• dermatita atopica

    Dermatita atopica - cauze, simptome si tratament

    Boala inflamatorie cronica a pielii, dermatita atopica apare mai ales la copii, cauzata de obicei de alergeni alimentari, dar poate debuta la orice varsta.
  • neoplasmul mamar

    Depistarea timpurie a disfunctiei cardiace indusa de chimioterapie la pacientele cu neoplasm mamar

    In ultimii ani, in tratamentul oncologic al neoplasmului mamar s-au facut progrese semnificative. Utilizarea agentilor chimioterapeutici clasici, cum ar fi antraciclinele, in combinatie cu agenti de terapie moleculara tintita, cum ar fi anticorpii monoclonali, a contribuit la cresterea semnificativa a supravietuirii globale. Pe termen lung insa, in populatia de supravietuitori ai neoplasmului mamar,...
  • greutate optima

    Cum putem ajunge la greutatea ideala? Afla parerea specialistilor!

    Excesul de greutate suprasolicita inima si poate determina cresterea tensiunii arteriale, cresterea colesterolului, sau aparitia diabetului. Astfel, scaderea in greutate este una din cele mai bune variante aflate la dispozitia noastra in vederea scaderii riscului de boala cardiovasculara (dar si de alte boli).
  • infectiile materne

    Cum pot afecta infectiile materne fatul?

    Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, dar si una dintre cele mai dificile, deoarece poate exista un risc crescut de infectii. Infectiile pot trece la fat in timpul sarcinii transplacentar, perinatal (sange, secretii vaginale) sau postnatal (cel mai frecvent prin laptele matern).
  • pneumonia

    Ce trebuie sa faci in caz de pneumonie?

    Cei mai afectati de pneumonie sunt copiii, varstnicii si persoanele cu diverse afectiuni cronice, iar infectia la plamani poate fi cauzata de bacterii, virusuri sau ciuperci microscopice.
  • ischemia silentioasa

    Totul despre ischemia silentioasa

    Ischemia miocardica apare atunci cand muschiul inimii nu primeste suficient sange. Acest lucru se intampla atunci cand o artera a inimii este ingustata sau complet blocata de depunerile de placi ateromatoase, depuneri care impiedica sangele bogat in oxigen sa irige vasele coronariene. Dr. Oana Breaz, medic specialist Cardiologie, clinica Medicover Plevnei
  • hipertensiune arteriala

    Informatii utile despre hipertensiunea arteriala

    Hipertensiunea arteriala reprezinta cresterea persistenta a valorilor tensiunii arteriale si poate fi efectul secundar al unor afectiuni cardiace, endocrinologice sau renale.
  • apendicita acuta

    Totul despre apendicita acuta

    Apendicita acuta este inflamatia/infectia acuta a apendicelui cecal si reprezinta o urgenta chirurgicala.
  • CT

    Tot ce trebuie sa stii despre tomografia computerizata

    Tomografia computerizata a revolutionat medicina ultimelor decenii. Tehnologia avansata permite vizualizarea cu acuratete a oaselor, organelor interne, vaselor de sange. Informatiile obtinute prin computer tomografie sunt utilizate de medicul curant pentru a stabili tratamentul ideal pentru afectiunea de care suferi, in functie de modificarile descoperite.
  • diagnostic osteoropoza

    Poti preveni fracturile! Fa-ti testul de Osteodensitometrie pentru diagnosticarea osteoporozei

    Un sistem osos sanatos, cu oase puternice este esential pentru o viata cat mai buna. Oasele sunt organe vii, avand capacitatea de a se regenera continuu.