Prezentare Medicina Materno - Fetala

Pentru linistea ta, expertii in Medicina Materno-fetala iti monitorizeaza atent sarcina.

Echipa dedicata de medici din Spitalul Medicover este alaturi de tine inca din clipa in care iti doresti un copil si pana cand copilul va fi adolescent, prin departamentele Obstetrica-Ginecologie, Maternitate, Medicina Materno-Fetala, Neonatologie si Pediatrie.

Am creat departamentul de Medicina Materno-Fetala in Spitalul Medicover pentru a-ti oferi tot sprijinul de care ai nevoie in cele noua luni de sarcina. Rolul departamentului  este de a monitoriza si evalua sanatatea fatului precum si de a  identifica posibile afectiuni (anomalii cromozomiale / genetice, malformatii congenitale, situatiile de suferinta fetala din diverse cauze – materne, placentare etc.), dar si tratamentul acestora. Utilizand echipamente si tehnologii de ultima generatie, echipa coordonata de Dr. Catalin Haiduc, Sef Sectie Departament Obstetrica-Ginecologie, medic primar si Dr. Roxana Banica, medic primar obstetrica-ginecologie, supraspecialist medicina materno-fetala, isi vor folosi intreaga experienta medicala pentru a te consilia si ingriji pe perioada sarcinii astfel incat, in momentul nasterii, bebelusul tau sa fie pe cele mai bune maini.

In cadrul departamentului de Medicina Materno-Fetala Medicover realizam investigatii complete pentru:

 • examinarea cazurilor speciale cu risc genetic crescut
 • depistarea si monitorizarea afectarii fetale primitive
 • depistarea si monitorizarea afectarii fetale in cazurile de patologie maternă cu influenţă asupra fetusului – diabet preexistent sarcinii sau diabet gestational, hipertensiune arteriala indusa de sarcina sau preexistenta acesteia, boli endocrinologice, boli infectioase (ex. Torch), izoimunizarea materna (grup Rh sau altele), afectiuni ereditare
 • screening anomalii cromozomiale
 • diagnosticul anomaliilor cromozomiale (Sindrom Down, Trisomie 18, Trisomie 13) si a sindroamelor genetice (Sindrom Di George, Sindrom Williams, Sindrom Noonan) prin manevre invazive
 • depistarea malformatiilor congenitale, cele mai frecvente fiind defectele de tub neural (spina bifida - inchiderea incompleta a oaselor din jurul maduvei spinarii care duce la paralizie, lipsa unui os din componenta craniului sau a cerebelului si encefalului - anencefalie)
 • diagnosticul sarcinilor cu risc crescut pentru aneuploidii (sindrom Down, Edwards, Turner etc.)
 • diagnosticul bolilor genetice (surditate, fibroza chistica, hemofilie, beta talasemie, distrofie musculara Duchenne etc.)
 • identificarea cauzelor si prevenirea avortului spontan si a mortii fetusului
 • predictia si prevenirea riscului de nastere prematură
 • depistarea precoce a riscului de preeclampsie si a restrictiei de crestere fetala
 • preventia si depistarea complicatiilor in sarcina
 • monitorizarea si prevenirea complicatiilor in sarcinile multiple

O monitorizare completa a sarcinii in departamentul de Medicina Materno-Fetala, realizata de expertii Medicover, reduce riscul de complicatii la nastere. Mai mult, Spitalul Medicover are in dotare o unitate de terapie intensiva neonatala, in eventualitatea aparitiei oricaror probleme la nastere, iar personalul medical este disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7,  prin intermediul liniilor de garda obstetrica-ginecologie, neonatologie si ATI – totul pentru sanatatea ta si a bebelusului tau.

Galerie foto