Articole medicale

 • Ce este sinuzita acuta

  Sinuzita acuta este o inflamatie recenta (in primele 4 saptamani de la debut), a mucoasei (invelisului) care tapeteaza peretii ososi ai sinusurilor paranazale. Sinusurile paranazale sunt cavitati pline cu aer ce se gasesc in interiorul oaselor fetei si craniului din imediata apropiere a nasului, in numar de cate 4 de fiecare parte a fetei si a fruntii.

  25.10.2012 in Preventie
  vezi mai mult
 • Sfaturi pentru ingrijirea pielii in sezonul rece

  Principalul efect al sezonului rece asupra pielii este uscarea pielii denumita medical xeroza cutanata. Xeroza cutanata poate varia ca manifestari de la descuamare excesiva, aspect tern, lipsa de elasticitate, senzatia inconfortabila de “a tine”, senzatia de asprime la atingerea zonei pana la aparitia senzatiei de mancarime (prurit), inrosire, eczematizare, fisurare si agravarea unor dermatoze preexistente (dermatita atopica, eczema asteatozica, psoriazis).

  16.10.2012 in Frumusete
  vezi mai mult
 • Cum putem trata infectiile respiratorii

  Odata cu sezonul rece, infectiile respiratorii sunt frecvent intalnite in randul copiilor. Ele reprezinta mai mult de jumatate de afectiuni pentru care se solicita asistenta medicala din partea medicului pediatru.

  08.10.2012 in Copilul tau
  vezi mai mult
 • Patologia preartrozica a genunchiului

  Patologia preartrozica a genunchiului ramane de mare actualitate prin gama foarte extinsa de leziuni ce pot fi corectate prin tehnici mini-invazive, dar si prin numarul mare de pacienti.

  25.09.2012 in Preventie
  vezi mai mult
 • Noi tinte in protectia cardiovasculara in diabetul zaharat

  Diabetul zaharat este o afectiune aflata in continua crestere in Romania. Statisticile recente arata ca cca 9% dintre subiectii intre 40 si 65 de ani sufera de diabet zaharat. Principalele complicatii ale diabetului zaharat sunt cele cardiovasculare, macro- si micro- vasculare.

  20.09.2012 in Preventie
  vezi mai mult