Amoxicilina Arena 250 mg

Denumire comercială AMOXICILINA ARENA 250 mg
DCI AMOXICILLINUM
Forma farmaceutică CAPS.
Concentrația 250mg
Cod ATC J01CA04
Acțiune terapeutică ANTIBIOTICE BETA-LACTAMICE, PENICILINE PENICILINE CU SPECTRU EXTINS
Prescripție P-RF
Ambalaj Cutie x 2 blist. Al/PVC x 10 caps.
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod CIM W00347001
Firma / țara producătoare APP ARENA GROUP SA - ROMANIA
Firma / țara deținătoare APP ARENA GROUP SA - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 221/2007/01

 

Cuprins

Amoxicilina

Ce este Amoxicilina Arena si pentru ce se utilizeaza

Ce este Amoxicilina Arena

Amoxicilina Arena este un antibiotic. Substanta activa este amoxicilina. Aceasta face parte dintr-un grup de medicamente denumite ‘peniciline’.

Pentru ce este folosita Amoxicilina Arena

Amoxicilina Arena este folosita pentru a trata infectii cauzate de bacterii in diferite parti ale corpului. Amoxicilina Arena poate fi folosita si in asociere cu alte medicamente pentru a trata ulcerul gastric.

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Amoxicilina Arena

Nu utilizati Amoxicilina Arena

 • daca sunteti alergic la amoxicilina, penicilina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
 • daca ati avut vreodata vreo reactie alergica la orice alt Aceasta include o eruptie trecatoare pe piele sau umflare a fetei sau gatului.

Nu luati Amoxicilina Arena daca oricare dintre cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Amoxicilina Arena.

Atentionari si precautii

Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Amoxicilina Arena daca:

 • aveti mononucleoza infectioasa (febra, gat iritat, ganglioni limfatici inflamati si stare de oboseala extrema).
 • aveti probleme cu rinichii.
 • nu urinati in mod regulat. 

In cazul in care nu sunteti sigur daca oricare dintre cele de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a lua Amoxicilina Arena.

Analize de sange si urina

In cazul in care faceti:

 • Analize de urina (determinarea glucozei) sau analize de sange pentru functia ficatului.
 • Analize pentru determinarea estriolului (folosite in timpul sarcinii pentru a verifica daca fatul se dezvolta normal).

Informati-va medicul sau farmacistul ca luati Amoxicilina Arena. Motivul este faptul ca Amoxicilina Arena poate modifica rezultatele acestor analize.

Amoxicilina Arena impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumenavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

 • Daca luati alopurinol (folosit pentru guta) impreuna cu Amoxicilina Arena, cresc sansele sa va confruntati cu o reactie alergica pe piele.
 • Daca luati probenecid (folosit pentru guta), este posibil ca medicul dumneavoastra sa decida sa va modifice doza de Amoxicilina Arena.
 • Daca luati medicamente care ajuta la oprirea formarii cheagurilor de sange (cum este warfarina), este posibil sa aveti nevoie de analize de sange suplimentare.
 • Daca luati alte antibiotice (cum este tetraciclina), este posibil ca Amoxicilina Arena sa fie mai putin eficienta.
 • Daca luati metotrexat (folosit pentru tratamentul cancerului si al psoriazisului sever), Amoxicilina Arena poate cauza o accentuare a reactiilor adverse. 

Amoxicilina Arena impreuna cu alimente si bauturi

Puteti lua Amoxicilina Arena inainte, in timpul, sau dupa mese.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte sa luati acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Amoxicilina Arena poate provoca reactii adverse, iar simptomele (cum sunt reactii alergice, ameteli si convulsii) va pot afecta capacitatea de a conduce vehicule.

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje decat daca va simtiti bine.

Amoxicilina Arena contine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) si p-hidroxibenzoat de n-propil (E

216) care pot provoca reactii alergice, chiar intarziate.

 

Cum sa utilizati Amoxicilina Arena 

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 • Inghititi capsula cu o cantitate suficienta de apa, fara a o deschide. 
 • Luati dozele la intervale egale de timp in cursul zilei, lasand cel putin 4 ore intre administrari. 


Doza uzuala este:

Copii cu greutatea mai mica de 40 kg

Toate dozele sunt stabilite in functie de greutatea copilului exprimata in kilograme.

Medicul dumneavoastra va va spune cata Amoxicilina Arena trebuie sa ii administrati bebelusului sau copilului dumneavoastra.

 • Doza uzuala este de 40 mg pana la 90 mg per kilogram si zi, administrata in doua sau trei doze impartite.
 • Doza maxima recomandata este de 100 mg per kilogram si zi. 

Pacienti adulti, varstnici si copii si adolescenti cu greutatea mai mare sau egala cu 40 kg

Doza uzuala de Amoxicilina Arena este de 250 mg pana la 500 mg de trei ori pe zi sau 750 mg pana la 1 g la interval de12 ore, in functie de gravitatea si tipul infectiei.

