• Ghidul complet al alimentatiei dupa interventia bariatrica

  Ghidul complet al alimentatiei dupa interventia bariatrica

  Respectarea unui plan alimentar bine pus la punct este foarte importanta dupa interventia bariatrica, pentru a atinge cu succes obiectivul de a pierde rapid kilogramele in exces. Sunt anumite alimente pe care este recomandat sa le consumi si altele interzise. Mai important decat atat, in urma unei interventii bariatrice, este nevoie sa iti schimbi obiceiurile alimentare si intreg stilul de viata....
 • Diabetul poate fi prevenit!

  Diabetul poate fi prevenit!

  Diabetul zaharat este o afectiune cronica care in prezent nu poate fi vindecata. Mai exact, diabetul zaharat este o boala cronica, netransmisibila care apare in clipa in care organismul nu mai poate produce insulina, hormonul ce este implicat in metabolismul glucidelor avand pricipalul scop de a reduce concentratia glucozei din sange sau atunci cand corpul nu o poate utiliza corect.
 • Importanta nutritiei la copii

  Importanta nutritiei la copii

  Copiii din zilele noastre sunt expusi la un stil de viata mult mai nesanatos, comparativ cu anii copilariei noastre. Accesul nelimitat la fast-food, insistenta lor de a consuma zilnic dulciuri, sedentarismul ales in defavoarea activitatii fizice, peste cativa ani ne vor pune, ca parinti, in fata unui adult supraponderal sau obez, cu probleme de sanatate.
 • inelul gastric

  Inelul gastric si avantajele montarii acestuia

  Este cea mai simpla metoda restrictiva care consta in plasarea in jurul portiunii superioare a stomacului a unui inel de silicon cu diametrul reglabil prin intermediul unui rezervor plasat sub piele cu care se afla in legatura.
 • diabet zaharat

  Implicatii terapeutice pentru pacientii cu diabet zaharat

  Diabetul zaharat este o afectiune aflata in continua crestere in Romania. Statisticile recente arata ca cca 9% dintre subiectii intre 40 si 65 de ani sufera de diabet zaharat. Principalele complicatii ale diabetului zaharat sunt cele cardiovasculare, macro- si micro- vasculare.