• Vaccinarea la copii

  Vaccinarea la copii

  Vaccinarea e cea mai buna metoda de a va proteja copilul de multe boli periculoase. In Romania, vaccinurile obligatorii previn maladii ca de exemplu: difteria, tetanosul, tusea convulsive, poliomielita, bolile date de Haemophilus influenza tip b, pneumococ, HPV, hepatita B, rujeola, rubeola, oreionul. De asemenea sunt recomandate vaccinurile antirotaviral, antivaricelic, antihepatita A,...
 • Cum prevenim accidentele casnice ale copilului?

  Cum prevenim accidentele casnice ale copilului?

  Accidentele ce au loc in interiorul locuintei sunt evenimente cu impact semnificativ in viata copilului, dar si a familei. Fiecare etapa de dezvoltare a copilului prezinta riscuri specifice. Este necesara o supraveghere activa, in care sa evaluam permanent siguranta copilului raportata la locul in care se afla, ceea ce face si sa le prevenim in masura in care putem prin aplicarea unor masuri de...
 • Terapia cu unde de soc in afectarile abarticulare

  Terapia cu unde de soc in afectarile abarticulare

  Terapia cu unde de soc extracorporeala (ESWT) este o metoda utilizata multidisciplinar in ortopedie, fizioterapie, medicina sportiva, reumatologie in tratarea afectarilor musculoscheletice cum ar fi fasciita plantara si pintenii calcaneeni, epicondilita laterala, tendinopatiile calcifiante ale umarului, fiind o terapie non-chirurgicala care amelioreaza rapid durerea si reface mobilitatea articulara.
 • Tot ceea ce trebuie sa stii despre pancreatita

  Tot ceea ce trebuie sa stii despre pancreatita

  Pancreatita biliara este o inflamatie a pancreasului, care nu genereaza simptome decat in fazele acute, cand pacientul se prezinta la spital, de urgenta. Acestea sunt informatiile pe care ar trebui sa le stii despre aceasta afectiune tacuta, de la simptome pana la solutii de tratament!
 • Cand sa mergi la o consultatie de nutritie

  Cand sa mergi la o consultatie de nutritie

  Dieta echilibrata reprezinta cheia succesului atunci cand vine vorba de starea ta de sanatate. O dieta echilibrata si personalizata te poate ajuta sa atingi unul din cele mai mari obiective pe care ti le-ai setat: acela de a avea o greutate perfecta si potrivita pentru inaltimea ta. Vizita la un nutritionist-dietetician este cea care te poate ajuta sa iti atingi acest obiectiv. Dar cum te poate ajuta...
 • Informatii utile despre Gripa si COVID-19

  Informatii utile despre Gripa si COVID-19

  Noul coronavirus afecteaza in mod disproportionat populatiile vulnerabile, inclusiv persoanele in varsta si cele cu boli cronice, cum ar fi diabetul, si boli de inima si plamani.
 • Mamografia digitala cu tomosinteza – avantaje si recomandari

  Mamografia digitala cu tomosinteza – avantaje si recomandari

  Mamografia digitala este o metoda imagistica prin care se depisteaza neoplasmul mamar, indicata ca investigatie obligatorie femeilor cu varste de peste 40 de ani.
 • Simptome Coronavirus

  Simptome Coronavirus

  Dupa datele la dispozitie, majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus, stiintific denumit SARS-CoV-2, trec peste acest episod fara mari dificultati, ca si cum ar fi doar o viroza de sezon.
 • Ghidul tau despre Coronavirus

  Ghidul tau despre Coronavirus

  Misiunea Medicover se traduce prin grija permanenta pentru sanatatea ta si a celor dragi tie. De aceea, ne-am concentrat atentia spre un ghid despre Coronavirus, care sa raspunda tuturor intrebarilor tale.
 • Coronavirus este o infectie despre care trebuie sa stim mai multe

  Coronavirus este o infectie despre care trebuie sa stim mai multe

  Coronavirusurile (CoV) sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli, de la raceala comuna, pana la boli mai severe, cum ar fi sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) si sindromul respirator acut sever (SARS-CoV)