Societatea Europeana de Chirurgie a Umarului si Cotului si Medicover organizeaza primul Curs Roman SECEC de Chirurgie a Umarului, dedicat specialistilor in ortopedie

10.04.2017 in Stiri

Noi tehnici de chirurgie minim-invaziva si de protezare sau fixare articulare permit o recuperare mai rapida si mai completa a pacientilor afectati. Numeroase afectiuni ale umarului sunt legate de cresterea implicarii in activitati sportive, in special in randul tinerilor.

10 aprilie 2017 – Societatea Europeana de Chirurgie a Umarului si Cotului (SECEC - ESSSE), cu sprijinul partenerului Medicover, unul dintre cei mai importanti operatori de servicii medicale private din Romania, organizeaza pe 21 si 22 aprilie, la Bucuresti, primul Curs Roman SECEC de Chirurgie a Umarului (Romanian Shoulder Course), dedicat tuturor medicilor interesati de patologia si tehnicile moderne din chirurgia umarului, medicilor rezidenti in Ortopedie, precum si kinetoterapeutilor si practicienilor din Medicina Recuperatorie. Programul reprezinta o premiera pentru Romania si va fi sustinut de specialisti din cinci tari: Romania, Franta, Italia, Polonia, Croatia. Participantii vor acumula sapte credite EMC, iar medicii rezidenti beneficiaza de o reducere de 50% a taxei de inscriere.

„Dorinta noastra este de a contribui la dezvoltarea chirurgiei specializate a aparatului locomotor, in conditiile in care chirurgia umarului a devenit o specialitate aparte, datorita complexitatii anatomice a acestei articulatii si diversitatii patologiilor la acest nivel”, a spus Dr. Marius M. Scarlat, medic primar Chirurgie ortopedica, membru SECEC, unul dintre initiatorii proiectului. „Noi tehnici de chirurgie minim-invaziva si de protezare sau fixare articulare au permis o recuperare mai rapida si mai completa a pacientilor afectati. Tehnicile artroscopice necesita aparatura si implanturi speciale, care sunt in prezent disponibile si in Romania, motiv pentru care participarea tinerilor medici la astfel de cursuri este extrem de utila.”

In ambele zile ale cursului vor avea loc atat prezentari si discutii, precum si interventii chirurgicale relevante, efectuate de experti romani si internationali si transmise in direct din sala de operatii a Spitalului Medicover catre sala de curs din cadrul Hotel Ramada Bucharest North.  

„Numeroase afectiuni ale umarului sunt legate de cresterea implicarii in activitati sportive, in special in randul tinerilor. Aceasta patologie speciala impune stapanirea unei cascade diagnostice supraspecializate, intrucat diagnosticul diferential al leziunilor sportive la nivelul umarului prezinta o curba lunga de invatare”, a spus Dr. Bogdan Nistor, medic specialist ortopedie-traumatologie la Spitalul Medicover, coordonatorul medical al cursului. „Acest grup special de pacienti, de multe ori cu simptomatologie legata doar de activitati sportive intense si foarte specifice (cum sunt sportivii aruncatori, care sufera dureri in ultima faza a aruncarii, doar la intensitatea maxima a miscarii), necesita o abordare educata a secventei diagnostice si terapeutice. De asemenea, cerintele ridicate ale acestui grup de pacienti, pentru care intoarcerea la practicarea sportului la nivel competitional este foarte importanta, pun presiune pe acuratetea si reproductibilitatea actului chirurgical. Astfel, educatia continua si supraspecializarea chirurgilor interesati de aceste patologii devin absolut esentiale. In cadrul cursului, ne propunem sa atingem atat teme de interes general, cat si cazuri speciale, care impun abordari supraspecializate.”

Grupul de specialisti europeni care sustin primul Curs Roman SECEC de Chirurgie a Umarului este alcatuit din Dr. Przemyslaw Lubiatowski (Polonia), Dr. Paolo Paladini (Italia), Dr. Nikola Čičak (Croatia) si Dr. Marius M. Scarlat (Franta/ Romania).

Societatea Europeana de Chirurgie a Umarului si Cotului (SECEC - ESSSE) este o asociatie stiintifica ce reuneste peste 400 de membri titulari din diferite tari europene, alaturi de peste 800 de membri corespondenti din Europa si din alte tari ale lumii. In ultimii zece ani, tarile din Europa Centrala si de Est au contribuit activ la sporirea activitatii SECEC, in paralel cu dezvoltarea acestor specialitati in tarile respective.

Despre Medicover

Ȋn Romania, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piata serviciilor medicale private si dispune de o retea de 19 clinici proprii in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov, Galati, Pitesti) si un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din Romania corespunde celor mai inalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienti – si include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale - Chirurgie Generala, Chirurgie Bariatrica, Chirurgie Ginecologica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie Oncologica, Chirurgie Plastica, precum si Maternitate, Medicina Materno-Fetala, Neonatologie si Pediatrie.

Persoana de contact:

Sabina Emilia Pometcu Ursu, Head of Marketing and Communications

sabina.ursu@medicover.ro

Biroul de presa din Romania:

Anca Meliu

Action Global Communications

anca.m@actionprgroup.com

0727 323 892

 

 

Alte stiri