Medicover aduce in premiera la Cluj terapia Shockwave pentru tratamentul modern al afectiunilor urologice

Clinica Medicover Republicii din Cluj-Napoca este singura unitate medicala din judetul Cluj unde pacientii pot trata afectiunile urologice, precum disfunctiile erectile de cauza vasculara, prostatita cronica si boala Peyronie, cu ajutorul terapiei Shockwave – ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy). EWST este un tratament revolutionar, non-invaziv, complet nedureros, fara efecte adverse si cu aplicabilitate larga in domeniul medical, fiind utilizata atat in urologie, cat si in ortopedie, reumatologie, medicina sportiva si recuperare medicala.
Medicover aduce in premiera la Cluj terapia Shockwave pentru tratamentul modern al afectiunilor urologice

Disfunctiile erectile de cauza vasculara au acum rezolvare! Prostatitele cronice si boala la Peyronie (curbarea anormala a penisului) se pot vindeca prin terapia inovatoare ESWT, disponibila acum in clinica Medicover din Cluj Napoca, str. Republicii, nr. 75. 

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Tratament modern in urologie cu aparatura de ultima generatie

ESWT DUOLITH SD1 T-Top este un aparat de ultima generatie, cu grad inalt de precizie, cu o adancime de focalizare superioara altor echipamente similare, cu beneficii reale in tratarea pacientilor cu afectiuni urologice. Permite tratamentul non-invaziv si fara durere al prostatitei cronice, al disfunctiilor erectile si al bolii Peyronie, fara a produce efecte adverse.

Tratamentul cu unde de soc imbina stiinta medicala, fizica si tehnologia performanta cu scopul de a obtine beneficii terapeutice pentru pacienti.

Tratamente moderne cu ajutorul terapiei shockwave se realizeaza cu succes inca din 2019 in clinica Medicover The Bridge, din Bucuresti, Str. Sergent Constantin Ghercu, nr.1A, sector 6.

Echipa medicala ESWT Urologie Medicover Cluj

Din echipa medicala fac parte doctori cu experienta in diagnosticarea si tratarea afectiunilor aparatului urinar:

Cum pot face o programare la ESWT Urologie - Medicover Cluj

  • Suna la nr. de call center 021 9896 pentru o programare la unul dintre specialistii nostri
  • In cadrul unui consult initial, medicul specialist urolog iti va explica daca si cum tehnologia ESWT este potrivita pentru tratarea afectiunii tale, de asemenea poate recomanda realizarea unor investigatii pentru confirmarea diagnosticului
  • Ulterior consultului de specialitate, poti programa o prima sedinta de ESWT. Numarul de sedinte va fi comunicat de catre medicul urolog, acesta poate varia, de la 4 sedinte saptamanale, pana la 10, urmand un protocol obligatoriu.

In curand, in cadrul clinicii Medicover Republicii din Cluj-Napoca vor fi disponibile si tratamente ESWT pentru recuperare medicala si reumatologie. Acestea vor fi efectuate de catre un fizioterapeut, la indicatiile medicului curant.

Terapia cu unde de soc a prostatitei cronice

Prostatita (inflamatia prostatei) se numara printre efectiunile medicale extrem de frecvente in randul barbatilor, categoria de varsta cu risc ridicat este cea cuprinsa intre 30 si 50 de ani.

Multi barbati tind sa ignore simptomele prostatitei cronice, cu atat mai mult cu cat evolutia manifestarilor clinice nu este una liniara. Simptome precum dificultatea la urinare, durerea in zona penisului, ejacularea dureroasa, pot sa apara si ulterior sa se amelioreze in decursul unor intervale mai lungi de timp, de pana la cateva luni, lasand falsa impresie ca nu (mai) exista o problema medicala. In lipsa consultului de specialitate la medicul urolog, nediagnosticata si netratata, prostatita cronica are consecinte severe asupra sanatatii aparatului urinar, dar si in plan emotional, in special din cauza tulburarilor de dinamica sexuala pe care le cauzeaza.

Terapia cu unde de soc a prostatitei cronice, in ciuda denumirii, nu provoaca durere pacientului in timpul sedintelor de tratament. Undele ESWT livreaza o cantitate mare de energie ce patrunde in profunzimea glandei prostatice unde produc efecte terapeutice - revascularizeaza si refac tesuturile afectate.

Terapia Shockwave pentru tratamentul non-invaziv al disfunctiilor erectile de cauza vasculara si a bolii Peyronie

Disfunctiile erectile reprezinta cea mai comuna tulburare sexuala si afecteaza barbatii pe masura ce inainteaza in varsta. In societatea moderna, prevalenta disfunctiilor erectile este din ce in ce mai ridicata, atingand inclusiv la barbati tineri. Din cercetarile disponibile in acest moment, cauzele disfunctiilor erectile sunt de origine vasculara in majoritatea cazurilor.

Terapia Shockwave pentru tratamentul non-invaziv al disfunctiilor erectile de cauza vasculara si a bolii Peyronie are acelasi principiu de functionare: energia este focalizata pe zona afectata revigorand vascularizarea peniana. Totodata, in timpul procedurii, undele ESWT induc o serie de reactii biologice, investigate si documentate prin studii stiintifice:

  • Cresterea permeabilitatii celulare
  • Stimularea microcirculatiei
  • Eliberarea de oxid nitric cu efecte asupra activitatii metabolice si asupra vasodilatatiei - deoarece relaxeaza fibrele musculare netede, ceea ce conduce la cresterea in dimensiuni a vaselor de sange, implicit la cresterea fluxului de sange in organism, deci la imbunatatirea circulatiei
  • Oxidul nitric are rol in reglarea unor procese fiziologice (angiogeneza spre exemplu), avand si un efect antiinflamator.

Beneficii: rezultate clinice dovedite, terapie non-invaziva, nu implica anestezie, sesiuni de scurt durata (maxim 30 de minute/ sedinta).

 

Data publicării 13.12.2022
Data ultimei actualizari 05.01.2023