• Forma rara de cancer genital, descoperit in stadiu relativ incipient

  Forma rara de cancer genital, descoperit in stadiu relativ incipient

  La o pacienta de 46 de ani se practica o histerectomie totala, cu morselare, pe cale vaginala, in anul 2014. Cu cateva luni in urma, in urma unei ecografii trans-vaginale, se suspicioneaza tumora ovariana. In urma examenului clinic ecografic RMN – CT, se decide interventie prin laparotomie mediana pentru anesectomie bilaterala cu examen anatomo-patologic extemporaneu care confirma intra-operator...
 • Articol pentru Digi24: “Contraceptia hormonala”

  Articol pentru Digi24: “Contraceptia hormonala”

  Pastilele contraceptive sunt utile daca sunt luate corespunzator. Recent au aparut aplicatii pentru telefon care isi propun sa inlocuiasca pilulele, dar nu va functiona pentru toate femeile. Daca preferati contraceptivele orale, este important sa va faceti o serie de analize si sa cereti sfatul medicului, fiindca exista mai multe tipuri de pastile si daca nu luati ceva care vi se potriveste, va poate...
 • ‘Fresh Refresh’ cu Dr. Niculescu – Realitatea TV, 07 decembrie 2016

  ‘Fresh Refresh’ cu Dr. Niculescu – Realitatea TV, 07 decembrie 2016

  Marea majoritate a legislatiilor europene se aliniaza unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg care stipuleza faptul ca o parturienta are dreptul sa nasca cum vrea, unde vrea si cu cine vrea.
 • De ce aduce nefericire menopauza, mai ales daca e instalata brusc?

  De ce aduce nefericire menopauza, mai ales daca e instalata brusc?

  Durata medie de viata a unei femei din Europa este estimata la peste 80 de ani. Asta inseamna ca aproximativ 40% din perioada adulta a acesteia este traita in menopauza.
 • Menopauza nu este o boala! Trebuie abordata interdisciplinar şi separata de posibilele afectiuni

  Menopauza nu este o boala! Trebuie abordata interdisciplinar şi separata de posibilele afectiuni

  Statisticile arata ca peste jumatate dintre femeile din Romania sunt la menopauza, insa un sfert dintre romance nu au fost niciodata la medicul ginecolog.
 • S-a deschis prima clinica de menopauza din Romania

  S-a deschis prima clinica de menopauza din Romania

  Clinica de menopauza abordeaza integrat problemele fiecarei paciente. Echipa clinicii de menopauza aduce impreuna ginecologi, endocrinologi, neurologi, psihologi, specialisti in medicina interna, specialisti in boli cardio-vasculare, diabetologi, nutritionisti. MediPlus lanseaza, impreuna cu Societatea Romana de Menopauza, o campanie de constientizare a problemelor asociate menopauzei.
 • La menopauza? Iata cand sa te duci imediat la medic

  La menopauza? Iata cand sa te duci imediat la medic

  La menopauza, anumite semne si simptome ar trebui sa te trimita imediat la medic. Nu le ignora, caci pot ascunde boli grave. Este o etapa absolut fireasca din viata oricarei femei. Cu toate astea, menopauza poate aduce cu sine unele dintre cele mai grave boli.
 • Morfologie trimestrul I

  Morfologie trimestrul I

  Morfologia de trimestru I presupune o analiza detaliata a structurilor fetale ce se efectueaza intre 11 saptamani si 13 saptamani si 6 zile de gestatie (fatul are o lungime cuprinsa intre 45 si 84 mm).
 • Morfologie trimestrul II

  Morfologie trimestrul II

  Morfologia de trimestru II presupune o analiza detaliata a structurilor si functiilor fetale ce se efectueaza intre 19 saptamani si 22 saptamani de gestatie.
 • Menopauza duce de multe ori la depresie

  Menopauza duce de multe ori la depresie

  Multe dintre efectele menopauzei asupra organismului constituie un factor de risc in cazul infectiei cu virusul SARS-COV-2. Menopauza nu este o boala in sine, presupune o deprivare hormonala si inseamna sfarsitul perioadei de reproducere. Atentie! Menopauza duce de multe ori la depresie.