Departamentul de Pediatrie

Impreuna avem grija de sanatatea copilului tau si ii asiguram tot confortul pentru ca el sa aiba incredere in medicii nostri

sectia de pediatrie din spitalul medicover

Medicover are grija de sanatatea copilului tau! Rolul departamentului de pediatrie este sa aiba grija de sanatatea copiilor si adolescentilor, asigurand astfel linistea ta si a celorlalti parinti care au incredere in specialistii nostri.

Pacientii cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani sunt ingrijiti de cea mai experimentata echipa multidisciplinara, cu medici pediatri dedicati.

Cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, medicii colaboreaza pentru un diagnostic rapid pentru micutii pacienti.
 
In Departamentul de Pediatrie al Spitalului Medicover, cel mai important aspect este sa asiguram tot confortul celor mici pentru ca ei sa aiba incredere in medicii nostri. De aceea, parintii sau rudele apropiate ale copiilor pot ramane alaturi de ei in spital pentru a-i incuraja si a-i sprijini pe toata durata tratamentului. Fiecare pacient este monitorizat de o asistenta care comunica in permanenta cu medicul pediatru.
 
Departamentul de Pediatrie include si spitalizare de zi pentru copii. Aceasta a fost special conceputa pentru diagnosticarea rapida si aplicarea tratamentului optim, fara internare de lunga durata in spital.
 
Rinichiul este un organ pereche, relativ “ascuns”, despre care nefrologii afirma ca “nu doare si atunci cand doare este tarziu”. In organism, rinichii au o importanta deosebita si sunt responsabili cu:

  • Functia de epurare – respectiv filtrarea si eliminarea unor substante secundare activitatii organismului cu efecte de rezidii – toxine
  • Mentinerea homeostaziei apei si sarurilor in organism
  • Reglarea tensiunii arteriale
  • Rol in metabolismul vitaminei D
  • Rol in productia de hematii prin secretia de eritropoietina
  • Rol in metabolismul calciului si al cresterii si dezvoltarii normale a scheletului osos

Tulburarile mictionale ale copilului (enurezisul, mictiunea imperioasa, urgenta mictionala, driblingul mictional) sunt afectiuni ce determina tulburarea familiala, dar si cea de socializare a copilului, ducand in timp la grave tulburari de personalitate. Emisia involuntara de urina, in timpul somnului, dominant in cel de noapte, la copilul de peste 6 ani, fara o cauza morfofunctionala este recunoscuta ca enurezis nocturn primar (ENP).

Consultatia de nefrologie pediatrica din cadrul Spitalului Medicover asigura in primul rand timpul necesar abordarii in liniste a problemei, evidentierea tuturor factorilor de risc si a particularitatilor individuale si familiale. Oferim, de asemenea, acces la alte specialitati medicale permitandu-se astfel o abordare multidisciplinara – necesara unui diagnostic corect si a unei ingrijiri adecvate, dar in acelasi timp unitara. Medicul nefrolog pediatru este cooordonatorul echipei, analizand informatiile medicale si elaborand planul de tratament.

Sectia de Pediatrie din cadrul Maternitatii Medicover include asistenta medicala de urgenta 24/7 cu linie de garda dedicata.