Vino cu mama, prietena, colega ta sa iti faci un screening mamar!

Medicover incurajeaza romancele sa nu mai amane ecografia mamara anuala, si sa le motiveze si pe mamele, prietenele si colegele lor sa faca aceasta investigatie de rutina care le poate salva viata, oferind un discount de 30% in anumite clinici Medicover.
Vino cu mama, prietena, colega ta sa iti faci un screening mamar!

Medicover Romania sustine lupta impotriva cancerului de san printr-o campanie de preventie si constientizare desfasurata in octombrie si noiembrie la nivel national. Pana pe 30 noiembrie, persoanele care se programeaza pentru efectuarea unei ecografii mamare bilaterale la una din clinicile Medicover din Bucuresti (Victoriei, Pipera, The Bridge), Ploiesti, Iasi, Galati, Timisoara, precum si in centrele medicale Phoenix din Craiova, Slatina si Dragasani si Iowemed din Constanta, vor beneficia de un discount de 30% la acest serviciu.

Cancerul de san ramane principala cauza de deces prin cancer in randul femeilor, cu aproximativ 53.000 decese in Europa Centrala si de Est in 2020, potrivit datelor publicate de Observatorul Global al Cancerului -Globocan. In Romania, anual sunt diagnosticate cu cancer de san peste 12.000 de femei, reprezentand 7,5% din totalul cazurilor noi din regiune, potrivit Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului. Alte peste 3.400 de romance mor, anual, din cauza acestui tip de cancer.

Obiectivul campaniei derulate de Medicover este cresterea gradului de constientizare a cancerului de san intr-un context in care prelungirea pandemiei de COVD-19 a ingreunat semnificativ accesul la programele de screening iar multe femei au evitat sa mearga la programarea ecografiei mamare anuale din teama de a nu fi infectate cu virusul SARS-Cov-2. Aceasta teama s-a adaugat anixetatii pe care unele femei o resimteau deja fata de ecografia sau mamografia de san. Aceste temeri pot duce la o proportie mai mare a femeilor diagnosticate cu cancer intr-un stadiu mai avansat.

Familia si prietenii joaca un rol important in depasirea anxietatii care poate deveni periculoasa daca duce la amanari frecvente ale investigatiilor de rutina. Medicover le recomanda femeilor sa faca un pact cu o prietena si sa se incurajeze reciproc sa mearga anual la programarea la ecografia mamara.

Ecografia mamara, recomandata anual, incepand cu varsta de 30 de ani poate ajuta la depistarea precoce a cancerului de san, cand boala este mai usor de tratat. Prin acest tip de screening efectuat regulat are loc evaluarea proactiva a tesutului mamar, inainte de aparitia semnelor sau simptomelor specifice bolii.

Istoricul familial, varsta, factorii genetici, densitatea mai mare a tesutului mamar precum si greutatea corporala pot fi considerati factori de risc in aparitia cancerului de san. Nu aveti nevoie de antecedente familiale pentru a dezvolta cancer de san. Doar 15% dintre paciente cu cancer la san au avut un membru al familiei cu aceasta boala.

Adresati-va medicului atunci cand constati o schimbare la nivelul sanilor. In general, primul simptom vizibil este prezenta nodulilor la nivelul unui san sau a ambilor sani. Chiar daca in 80% din cazuri acesti noduli sunt benigni, acest lucru poate fi stabilit doar in urma unui control de rutina si a unei ecografie de san sau a unei mamografii.

 

Data publicării 06.10.2021