Sargenor 1 g/5 ml

Denumire comercială SARGENOR 1 g/5 ml
DCI ARGININUM
Forma farmaceutică SOL. ORALA
Concentrația 1g/5ml
Cod ATC A05BA01
Acțiune terapeutică TERAPIA FICATULUI, LIPOTROPE TERAPIA FICATULUI
Prescripție OTC
Ambalaj Cutie x 10 fiole x 5 ml sol. orala
Volum ambalaj 5 ml
Valabilitate ambalaj 4 ani
Cod CIM W00477003
Firma / țara producătoare APP MEDA MANUFACTURING - FRANTA
Firma / țara deținătoare APP MEDA PHARMA - FRANTA
Nr. / data ambalaj APP 11854/2019/01

 

Cuprins

Ce este Sargenor si pentru ce se utilizeaza

Sargenor apartine unui grup de medicamente utilizate pentru terapia ficatului, lipotrope. Sargenor este disponibil in cutii cu 10, 20 si 40 fiole din sticla bruna, autocasabila in doua puncte, a cate 5 ml solutie orala.

Sargenor este indicat in tratamentul starilor de oboseala functionala la adulti si copii cu varsta peste 12 ani.

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sargenor

Nu utilizati Sargenor:

  • daca sunteti alergic la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atentionari si precautii

Daca simptomele persista sau se agraveaza dupa mai mult de 1 luna de tratament spuneti medicului dumneavoastra deoarece diagnosticul etiologic si tratamentul trebuie reevaluate.

Tratamentul asteniei la copiii cu varsta sub 12 ani necesita avizul unui medic specialist.

Deoarece Sargenor are un efect usor stimulant, nu este de preferat sa luati acest medicament seara sau inainte de culcare.

Sargenor impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Nu sunt disponibile date privind interactiunile Sargenor cu alte medicamente.

Sarcina, alaptarea si fertilitate

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu se cunosc.

Sargenor contine zahar.

Deoarece Sargenor contine zahar, trebuie sa tineti cont de acest lucru daca vi s-a recomandat un regim hipoglucidic sau daca aveti diabet zaharat (o fiola contine 1 g zahar).

Sargenor contine p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil. Poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).

 

Cum sa utilizati Sargenor

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Sargenor este un medicament destinat adultilor si copiilor cu varsta peste 12 ani. Doze:

Adulti: 2 pana la 3 fiole pe zi.

Copii cu varsta peste 12 ani: 1 pana la 2 fiole pe zi.

Mod de administrare:

Continutului fiolei trebuie diluat in pusina apa si administrat preferabil inainte de mese. Tratamentul este limitat la 15 zile.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

Reactii adverse posibile

Nu se cunosc.

Cum se pastreaza Sargenor

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului si alte informatii 

Ce contine Sargenor

  • Substanta activa este aspartatul de 5 ml solutie orala contin aspartat de arginina 1 g.
  • Celelalte componente sunt: zahar, aroma de caise (vanilina, aldehida benzoica, acetat de amil, diacetil-ionona, caproat de alil, gamma undelactona, gamma nonlactona, tinctura de levisticum, uleiuri esentiale de lamaie, portocale, bergamot, coriandru, neroli, musetel, scortisoara, nucsoara, etanol, apa purificata), aroma de caramel (E 150), p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa purificata.

Cum arata Sargenor si continutul ambalajului

Se prezinta sub forma de solutie orala limpede, cu tenta bruna.

Cutie cu 10 fiole din sticla bruna, tip II, autocasabila in doua puncte, a cate 5 ml solutie orala. Cutie cu 20 fiole din sticla bruna, tip II, autocasabila in doua puncte, a cate 5 ml solutie orala. Cutie cu 40 fiole din sticla bruna, tip II, autocasabila in doua puncte, a cate 5 ml solutie orala.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

MEDA PHARMA

40-44 rue Washington 75008, Paris, Franta

Fabricantul

MEDA MANUFACTURING

Avenue J.F. Kennedy - B.P.100 33701 Mérignac CEDEX, Franta

Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:

Acest prospect a fost revizuit in mai 2019.

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.