 • Infectii severe: 750 mg pana la 1 g de trei ori pe zi. 
 • Infectie a tractului urinar: 3 g de doua ori pe zi timp de o zi. 
 • Boala Lyme (o infectie raspandita de paraziti numiti capuse): eritem migratoriu izolat (stadiu incipient - eruptie inelara rosie sau roz): 4 g pe zi, manifestari sistemice (stadiu final - pentru simptome mai grave sau cand boala se raspandeste in corpul dumneavoastra): pana la 6 g pe pe zi. 
 • Ulcere gastrice: o doza de 750 mg sau o doza de 1 g de doua ori pe zi, timp de 7 zile, impreuna cu alte antibiotice si medicamente pentru tratamentul ulcerelor gastrie. 
 • Pentru a preveni infectia inimii in timpul operatiei: doza va varia in functie de tipul Simultan pot fi administrate si alte medicamente. Medicul dumneavoastra, farmacistul sau asistenta va pot oferi mai multe detalii.
 • Doza maxima recomandata este de 6 g pe zi. 

Probleme cu rinichii

Daca aveti probleme cu rinichii este posibil ca doza sa fie mai mica decat cea uzuala.

Daca luati mai mult Amoxicilina Arena decat trebuie

Daca ati luat prea multa Amoxicilina Arena, semnele ar putea fi indigestie (greata, varsaturi sau diaree) sau prezenta de cristale in urina, care ar putea parea neclara sau dificultate la urinare. Discutati cu medicul dumneavoastra cat mai curand posibil. Luati cu dumneavoastra medicamentul pentru a il arata medicului.

Daca uitati sa luati Amoxicilina Arena

 • Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte. 
 • Nu luati doza urmatoare prea curand, asteptati aproximativ 4 ore inainte de a lua doza urmatoare. 
 • Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa. 

Cat timp trebuie sa luati Amoxicilina Arena?

 • Continuati sa luati Amoxicilina Arena cat timp v-a prescris medicul dumneavoastra, chiar daca va simtiti mai Aveti nevoie de fiecare doza pentru a lupta cu infectia. Daca o parte dintre bacterii supravietuiesc, acestea pot cauza revenirea infectiei.
 • Dupa ce terminati tratamentul, daca inca nu va simtiti bine, trebuie sa va adresati din nou medicului dumneavoastra. 

In cazul folosirii Amoxicilina Arena timp indelungat, este posibil sa apara afte (o infectie fungica a zonelor umede ale corpului care poate cauza inflamatie, mancarime si scurgeri de culoare alba). Daca se intampla acest lucru, informati-l pe medicul dumneavoastra.

Daca luati Amoxicilina Arena timp indelungat, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande efectuarea de analize suplimentare, pentru a se asigura ca rinichii, ficatul si sangele dumneavoastra se comporta normal.

Daca aveti orice alte intrebari cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Intrerupeti administrarea Amoxicilina Arena si adresati-va imediat unui medic daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave - este posibil sa aveti nevoie urgenta de tratament medical: 

Urmatoarele reactii adverse sunt foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)

 • reactii alergice, simptomele pot include: mancarime sau eruptii pe piele, umflare a fetei, buzelor, limbii, corpului sau dificultati la Acestea pot fi grave si ocazional s-au raportat decese
 • iritatie sau mici puncte rosii localizate subcutanat sau invinetire a Acestea sunt determinate de inflamarea peretilor vaselor de sange din cauza unei reactii alergice. Pot fi asociate cu dureri articulare (artrita) si probleme cu rinichii
 • o reactie alergica intarziata se poate manifesta, de regula, la 7 pana la 12 zile dupa ce ati luat Amoxicilina Arena, cateva simptome fiind: iritatii, febra, dureri articulare si cresterea in dimensiune a ganglionilor limfatici, mai ales in zona de sub brat
 • o reactie pe piele cunoscuta sub numele de ‘eritem polimorf’ care se manifesta prin: zone mov- rosiatice insotite de mancarime pe piele, mai ales pe palme sau talpi, zone umflate pe piele ca in cazul urticariei, zone sensibile la nivelul gurii, ochilor si organelor genitale. Este posibil sa aveti febra si sa fiti foarte obosit(a)
 • alte reactii severe pe piele pot include: modificare a culorii pielii, umflaturi localizate sub piele, basici, pustule, descuamare, inrosire, durere, mancarime, formare de Acestea pot fi asociate cu febra, durere de cap si dureri in corp
 • febra, frisoane, gat iritat sau alte semne de infectie sau daca invinetiti Acestea pot fi semne ale unei afectiuni a celulelor din sange
 • reactia Jarisch-Herxheimer care se manifesta in timpul tratamentului cu Amoxicilina Arena pentru boala Lyme si cauzeaza febra, frisoane, durere de cap, dureri musculare si eruptii pe piele
 • inflamare a intestinului gros (a colonului) cu diaree (care uneori contine sange), dureri si febra
 • pot avea loc reactii adverse grave de natura Acestea apar mai ales la persoanele care iau tratament timp indelungat, la barbati si varstnici. Trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra daca va confruntati cu:
 • diaree severa cu sangerare
 • aparitie de vezicule, inrosire sau invinetire a pielii
 • urina mai inchisa la culoare sau scaune de culoare deschisa
 • ingalbenire a pielii sau a albului ochilor (icter). A se vedea si anemia de mai jos care poate provoca icter. 

