Un stil de viata sanatos inca din primele zile de viata

Advertorial prezentat de Romina Furniture

Un adult sanatos este un copil ai caror parinti au grija sa ii asigure un stil de viata bazat pe preventie inca din primele lui zile de existenta - si chiar dinainte de a se naste. Alimentatia, odihna si mediul in care se dezvolta bebelusul sunt factorii esentiali care contribuie la conturarea stilului sau de viata.

De aceea este foarte important sa fii atent la toate aspectele care ii pot asigura copilului un stil de viata sanatos. Unul dintre ele este mediul in care copilul se dezvolta.

Conform EPA (United States Environmental Protection Agency), mediul nostru interior este de pana la cinci ori mai toxic decat mediul inconjurator. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) declara ca aproximativ 3% din povara globala a bolilor este cauzata de poluarea aerului din interior.

Studiile arata ca petrecem pana la 90% din timpul nostru in interior, iar cercetatorii investigheaza expunerea la poluantii din interiori ca fiind cauze care contribuie la cresterea alergiilor si a toxicitatii.

Multi factori de mediu interior au fost asociati cu dezvoltarea si agravarea astmului, incluzand: alergeni, poluarea aerului si alte substante chimice. Calitatea scazuta a aerului, poluarea cauzata de trafic sau nivelurile ridicate de ozon au fost asociate atat cu aparitia astmului, cat si cu gravitatea crescuta a acestuia. Expunerea la compusi organici volatili de interior poate fi un declansator al astmului; expunerea la formaldehida, de exemplu, reprezinta o asociere pozitiva.

Formaldehida este o substanta chimica ce poate duce la cancer si este considerata un cunoscut cancerigen de multe organisme guvernamentale si de experti (inclusiv de Programul National de Toxicologie din SUA si de Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului). Formaldehida este emisa din mai multe produse de uz casnic, de exemplu: adezivi, materiale de etansare si finisaje de lemn.

Formaldehida provoaca dureri de cap, oboseala, greturi si eruptii cutanate. Mai mult, irita membranele ochii si tractul respirator si ingreuneaza respiratia, motiv pentru care este esential ca, atunci cand alegi mobilierul copilului, sa acorzi o atentie sporita materialelor si finisajelor din care este facut mobilierul pentru a-ti feri copilul de substante care ii pot afecta sanatatea.

De aceea, iti recomandam piesele de mobilier de la Romina Furniture, atat pentru bebelusul tau, cat si pentru restul casei, pentru o viata de familie sanatoasa si fericita. Finisajele Romina Furniture au in compozitie compusi organici si ingrediente non-toxice. Acestea nu emit niciun fel de miros si nu emana niciun fel de chimicale care ar putea dauna bebelusului tau.

Finisarea in mai multe straturi elimina nevoia de a folosi solventi sau alti intaritori, iar lacurile pe baza de apa ofera o durabilitate sporita la frecare si factorii din mediul inconjurator. Mai mult decat atat, pe langa realizarea efectiva a mobilierului, Romina Furniture iti pune la dispozitie servicii de consultanta, masuratori, proiect 3D si transport, gratuit, asigurandu-se ca mobila comandata se integreaza perfect cu locuinta ta.

Protejeaza-ti copilul si ofera-i un stil de viata sanatos si sigur, bazat pe preventie.

Data publicării 03.04.2019