Ortopedia Pediatrica la Medicover Cluj

Prof. Dr Dana Vasilescu acorda consultatii de Ortopedie Pediatrica la clinica Medicover Cluj Republicii

Ortopedia Pediatrica este o specialitate ce se adreseaza patologiei osteo-articulare la pacientii copii cu varsta cuprinsa de la nou-nascut pana la varsta de 18 ani.

Ortopedia Pediatrica este diferita de Ortopedia clasica pentru ca patologia se adreseaza unui organism in dezvoltare, in crestere, incepand chiar de la varsta prenatala. Totodata, cercetarea stiintifica a demonstrat importanta unui diagnostic si a unei atitudini corecte si in timp util, de la o afectiune la alta. Majoritatea malformatiilor sau malpozitiilor osteo-articulare trebuiesc tratate la varsta de nou-nascut pentru ca patologia aparuta ulterior sa fie tratata dupa primele manifestari ale bolii. Aceste prime manifestari pot fi observate chiar de parinti, iar altele apar la un consult medical. Tratamentul ortopedic este parte din tratamentul unor afectiuni ce tin si de alte specialitati, dar care se manifesta si osteo-articular: afectiuni reumatismale, afectiuni neurologice, cardiace, endocrinologice etc.

Daca diferitele afectiuni sunt descoperite si tratate in timp util, copilul nu va suferi ulterior. Asa se explica importanta unui consult ortopedic pediatric al copilului dupa nasterea lui si mai apoi, atunci cand se observa modificari ale staturii sau mersului sau.

Prof. Dr. Dana Vasilescu, medic primar Ortopedie Pediatrica, Medicover Cluj Republicii

Stiri asemanatoare