• Totul despre apnee

  Totul despre apnee

  Sforăitul este un simpton al Sindromului de Apnee. Poate fi monitorizat, diagnosticat și tratat de către specialiști în mai multe discipline.
 • Ce trebuie să știi despre cancerul la sân și cum îl poți preveni

  Ce trebuie să știi despre cancerul la sân și cum îl poți preveni

  Cancerul de sân poate fi tratat eficient atunci când este descoperit din timp. Este important ca orice femeie să cunoască semnele și simptomele acestui tip de cancer.
 • Apendicită - cauze, simptome și tratament

  Apendicită - cauze, simptome și tratament

  Apendicita acută este inflamația/infecția acută a apendicelui cecal și reprezintă o urgență chirurgicală, care urgentează prezența la medic pentru a stabili diagnosticul. Efectuarea operației de APENDICECTOMIE este necesară dacă se confirmă diagnosticul.
 • Boala pilonidală, frecventă la bărbați - ce este și cum se tratează

  Boala pilonidală, frecventă la bărbați - ce este și cum se tratează

  Boala pilonidală este o afecțiune inflamatorie a tegumentului și țesutului subcutanat, provocată de creșterea anormală a firelor de păr din șanțul interfesier.
 • Ce afecțiuni provoacă sedentarismul?

  Ce afecțiuni provoacă sedentarismul?

  Durerile de spate sunt des întâlnite în confruntarea cu sedentarismul. Celelalte afecțiuni sunt nepopulare și deseori trecute cu vederea, deși ele există.
 • Adevărul despre litiaza veziculară în sarcină sau postpartum

  Adevărul despre litiaza veziculară în sarcină sau postpartum

  Litiaza veziculară complicată în sarcină este a doua urgență chirurgicală (non obstetricală), după cea apendiculară. Sarcina este unul dintre factorii de risc în apariția atât a sludge-ului (noroiului) biliar, cât și a litiazei veziculare.
 • Când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele

  Când ar trebui să ne îngrijoreze alunițele

  Nevii (alunițele) sunt tumorete benigne, cu dimensiuni variate, formă și culoare, care pot apărea oriunde pe suprafața pielii, inclusiv sub unghii, la palme și tălpi, interdigital la picioare sau mâini, în zonele genitale sau pliurile pielii.
 • Cum poți combate durerile de cap

  Cum poți combate durerile de cap

  În clasificarea Societății Internaționale pentru Studiul Durerilor de Cap (International Headache Society – IHS), cefaleea de tip tensiune este cea mai frecventă dintre durerile de cap cronice sau recurente (repetitive). Cea mai frecventă cauză a acestor dureri este stresul.
 • Tot ce trebuie să știi despre histeroscopie

  Tot ce trebuie să știi despre histeroscopie

  Histeroscopia este o procedură minim invazivă ce constă în vizualizarea cavității uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop, accesul în cavitatea uterină făcându-se pe la nivelul colului uterin. Histeroscopia poate fi efectuată în scop diagnostic sau în scop terapeutic. Histeroscopia diagnostică este utilizată pentru identificarea diferitelor afecțiuni uterine sau pentru confirmarea...
 • Totul despre hipoacuzie. De ce este importantă testarea auzului bebelușilor?

  Totul despre hipoacuzie. De ce este importantă testarea auzului bebelușilor?

  Hipoacuzia congenitală reprezintă o problema majoră de sănătate, fiind una dintre cele mai frecvente anomalii congenitale cu o frecvență de 1 - 3/1000 de nou-născuți.