Medicover inaugureaza Breast Care Center

09.02.2017 in Stiri

Breast Care Center ofera optiuni de tratament, recuperare si preventie pentru afectiunile sanului

  • Aproximativ 80% din cazurile de cancer de san din Romania sunt diagnosticate in stadii tarzii, cand recuperarea completa nu mai este posibila.
  • Acest procent este de doar 20% in tarile unde exista programe nationale de screening.
  • Aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer de san sunt diagnosticate in fiecare an in Romania. 

9 februarie 2017 – Medicover, unul dintre cei mai importanti operatori de servicii medicale private din Romania, inaugureaza Breast Care Center, un nou centru in cadrul Spitalului Medicover. Acesta isi propune sa ofere optiuni personalizate de tratament, recuperare si preventie pentru intreaga gama de afectiuni ale sanului, in baza inaltelor standarde si protocoale recomandate de societatile medicale europene. De asemenea, unul dintre obiectivele principale ale centrului este sa educe pacientii cu privire la importanta preventiei, in special in ceea ce priveste cancerul de san, al carui grad de constientizare este foarte scazut in Romania.

„Convingerea noastra esentiala este ca optiunile personalizate de tratament si recuperare si educatia pentru preventie reprezinta calea de urmat in medicina, pentru a sustine calitatea vietii pacientilor. Experienta profesionala ne-a aratat ca acestia au cel mai mult de castigat daca au acces la o echipa integrata de medici din diferite specialitati, care colaboreaza indeaproape pentru a identifica cel mai bun plan pentru fiecare pacient. Acesta este rolul Medicover Breast Care Center”, a spus Dr. Gerald Filip, medic primar Chirurgie Generala, cu supraspecializare in Chirurgie Oncologica, coordonatorul Medicover Breast Care Center.

„Educatia asupra importantei preventiei si screening-ului reprezinta unul dintre obiectivele principale ale Medicover. In ceea ce priveste cancerul de san, pentru care una din zece femei prezinta factori de risc, este important sa le explicam pacientilor din Romania importanta screening-ului regulat. In tarile care au implementat programe nationale de screening pentru femeile cu varste de peste 40 de ani, procentul cazurilor diagnosticate in stadii tarzii a scazut la aproximativ 20%. In Romania, acesta se situeaza la valoarea catastrofala de 80%. Aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer de san sunt diagnosticate in fiecare an in Romania”, a adaugat Dr. Gerald Filip.

Medicover Breast Care Center a fost intemeiat in baza colaborarii existente dintre medicii cu diferite specializari din Spitalul Medicover, care lucreaza impreuna pentru a diagnostica si trata afectiuni ale sanului in mod integrat. Centrul reuneste in prezent 30 de medici, din 12 departamente medicale diferite (de la Chirurgie, la Imagistica, Urologie, Ginecologie sau Cardiologie) si se bazeaza pe cele mai noi tehnologii disponibile in Spitalul Medicover. De asemenea, Breast Care Center pune la dispozitia pacientilor un Case Manager, care le supravegheaza tratamentul si recuperarea, precum si sprijin psihologic din partea specialistilor.

Lansarea Breast Care Center coincide cu aniversarea de cinci ani a Spitalului Medicover din Bucuresti, unitatea spitaliceasca de ultima generatie a Medicover, care gazduieste centrul si ofera o gama completa de servicii medicale de cea mai inalta calitate.

Despre Medicover

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est si ofera servicii medicale integrate pacientilor din 14 tari europene (Romania, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia), cu peste 100 de clinici Medicover, 80 de laboratoare, 400 puncte de recoltare, peste 6,5 milioane de pacienti anual si peste 13.000 de angajati.

Ȋn Romania, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piata serviciilor medicale private si dispune de o retea de 19 clinici proprii in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov, Galati, Pitesti) si un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din Romania corespunde celor mai inalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienti – si include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale – Oncologie Medicala, Chirurgie Generala, Chirurgie Bariatrica, Chirurgie Ginecologica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie Oncologica, Chirurgie Plastica, precum si Maternitate, Medicina Materno-Fetala, Neonatologie si Pediatrie.

Persoana de contact:

Sabina Emilia Pometcu Ursu, Head of Marketing and Communications

sabina.ursu@medicover.ro

www.medicover.ro

 

Biroul de presa din Romania:

Anca Meliu

Action Global Communications

anca.m@actionprgroup.com

0727 323 892

 

Alte stiri