Excelenta medicala in chirurgia urologica cu robotul Da Vinci la noul spital Medicover din Bucuresti

Reputatii medici urologi Mircea Onaca si Gheorghe Nita, care fac echipa din anul 2014, se alatura noului spital Medicover din Bucuresti pentru a aborda in colaborare cazuri din sfera afectiunilor urologice si uro-oncologice prin interventii de chirurgie minim-invaziva robotica si laparoscopica.

Dr. Mircea Onaca, medic specialist urolog olandez, detine peste 22 de ani de experienta in sistemul medical olandez, in chirurgia laparoscopica si robotica, interval in care a efectuat peste 1.500 de interventii robotice majore si peste 2.000 de interventii laparoscopice, activitatea sa desfasurandu-se atat in Olanda (expert a doua opinie), cat si in Romania, fiind responsabil si de instruirea echipelor medicale pentru interventii robotice. Este membru al European Association of Urology si al Nederlandse Vereniging voor Urologie.

Dr. Gheorghe Nita, medic primar cu o vasta expertiza in endourologie si in interventii minim-invazive, a participat, in echipa cu Dr. Onaca, la peste 500 interventii robotice si laparoscopice, contribuind substantial la dezvoltarea unui departament de urologie care abordeaza modern afectiunile aparatului urinar. Este membru al Asociatiei Romane de Urologie, European Association of Urology si American Society for Laser Medicine and Surgery (ASLMS).

Cei doi specialisti vor colabora pentru a le oferi pacientilor optiuni terapeutice si interventii chirurgicale minim-invazive menite sa asigure rezultate clinice remarcabile, reducand totodata riscul de complicatii si perioada de recuperare post-operatorie.

Pentru realizarea interventiilor de chirurgie robotica, Dr. Onaca si Dr. Nita vor utiliza cea mai avansata tehnologie medicala existenta la ora actuala in lume: sistemul robotic da Vinci Xi.

Unele interventii robotice, precum recontructia intracorporeala a vezicii urinare dupa cancerul vezical agresiv sunt efectuate exclusiv in Romania de aceasta echipa chirurgicala. In plus, echipa este specializata in interventii robotice care urmaresc pastrarea rinichiului la pacientii cu tumori renale complexe sau pe rinichi unic.

In cadrul echipei exista o experienta vasta in tratarea cazurilor complexe cu tumori prostatice prin abord robotic si multidisciplinar.

Chirurgia asistata robotic aduce un progres major in abordarea pacientilor cu afectiuni urologice si patologii uro-oncologice, cu beneficii atat in plan functional, cat si in cel al calitatii vietii pentru pacient:

  • Precizie exceptionala datorita miscarilor precise si controlate ale instrumentelor (bratele robotului da Vinci), chiar si in zone anatomice inguste, restranse, specifice aparatului urinar.
  • Rezultate clinice superioare comparativ cu interventiile chirurgicale conventionale. Vederea tridimensionala specifica chirurgiei robotice ofera medicului o perspectiva in cele mai mici detalii asupra zonei de interventie. De asemenea, manevrabilitatea in timpul interventiei robotice este mult imbunatatita, bratele subtiri si lungi ale robotului permit rotiri/ miscari de pana la 540 de grade, sunt miscari pe care bratul uman nu le poate efectua.
  • Spitalizare redusa
  • Timpul de recuperare scazut
  • Durere semnificativ mai mica si disconfort postoperator
  • Riscuri mai mici de infectie, hemoragii si complicatii
  • Pierderi de sange in cantitati minime.

 

Calitatile medicale de exceptie, profesionalismul si tehnica medicala avansata sunt premisele pe care se cladeste medicina moderna, axata pe nevoile individuale de ingrijire ale pacientului. Suntem mandri sa punem la dispozitia pacientilor nostri tehnici si tehnologii performante pentru tratamente mai sigure si eficiente, in cadrul unei echipe de medici dedicati, cu vasta exprienta, care cumuleaza peste cinci decenii de experienta in abordarea patologiilor urologice.

 

Spitalul Medicover Pipera, situat in zona de Nord a Bucurestiului, pe Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 11G, cel mai nou si modern spital din reteaua Medicover Romania, primeste pacienti incepand cu 7 iunie 2023.

Data publicării 30.05.2023
Data ultimei actualizari 13.06.2023