Imagistica

Imagistica - Spital Medicover Cluj

Imagistica medicala este o specializare stiintifica relativ recenta, a carei importanta in ceea ce priveste diagnosticarea anumitor afectiuni este de necontestat. Tehnicile imagistice sunt diverse, de la traditionalele radiografii, la ecografii, tomografii computerizate etc.

Departamentul de imagistica medicala este indispensabil oricarui spital, intrucat contribuie la detectarea anumitor afectiuni si, implicit, la crearea unor planuri de tratament adecvate nevoilor bolnavilor.

Ecografiile folosesc tehnologia ultrasunetelor pentru a vizualiza structurile anatomice ale organelor, fiind recomandate intr-o gama larga de investigatii (de la monitorizarea sarcinii, pana la investigarea glandei tiroide). Acestea sunt non-invazive, pacientul nefiind supus nici unui risc.

Programare Online

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Radiografiile sunt, de fapt, imagini rezultate in urma expunerii anumitor zone ale corpului la radiatii X sau Gamma, utile in depistarea unor probleme medicale precum tumorile osoase, tulburarile de tract digestiv etc. De exemplu, in cazul in care se suspecteaza afectiuni pulmonare precum tuberculoza sau cancerul pulmonar, medicul specialist va recomanda o radiografie pulmonara. Organismul este expus unei cantitati mici de radiatii, corect controlate, astfel ca nu va avea de suferit in urma acestei proceduri.

In anumite situatii, specialistul poate recomanda efectuarea unei tomografii. O tomografie este realizata cu ajutorul unui computer tomograf ce utilizeaza, de asemenea, raze X, aratand insa o imagine tridimensionala (ce ofera informatii mai detaliate).

 

Radiologie digitala

Aparat Samsung GF50 fix

Permite efectuarea unei game largi de exminari radiografice pt pacienti cu diferite grade de mobilitate. Detectorul digital wireless este proiectat pentru a permite achizitii de imagini radiografice de inalta calitate la o doza redusa de radiatie ionizanta. Radiologia digitala este utilizata mai ales in investigarea sistemului osteo-articular, dar si a plamanilor si abdomenului.

 

Computer Tomografie

Aparat Siemens Somatom Scope 16 slices spiral

Ofera imagini de calitate pentru un diagnostic rapid si eficient. Sistemul inteligent de ajustare si reducere a dozei de radiatii ionizante din dotarea aparatului este foarte important mai ales in cazul pacientilor oncologici. Injectomatul Double Head atasat aparatului permite achizitia de imagini cu substanta de contrast iodata utila pentru un diagnostic de inalta calitate. CT este o investigatie imagistica care utilizeaza imagini detaliate ale organelor interne, sistemului Osos, tesuturilor moi si vaselor de sange, in scop diagnostic.

 

Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN)

Aparat SIGNA Voyager

Rezonanta magnetica nucleara (RMN) sau Imagistica prin Rezonanta Magnetica (IRM) este o investigatie medicala de top, care ofera o mare precizie in examinarea medicala a organismului. O scanare RMN este o tehnica nedureroasa, care are avantajul de a evita folosirea razelor X, respectiv expunerea la radiatii, neexistand efecte secundare cunoscute. Spitalul este dotat cu unul dintre cele mai noi si performante echipamente RMN la ora actuala, SIGNA Voyager, care vine sa revoluționeze imagistica medicala.

 

Call Center

SUNA ACUM