Informatii utile despre acreditarea Petroleum Doctor

11.11.2016 in Stiri

Medicover Ploiesti este singura clinica de pe plan local care ofera acreditare "Petroleum Doctor"

Acreditarea "Petroleum Doctor" este o modalitate de atestare a medicilor in vederea testarii angajatilor care urmeaza sa lucreze pe platformele petroliere marine din Marea Nordului. Aceasta acreditare necesita innoire o data la cinci ani, prin sustinerea unor cursuri si examene care au loc la Norwegian Centre for Maritime Medicine (NCMM) din Bergen. Medicii care participa la aceste cursuri si care sustin examenul trimit cate o cerere catre Guvernatorul regiunii Rogaland din Norvegia. Germania, Marea Britanie, Danemarca si Norvegia sunt principalele tari care participa la aceste cursuri.

In prezent, Dr. Silvian Cioata, medic primar al clinicii Medicover din Ploiesti, este unul dintre putinii medici acreditati "Petroleum Doctor" din Romania.

In ceea ce priveste dobandirea certificatului de aptitudine, toti viitorii angajati pe platformele marine din Marea Nordului, cat si vizitatorii temporari ai acestora, au nevoie de un astfel de certificat. Acesta se elibereaza de catre un medic acreditat "Petroleum Doctor" pe baza rezultatelor unor investigatii specifice. In situatia in care in urma investigatilor, medicul constata ca nu sunt intrunite conditiile pentru plecarea in Marea Nordului a solicitantului, acesta poate emite un certificat de inaptitudine. Costurile investigatiilor pentru obtinerea certificatului de aptitudine sunt mult mai mici in Romania, in comparatie cu Marea Britanie sau Norvegia. Zona orasului Ploiesti este un punct strategic pentru Medicover Romania, intrucat in aceasta regiune exista multi profesionisti care activeaza in domeniul petrolului, care obtin contracte de munca in Marea Nordului.

Alte stiri