Grupul Medicover a inregistrat o crestere de peste 13% a cifrei de afaceri in Romania in 2015

30.06.2016 in Comunicate de presa

Joi, 30 iunie 2016 – Afacerile grupului Medicover in Romania (clinicile, spitalul Medicover si laboratoarele Synevo) au inregistrat o crestere de peste 13% in 2015 fata de anul anterior, pana la 252 milioane de lei. Medicover, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania, anunta o crestere de peste 26% a cifrei de afaceri a Spitalului Medicover din Bucuresti in 2015, comparativ cu 2014. De asemenea, reteaua nationala de clinici Medicover a inregistrat o crestere semnificativa a cifrei de afaceri in 2015, cu peste 13% mai mare fata de cea din 2014.

Spitalul Medicover din Bucuresti a inregistrat o crestere importanta a cifrei de afaceri in anul 2015, de peste 26% comparativ cu 2014 (28 milioane de lei in 2015, fata de 22,2 milioane de lei in 2014). De asemenea, reteaua nationala de clinici a Medicover a inregistrat o crestere semnificativa a afacerilor anul trecut, de peste 13% (66,6 milioane de lei in 2015, fata de 58,9 milioane de lei in 2014). Cifra de afaceri a grupului Medicover in Romania (clinicile, spitalul Medicover si laboratoarele Synevo) a crescut cu peste 13% in 2015, la 252 milioane lei, fata de 222 milioane lei in 2014. Modelul de business al grupului Medicover presupune ca actionarii companiei sa reinvesteasca in fiecare an intregul profit realizat, pentru a asigura o dezvoltare sustenabila si un nivel inalt de calitate in operatiunile sale.

„Anul 2015 a fost unul plin si in acelasi timp benefic pentru compania noastra. Una dintre principalele realizari a constat in extinderea retelei noastre nationale prin deschiderea clinicii Medicover din Timisoara, in urma unei investitii de aproximativ 600.000 de euro”, a declarat Adrian Peake, directorul general al Medicover Romania. „Anul acesta s-a dovedit deja si mai dinamic. Am relocat si extins clinicile din Ploiesti si Brasov si am deschis o noua clinica multidisciplinara in Galati, extinzandu-ne si mai mult prezenta la nivel national. Suntem increzatori ca reteaua noastra va continua sa creasca.”

In prima jumatate a anului 2016, Medicover Romania a investit aproape 1,5 milioane de euro in extinderea si modernizarea retelei sale nationale de clinici. Acest proces a presupus relocarea si extinderea clinicii Ploiesti, inclusiv prin introducerea unui serviciu nou – Petroleum Doctor, si a clinicii din Brasov, care a devenit singura clinica privata din oras ce realizeaza bronhoscopii. De asemenea, Medicover a deschis o clinica noua in Galati, cu peste 30 de specialitati medicale si departamente ultramoderne de pediatrie, cardiologie, ginecologie, gastroenterologie si proctologie. Compania va continua sa investeasca in extinderea si modernizarea constanta a retelei sale in 2016 si in anii urmatori.

Despre Medicover

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est si ofera servicii medicale integrate pacientilor din 14 tari europene (Romania, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia), cu peste 100 de clinici Medicover, 80 de laboratoare, 400 puncte de recoltare, peste 6,5 milioane de pacienti anual si peste 13.000 de angajati.

Grupul Medicover dispune de actionariat privat si are o viziune pe termen lung pentru toate tarile in care este prezent. Astfel, actionarii companiei reinvestesc in fiecare an intregul profit realizat, pentru a asigura o dezvoltare sustenabila si un nivel inalt de calitate in operatiunile sale.

In Romania, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piata serviciilor medicale private si dispune de o retea de 17 clinici proprii in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov, Galati) si un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din Romania corespunde celor mai inalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienti – si include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale – Oncologie Medicala, Chirurgie Generala, Chirurgie Bariatrica, Chirurgie Ginecologica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie Oncologica, Chirurgie Plastica, precum si Maternitate, Medicina Materno-Fetala, Neonatologie si Pediatrie.

Persoana de contact:

Sabina Emilia Pometcu Ursu, Head of Marketing and Communications

sabina.ursu@medicover.ro

www.medicover.ro

Biroul de presa din Romania:

Anca Meliu

Action Global Communications