Electroencefalograma - un nou serviciu in cadrul Ambulatorului Spitalului Medicover

10.08.2017 in Stiri

Electroencefalograma este o investigatie cu rol de diagnosticare in epilepsie, iar de acum este disponibila si in Ambulator Spital Medicover.

Electroencefalograma este o investigatie noninvaziva, nedureroasa, care evalueaza functia cerebrala si se efectueaza la indicatia medicului neurolog de adulti sau neurolog pediatru.

Aceasta investigatie este obligatorie in diagnosticarea si monitorizarea pacientilor cu epilepsie, precum si ca investigatie ajutatoare/suplimentara in alte patologii neurologice sau sistemice, acute sau cronice, precum: migrena, traumatismele cranio-cerebrale, boli metabolice, boli neurodegenerative, afectiuni genetice, intoxicatii cu diverse substante, demente, tulburare din spectrul autist, ticuri, ADHD etc.

Investigatia este efectuata de Dr. Alice Dica, medic specialist Neurologie Pediatrica, cu un interes deosebit in “Epilepsia Copilului si Adolescentului”, care efectueaza de 7 ani electroencefalograme, avand competenta EEG din anul 2013 si stagiu de perfectionare in Belgia in domeniul malformatiilor cerebrale.

Aparatul NEURON SPECTRUM 5, cu care este efectuata electroencefalograma, este de inalta performanta, asigurand o inregistrare de calitate.

Investigatia se poate realiza atat la adulti cat si la copii, iar toti pacientii vor primi cate o inregistrare printata a traseului plus interpretarea – documente ce vor ajuta mai departe medicul de Neurologie Adulti sau Neurologie Pediatrica in activitatea sa de ingrijire a pacientului.

Alte stiri