Oncologie medicala

Spitalul Medicover Cluj asigura pacientilor cu afectiuni oncologice servicii medicale integrate pentru diagnostic, stadializare, tratament si monitorizare cancer.

Indicatia terapeutica si pasii necesari in tratarea cancerului se stabilesc in cadrul comisiei oncologice multidisciplinare. Din comisia oncologica fac parte medici din urmatoarele specialitati: oncologie medicala, radioterapie, chirurgie, anatomie patologica, radiologie si imagistica medicala.

Servicii oncologice disponibile in Spitalul Medicover Cluj

Prin Programul National de Oncologie, pacientii din Cluj beneficiaza de chimioterapie decontata de Casa de Asigurari de Sanatate Cluj.

In cazul in care prezinta diagnostic oncologic confirmat histopatologic, pacientul poate programa o prima consultatie gratuita, fara a mai prezenta un bilet de trimitere.

De asemenea, pacientii au acces la investigatii paraclinice, radiologice si de laborator, necesare pentru stabilirea diagnosticului si monitorizarea evolutiei bolii.

Chimioterapie decontata de Casa de Asigurari de Sanatate Cluj

Chimioterapia reprezinta tratamentul medicamentos sistemic care actioneaza la nivel celular, determinand distrugerea celulelor canceroase. Chimioterapia se administreaza ciclic, la intervale de 2-3 saptamani sau in functie de recomandarea medicului specialist oncolog, in regim de spitalizare de zi sau spitalizare continua.

Costurile aferente spitalizarii continue nu sunt integral decontate de CAS. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta in call center.

Programare Online

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Chimioterapia, frecvent administrata pe cale orala sau intravenos, poate fi utilizata alaturi de alte tipuri de tratament, radioterapie, imunoterapie si altele. Conduita terapeutica este influentata de catre istoricul medical al pacientului, de stadiul tumorii, evolutia cancerului, optiuni personale, dar si de terapiile impotriva cancerului disponibile in unitatea spitaliceasca.

Medicamentele citotoxice (de regula se asociaza mai multe substante citotoxice) administrate in cadrul curelor de chimioterapie pot afecta si celulele sanatoase, astfel apar efectele secundare ale chimioterapiei. Aceste reactii adverse dispar la finalizarea tratamentului.

Echipa medicala