Acestea se pot manifesta in timpul administrarii medicamentului sau timp de cateva saptamani dupa administrare.

Daca prezentati oricare dintre simptomele de mai sus, intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. 

Uneori va puteti confrunta cu reactii pe piele mai putin severe, cum sunt:

 • iritatie usoara cu mancarime (pete rotunde, roz-rosii), zone umflate ca in cazul urticariei pe antebrate, picioare, palme, maini si Acestea sunt mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane).

Daca va confruntati cu oricare dintre aceste simptome, discutati cu medicul dumneavoastra intrucat tratamentul cu Amoxicilina Arena va trebui intrerupt. 

Printre alte reactii adverse posibile se numara:

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)

 • eruptii pe piele
 • senzatie de rau (greata)
 • diaree

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane)

 • stare de rau (varsaturi).

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de persoane)

 • afte (o infectie fungica la nivelul vaginului, gurii sau pliurilor pielii); medicul dumneavoastra sau farmacistul va poate recomanda tratament pentru afte
 • probleme cu rinichii
 • convulsii, observate la pacientii care au luat doze mari sau care au probleme cu rinichii
 • ameteala
 • hiperactivitate
 • cristale in urina, care ar putea aparea tulbure sau dificultate ori disconfort la Asigurati-va ca beti suficiente lichide pentru a reduce riscul de producere al acestor simptome
 • limba poate deveni galbena, maro sau neagra si poate avea un aspect paros
 • o scadere excesiva a numarului globulelor rosii ale sangelui care cauzeaza o forma de Semnele includ: oboseala, durere de cap, probleme la respiratie, ameteala, aspect palid si ingalbenire a pielii si a albului ochilor
 • numar scazut de globule albe
 • numar scazut al celulelor cu rol in coagularea sangelui
 • durata de coagulare a sangelui poate fi mai mare decat in mod Puteti observa acest lucru daca va curge sange din nas sau va taiati.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

 

Cum se pastreaza Amoxilina Arena

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

Continutul ambalajului si alte infomatii

Ce contine Amoxicilina Arena

Amoxicilina Arena 250 mg

 • Substanta activa este O capsula contine 250 mg amoxicilina sub forma de amoxicilina trihidrat
 • Celelalte componente sunt: continutul capsulei: celuloza microcristalina, talc, stearat de magneziu; capsula: dioxid de titan (E 171), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216), gelatina. 

Amoxicilina Arena 500 mg

 • Substanta activa este O capsula contine 500 mg amoxicilina sub forma de amoxicilina trihidrat
 • Celelalte componente sunt: continutul capsulei: celuloza microcristalina, talc, stearat de magneziu; capsula: dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), rosu Allura AC (E 129), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de n-propil (E 216), gelatina.

 

Cum arata Amoxicilina Arena si continutul ambalajului

Amoxicilina Arena 250 mg capsule

Se prezinta sub forma de capsule de marimea 1, cu corp si capac de culoare alb opac, continand o pulbere granulata alba sau aproape alba.

Este disponibil in cutii cu 2 sau 100 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule.

Amoxicilina Arena 500 mg capsule

Se prezinta sub forma de capsule de marimea 0, cu corp si capac de culoare alb opac, continand o pulbere granulata alba sau aproape alba.

Este disponibil in:

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 5 capsule Cutie cu 100 blistere din PVC/Al a cate 5 capsule Cutie cu 10 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

S.C. Arena Group S.A.

Str. Stefan Mihaileanu nr. 31, sector 2, Bucuresti, Romania

Fabricantul

S.C. Arena Group S.A.

Bd. Dunarii nr. 54, Voluntari, Jud. Ilfov, Bucuresti

Acest prospect a fost aprobat in: Octombrie, 2018

 

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

Cat timp trebuie sa luati Amoxicilina Arena?

 • Continuati sa luati Amoxicilina Arena cat timp v-a prescris medicul dumneavoastra, chiar daca va simtiti mai Aveti nevoie de fiecare doza pentru a lupta cu infectia. Daca o parte dintre bacterii supravietuiesc, acestea pot cauza revenirea infectiei.
 • Dupa ce terminati tratamentul, daca inca nu va simtiti bine, trebuie sa va adresati din nou medicului
 •  Dupa ce terminati tratamentul, daca inca nu va simtiti bine, trebuie sa va adresati din nou medicului dumneavoastra.

*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.