Medicover achizitioneaza clinica Doctor Luca din Pitesti

06.10.2016 in Comunicate de presa

Medicover achizitioneaza clinica Doctor Luca din Pitesti si isi extinde reteaua in al noualea oras din Romania. Doctor Luca este unul dintre cele mai importante branduri locale, recunoscut pentru excelenta in furnizarea serviciilor medicale de inalta calitate

Joi, 6 octombrie 2016 - Medicover, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private din Romania, a finalizat achizitia clinicii Doctor Luca din Pitesti. Tranzactia se adauga investitiilor de aproximativ 2 milioane de euro pe care Medicover le-a realizat in prima parte a acestui an si se incadreaza in strategia companiei, ce vizeaza extinderea si modernizarea retelei din Romania

Doctor Luca este unul dintre cele mai importante branduri locale, recunoscut pentru excelenta in furnizarea serviciilor medicale de inalta calitate, prin intermediul unei echipe dedicate de medici si asistenti. Clinica a fost fondata in urma cu 17 ani, de catre dr. Augustin Batis, un antreprenor cu viziune, care a reunit profesionisti cu inalta pregatire si a construit o afacere locala de succes: o clinica multidisciplinara cu peste 20 de specialitati, 40 de medici si peste 500.000 de pacienti.

„Sunt incantat sa vad cum clinica in care am investit aproape 20 de ani din viata mea se alatura unei retele de prestigiu, pentru care pacientii sunt intotdeauna pe primul loc. Am siguranta ca viitoarele schimburi de idei si experienta profesionala intre echipa clinicii si cea a Medicover vor duce la rezultate marete care, in final, vor reprezenta beneficii pentru pacientilor nostri”, a spus dr. Augustin Batis, fondator al clinicii Doctor Luca.

Medicover preia activitatile de ambulatoriu ale centrului medical Doctor Luca, situat pe Bulevardul Eroilor nr. 44, in Pitesti. De asemenea, serviciile de laborator oferite in cadrul centrului vor fi in continuare disponibile la nivel local si vor fi coordonate de Synevo Romania, cea mai mare si performanta retea de laboratoare din Romania, parte a Grupului Medicover. Astfel, Synevo va extinde gama de teste de laborator disponibile in cadrul Doctor Luca, pentru a pune la dispozitia pacientilor din regiune numeroase teste certificate international de cea mai inalta calitate.

Tranzactia se incadreaza in strategia de business a grupului, de a facilita accesul pacientilor la servicii medicale la cele mai inalte standarde. Astfel, compania isi propune sa integreze si sa extinda gama de servicii pe care le ofera la nivel local prin Spitalul Medicover si reteaua de clinici, situate acum in noua orase din Romania.

„Suntem onorati sa integram clinica Doctor Luca in familia Medicover, iar aceasta tranzactie se incadreaza in planul nostru de extindere si dezvoltare nationala”, a declarat Adrian Peake, director general al Medicover Romania. „Doctor Luca este o afacere de succes, foarte apreciata in randul pacientilor pentru calitatea serviciilor medicale pe care le ofera. Faptul ca impartasim aceleasi valori, care pun pacientul in centrul intregii noastre activitati, a fost foarte important pentru noi”, a adaugat acesta.

In prima jumatate a anului, Medicover a inaugurat patru clinici, in Ploiesti, Brasov, Galati si Cluj-Napoca. Achizitia clinicii Doctor Luca din Pitesti face parte din strategia de dezvoltare a grupului, ce presupune standarde inalte de calitate, precum si extinderea si modernizarea retelei sale, atat in 2016, cat si in anii urmatori.

Despre Medicover

Grupul Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est si ofera servicii medicale integrate pacientilor din 14 tari europene (Romania, Polonia, Suedia, Turcia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Belarus, Bulgaria, Serbia, Georgia, Republica Moldova, Rusia), cu peste 100 de clinici Medicover, 80 de laboratoare, 400 puncte de recoltare, peste 6,5 milioane de pacienti anual si peste 13.000 de angajati.

Grupul Medicover dispune de actionariat privat si are o viziune pe termen lung pentru toate tarile in care este prezent. Astfel, actionarii companiei reinvestesc in fiecare an intregul profit realizat, pentru a asigura o dezvoltare sustenabila si un nivel inalt de calitate in operatiunile sale.

Ȋn Romania, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piata serviciilor medicale private si dispune de o retea de 19 clinici proprii in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov, Galati, Pitesti) si un spital generalist – Spitalul Medicover. Spitalul Medicover din Romania corespunde celor mai inalte standarde medicale – modern, sigur, aproape de pacienti – si include toate departamentele: ambulator, spitalizare de zi, precum si o gama variata de specialitati medicale si chirurgicale – Oncologie Medicala, Chirurgie Generala, Chirurgie Bariatrica, Chirurgie Ginecologica, Chirurgie Ortopedica, Chirurgie Oncologica, Chirurgie Plastica, precum si Maternitate, Medicina Materno-Fetala, Neonatologie si Pediatrie.

Persoana de contact:

Sabina Emilia Pometcu Ursu, Head of Marketing and Communications

sabina.ursu@medicover.ro

www.medicover.ro

Biroul de presa din Romania:

Anca Meliu

Action Global Communications