• Hipertiroidismul si hipotiroidismul in sarcina

  Hipertiroidismul si hipotiroidismul in sarcina

  Hipertiroidismul si hipotiroidismul sunt destul de frecvent intalnite in sarcina. Aceste doua afectiuni necesita tratament si monitorizare atenta pe toata durata sarcinii, pentru a ajuta la dezvoltarea normala a fatului.
 • Cinci lucruri pe care ar trebui sa le stie un medic ginecolog

  Cinci lucruri pe care ar trebui sa le stie un medic ginecolog

  Atunci cand ajungi la o consultatie de ginecologie, este nevoie sa ii spui cat mai detaliat medicului de specialitate informatii pe care le poti considera incomode. Aceste informatii il vor ajuta pe specialist sa diagnosticheze exact afectiunea de care suferi, sa recomande investigatii suplimentare si sa evalueze eventualii factori de risc.
 • Care sunt metodele de contraceptie recomandate de specialisti?

  Care sunt metodele de contraceptie recomandate de specialisti?

  Daca vrei sa previi aparitia unei sarcini, poti sa apelezi la multiple metode de contraceptie. Cele mai des utilizate sunt metodele contraceptive hormonale si de bariera, insa exista si varianta metodelor locale, naturale si chirurgicale. Inainte de a lua aceasta decizie, este important sa vii la un consult de specialitate, pentru a discuta cu medicul ginecolog despre cele mai bune metode...
 • Cinci mituri legate de menstruatie

  Cinci mituri legate de menstruatie

  Exista foarte multe mituri legate de menstruatie. Cel mai cunoscut este legat de faptul ca nu poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei. Afla care sunt miturile despre menstruatie si adevarurile stiintifice care vin sa le demonteze!
 • Ce afectiuni poate ascunde durerea de ovare?

  Ce afectiuni poate ascunde durerea de ovare?

  Durerile de ovare pot aparea in perioada ovulatiei, cand foliculul ovarian se rupe, iar ovulul este eliminat. Aceasta mai poate sa apara ca simptom in cazul durerii menstruale, resimtite la nivelul intregului abdomen inferior. Cu toate acestea, durerea de ovare poate sa indice si prezenta anumitor afectiuni. De aceea, de cele mai multe ori, este nevoie de investigatii suplimentare pentru a stabili un...
 • Care sunt cele mai cunoscute cauze ale amenoreei (lipsa menstruatiei)?

  Care sunt cele mai cunoscute cauze ale amenoreei (lipsa menstruatiei)?

  Lipsa menstruatiei sau amenoreea poate avea multiple cauze, cele mai multe dintre ele fiind de natura hormonala. Cu exceptia sarcinii si a menopauzei, amenoreea reprezinta un motiv de ingrijorare, ce ar trebui sa te trimita la un consult de specialitate. Acestea sunt cele mai des intalnite afectiuni ce pot avea ca simptom lipsa menstruatiei!
 • Care sunt obiceiurile care pot favoriza instalarea candidozei?

  Care sunt obiceiurile care pot favoriza instalarea candidozei?

  Candidoza este produsa de candida albicans si este una din cele mai frecvente tipuri de infectii, ce apare la 3 din 4 femei si nu numai la cele active sexual. Sistemul imunitar este cel care lupta in general impotriva dezvoltarii in exces a acestei ciuperci. Sunt insa cateva obiceiuri care pot favoriza instalarea candidozei, iar unul dintre ele este chiar consumul de dulciuri.
 • Cum afecteaza modificarile hormonale sanatatea aparatului genital feminin?

  Cum afecteaza modificarile hormonale sanatatea aparatului genital feminin?

  Modificarile hormonale pot afecta sanatatea aparatului genital feminin. O secretie prea mare de hormoni sau o secretie redusa a acestora creeaza dezechilibre in functionarea sistemului reproducator, creand o predispozitie catre diferite afectiuni. Acestea sunt efectele schimbarilor hormonale asupra aparatului reproducator feminin!
 • Cum poate fi tratata uscaciunea vaginala?

  Cum poate fi tratata uscaciunea vaginala?

  Uscaciunea vaginala afecteaza aproape 20% din pacientele cu varste cuprinse intre 18-50 de ani. Cauzele uscaciunii vaginale sunt multiple, majoritatea fiind legate de productia scazută de estrogen. De aceea, uscaciunea vaginala apare in general la menopauza sau in perioada alaptarii. Exista si cauze medicale, dincolo de cele hormonale, care pot influenta lubrifierea, precum si cauze psihologice. Ce...
 • Top 7 intrebari si raspunsuri despre miscarile bebelusului in sarcina

  Top 7 intrebari si raspunsuri despre miscarile bebelusului in sarcina

  Cele mai multe intrebari ale unei viitoare mamici sunt legate de miscarile bebelusului in sarcina: cand incepe sa se miste bebelusul, ce indica miscarile bebelusului si ce se intampla atunci cand observe schimbari in tiparul miscarilor? Acestea sunt cele mai des intalnite intrebari legate de miscarile bebelusului in sarcina, pentru care vei primi raspuns de la specialistii Medicover.