Anxietate

Anxietatea se poate manifesta, printre altele, ca: disconfort, dureri toracice, dureri abdominale, ritm cardiac crescut, dificultati de respiratie, tremuraturi ale mainilor, ameteala sau transpiratie excesiva, probleme de somn, tensiune fizica, iritabilitate.

Anxietatea poate fi declansata de multipli factori, precum:

  • experiente dificile din trecut
  • situatia actuala a vietii
  • probleme cu sanatatea fizica sau mentala
  • consumul de droguri sau medicamente.

Anxietatea este adesea rezultatul stresului legat, de exemplu, de schimbarile profesionale, de boala unei persoane dragi sau de un eveniment important.

In functie de factorul declansator, anxietatea poate avea diferite intensitati, de la forme usoare la severe.  Uneori, aceasta poate fi controlata prin diferite tehnici, practici, eliminarea factorilor de stres si  schimbarea modului de viata.  Cu toate acestea, daca este anxietate de tip sever si se manifesta permanent, poate fi un simptom specific pentru tulburari mentale, cum ar fi  depresia sau tulburarile nevrotice.

Atunci cand starea de anxietate devine permanenta (chiar daca factorul stresant a trecut) sau impiedica indeplinirea sarcinilor de zi cu zi, este recomandat sa contactati un specialist. O astfel de situatie poate indica o reala problema, ce are nevoie sa fie rezolvata.

Adesea, anxietatea poate indica afectiuni precum: