Medicover Romania

Medicover este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private, deservind milioane de pacienti in peste 28 de ani de activitate in Romania. Ne-am dezvoltat si am investit constant pentru a le asigura pacientilor nostri calitatea actului medical la standarde internationale.

Am construit o retea nationala extinsa de clinici si spitale multidisciplinare, unde oferim pacientilor nostri servicii integrate de diagnostic, tratament si interventii la standarde internationale, tehnologie si echipamente de ultima generatie, minim-invazive, cu misiunea de a imbunatati calitatea vietii.

Reteaua Medicover in Romania a crescut la 41 de clinici in Bucuresti si in tara, 5 spitale multidisciplinare in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 30 de unitati on-site si peste 180 de clinici partenere la nivel national. Unitatile noastre functioneaza sub brandul Medicover la nivel national, Pelican la Oradea, Phoenix si Iowemed in regiunile de sud-vest si sud-est, Laurus Medical in 10 orase din tara.

Peste 3.000 de angajati si colaboratori deservesc in fiecare an peste un milion de pacienti. Complexitatea cazurilor medicale rezolvate a crescut de la un an la altul. Abordam chirurgia cardiovasculara, chirurgia obezitatii, oncologia, chirurgia robotica. Ne-am supra-specializat in tratamentul afectiunilor moderne  - afectiunile cardio-vasculare, afectiunile sistemului venos si proctologie, endometrioza, sindromul de apnee in somn.

Am dotat spitalele noastre din Bucuresti, Cluj si Oradea cu robotul da Vinci, cel mai avansat robot chirurgical din lume, care permite realizarea de complexe interventii chirurgicale oncologice.

Pentru ca misiunea Medicover are la baza incurajarea preventiei medicale ca atitudine responsabila fata de sanatate, am lansat abonamentul medical in Romania in urma cu peste 25 de ani. Am devenit singurul furnizor de servicii medicale care ofera clientilor sai si asigurari de sanatate.

Astazi portofoliul nostru este format din peste 250.000 de beneficiari de abonamente medicale.

Peste 2.500 de companii dintre cei mai mari angajatori din Romania ne-au ales ca furnizor de incredere in domeniul sanatatii.

Am demonstrat ca suntem un partener solid pentru sistemul public de sanatate.

Evolutia Medicover in Romania

Din primii ani de activitate in Romania, am vizat cresterea calitatii serviciilor medicale, punand mereu pacientul in centrul activitatii noastre medicale. Ne-am dezvolat organic si prin achizitii, si am investit permanent pentru a asigura acces la programe complexe de consultatii, proceduri, teste de screening si investigatii medicale de inalta calitate, bazate pe un model de promovare a sanatatii si prevenire a bolilor, prin furnizarea de servicii integrate de ingrijire si asistenta medicala, centrate pe bunastarea fizica si psihica a pacientului.

 • Am inaugurat prima clinica Medicover in Bucuresti in 1998, iar de atunci ne-am extins reteaua de clinici din Bucuresti si din tara pana la 41 de unitati medicale ce ofera pacientilor servicii de preventie si asistenta medicala ambulatorie pentru zeci de specialitati clinice: Cardiologie, Dermatologie, Diabet si boli de nutritie, Obstetrica - ginecologie, Pediatrie.

 • In 2011 am deschis primul spital multidisciplinar Medicover in Bucuresti, o unitate medicala cu bloc operator modern care, in peste un deceniu de activitate, a devenit un etalon pentru cele mai inalte standarde de tratament, confort si siguranta pacientului.

 • In cadrul spitalului Medicover din Str. Pechea, nr. 8, functioneaza Maternitatea Medicover recunoscuta pentru implementarea si incurajarea celor mai bune practici in abordarea nasterii: siguranta fizica si psihica a mamei, nastere prietenoasa, „ora magica”, rooming-in, echipa dedicata de profesionisti, disponibilitate permanenta si screening complex pentru nou-nascuti.

 • Am dezvoltat unul dintre cele mai avansate Centre de Interventii Cardiovasculare din tara, la Oradea, unde suntem mandri sa putem conta pe experienta unor reputati specialisti in cardiologie si chirurgie cardiaca.

 • Ne-am consolidat pozitia de partener de incredere in furnizarea serviciilor medicale printr-o serie de achizitii si investitii in tehnologie medicala, precum Spitalul Medicover Cluj specializat in chirurgie multi-disciplinara, dotat cu cel mai avansat robot chirurgical din lume, Robotul da Vinci, cu ajutorul caruia o echipa medicala cu experienta poate efectua interventii chirurgicale cu diferite grade de complexitate, la cel mai ridicat grad de precizie.

 • Ne-am diversificat serviciile prin achizitia Mediplus, astazi Centrul de Sanatate a Femeii Medicover Mediplus, axat pe segmentul serviciilor dedicate sanatatii femeii, abordate intr-o maniera trans-disciplinara, capabila sa acopere integral patologiile specifice, de la adolescenta si pana la incetarea functiei ovariene.

 • Pe gama serviciilor de nisa, oferim tratamente minim-invazive cu tehnologii inovatoare in afectiunile sistemului venos si proctologie prin clinicile Laurus Medical, intrate recent in portofoliul Medicover.

 • Punem la dispozitia pacientilor centre de imagistica high-tech pentru diagnosticul si monitorizarea a multiple afectiuni neurologice, musculo-scheletale, cardiace si tumori maligne. Dispunem de echipamente ultra-performante de Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) si Computer Tomografie (CT) cu timpi redusi de scanare, care reproduc cu acuratete anomaliile de structura, de compozitie si de functionare ale organismului, esentiale in stabilirea diagnosticelor medicale si in monitorizarea evolutiei patologiilor.

 • Pentru a raspunde preocuparilor actuale in sanatate, am incheiat parteneriate cu alti furnizori de servicii medicale, lideri pe domeniul lor de activitate, astfel din 2022 ne-am extins portofoliul cu noi servicii de sanatate mintala printr-un parteneriat cu Clinica Hope, premiata international pentru bune practici in domeniul medicinei.

 • Am lansat serviciul HomeCare cu scopul de a aduce serviciile medicale la domiciliu, ca raspuns la nevoia tot mai presanta a pacientilor de a beneficia solutii de sanatate atunci cand nu se pot deplasa la o unitate medicala.

 • Am semnal un acord exclusiv cu Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”, o initiativa prin care urmarim sa contribuim activ la pregatirea personalul medical. Prin Bursele Medicover sustinem financiar cursanti ai unitatii de invatamant, oferind totodata stagii de practica in clinicile si spitalele Medicover, precum si mentorat in realizarea temelor de curs.

 • Credem in avantajele pe care inovatia in mediul digital le aduce in furnizarea serviciilor de sanatate, de aceea investim constant in implementarea celor mai profesioniste solutii pentru partenerii nostri. Am integrat instrumente digitale a inlesni accesul pacientilor la consultatii medicale online prin serviciul de telemedicina, utilizand avantajele tehnologiei in beneficiul pacientului. Folosim aplicatii moderne prin care utilizatorii, persoane fizice si companii, isi pot gestiona cu usurinta consultatiile, analizele investigatiilor efectuate si relatia cu Medicover..

 • In iunie 2023 am deschis cel mai modern spital multidisciplinar din reteaua Medicover, in zona de Nord a capitalei, pe Soseaua Fabrica de Glucoza numarul 11G. Spitalul Medicover Pipera este dispus pe 9 etaje, prevazut cu 200 de paturi de spitalizare, 2 blocuri operatorii cu 7 sali de operatie, tehnica medicala ultraperformanta pentru interventii minim-invazive complexe si o structura extinsa de specialitati medicale in regim ambulatoriu.

 

Misiune

Misiunea noastra este sa imbunatatim si sa mentinem sanatatea si bunastarea pacientilor nostri in cel mai bun mod posibil. Obiectivul nostru este sa avem grija de sanatatea pacientilor la locul potrivit, la momentul potrivit, cu rezultatul corect si in cel mai eficient mod.

Siguranta este esentiala si primeaza in orice situatie, iar in cele aproape trei decenii de activitate in Romania, aspectul care a ajuns sa ne defineasca serviciile este insasi calitatea actului medical.

 

Valori

Ne ghidam activitatea in jurul a cinci valori fundamentale pentru Medicover:

Pasiunea pentru calitate

Urmarim in mod continuu excelenta in tot ceea ce facem.

Spirit de Echipa

Ne unim competentele si impartasim meritele pentru succesele noastre.

Spirit antreprenorial

Recunoastem si recompensam oamenii care investesc eficient resursele de timp si financiare pentru a obtine beneficii maxime.

Delegarea responsabilitatii

Asiguram oamenilor nostri contextul potrivit, sustinerea si autoritatea necesara pentru a lua deciziile corecte pentru toate partile interesate.

Integritate

Suntem directi si onesti si ne indeplinim intotdeauna promisiunile.