Articole medicale

 • Mastectomia

  Mastectomia este o operatie ce presupune indepartarea intregii glande mamare, de obicei impreuna cu mamelonul. Aceasta reprezinta inca cea mai frecventa procedura folosita in tratamentul cancerului de san, desi in anumite cazuri se poate opta pentru tehnici de indepartare a tumorii cu conservarea sanului.

  06.06.2012 in Interventii
  vezi mai mult
 • Litiaza biliara – aspecte ecografice

  Ecografia abdominala bidimensionala-2D este o investigatie utila, rapida si noninvaziva pentru a diagnostica patologii ale colecistului (vezica biliara), benefica in mod special in context acut, pentru a confirma o suspiciune diagnostica sau pentru a diferentia alte patologii. Integrand aspectele clinice cu cele ecografice, medicul poate lua ulterior decizii terapeutice pentru pacientul sau.

  01.06.2012 in Tehnologie
  vezi mai mult
 • Utilitatea ecografiei Doppler a sistemului venos al membrelor inferioare

  Insuficienta venoasa cronica a membrelor inferioare, manifestata prin dilatarea venelor superficiale (varice ale membrelor inferioare), hiperpigmentare (coloratie maronie cu pete) la nivel gambier ( deasupra gleznei), edeme (zona gleznei si cea de deasupra umflate), senzatie de greutate la nivelul membrelor inferioare poate fi datorata fie afectarii doar a venelor superficiale (a peretelui venos si valvulelor venoase) fie apare in urma unei tromboze venoase profunde clinic aparenta sau nediagnosticata initial.

  18.05.2012 in Tehnologie
  vezi mai mult
 • Ecografia in bolile cardiovasculare

  Hipertensiunea arteriala, boala cu larga raspandire, afecteaza in evolutie peretii inimii (ai ventriculului stang), conducand la hipertrofia (ingrosarea) acestora si la afectarea functiei diastolice cardiace (a relaxarii ventriculului stang).

  16.05.2012 in Tehnologie
  vezi mai mult
 • Ce iti poate spune o ecografie?

  Pentru diagnostic avansat, este nevoie de o judecata medicala clara si de tehnologie precisa. Un ecograf cu sonda matriceala ofera cel mai inalt nivel de performanta pentru examinari de ultrasonografie cardiovasculara, abdominala, dar si ale articulatiilor, partilor moi, tiroidei si poate fi un ajutor de nepretuit in formularea unui diagnostic exact.

  15.05.2012 in Tehnologie
  vezi mai mult