Pregatirea pentru sumarul de urina si urocultura la sugari

In cazul pacientilor sugari, recoltarea probelor se face in punga pediatrica pentru urina.

Zona genito-urinara a copilului trebuie sa fie spalata cu apa si sapun, cu maxima atentie. Se poate tampona zona curatata cu o compresa sterila, pentru a grabi uscarea. Zona pubiana si cea perianala trebuie sa fie uscate inainte de recoltare.  Este interzisa folosirea cremelor, a pudrelor, precum si a uleiurilor.

Punga pediatrica de recoltare se aseaza pe zona genito-urinara a copilului. Se dezlipeste banda protectoare din jumatatea inferioara a pungii pediatrice, iar portiunea adeziva este fixata/lipita, astfel incat rectul sa ramana in afara pungii pediatrice de colectare a urinei. In momentul in care jumatatea de jos este fixata, se dezlipeste partea superioara a benzii si se continua aplicarea portiunii adezive, astfel incat orificiul urinar sa fie inclus in punga. Containerul va fi verificat o data la 15 minute, iar imediat ce copilul urineaza in punga, aceasta va fi dezlipita si introdusa in urocultor, cu mare atentie, pentru a evita contaminarea probei.

Nu sunt indicate recoltarile din pampers sau olita.

Proba trebuie sa fie trimisa catre laborator in maxim 2 ore de la recoltare. Parintele trebuie sa precizeze daca sugarul urmeaza un tratament cu antibiotice sau daca recoltarea este urocultura de control dupa un tratament cu antibiotice.

Urocultura

CUMPARA ONLINE

Sumar urina la sugari

Cititi: Testarea uroculturii