• #COVID 19 – Sarcina si nasterea

  #COVID 19 – Sarcina si nasterea

  Chiar daca nu se poate spune cu certitudine ca femeile insarcinate au un grad mai mare de risc de complicatii odata infectate cu coronavirusul SAR-CoV-2, stim ca orice viroza sau infectie respiratorie le-ar putea afecta, date fiind schimbarile pe care organismul lor le parcurge.
 • COVID-19 si afectarea tractului respirator

  COVID-19 si afectarea tractului respirator

  Corpul uman are doua porti mari de intrare catre tractul respirator: nas si gat. De aceea este atat de important sa nu ducem mainile nespalate la nas si la gura.
 • Copiii si infectia cu COVID-19

  Copiii si infectia cu COVID-19

  Chiar daca ei par cea mai putin afectata categorie in ceea ce priveste infectarea cu noul coronavirus, SARS-CoV-2 ii poate pune in pericol pe cei care sufera de o serie de afectiuni, iar imunitatea le este foarte scazuta.
 • Cum te afecteaza COVID-19 daca ai afectiuni respiratorii

  Cum te afecteaza COVID-19 daca ai afectiuni respiratorii

  COVID-19 este boala cauzata de noul coronavirus, denumit stiintific SARS-CoV-2. Virusul a aparut initial in orasul Wuhan, din provincia Hubei, in China si s-a raspandit rapid la nivel global. Deoarece este un virus nou aparut, cunoasterea asupra sa si asupra COVID-19 este in dinamica, pe masura ce noi date sunt validate si publicate.
 • nanoduct

  Testul transpiratiei cu Nanoduct

  Testul transpiratiei este metoda standard de diagnosticare a fibrozei chistice, cea mai frecventa boala genetica a rasei caucaziene. Este un test usor de facut, se poate repeta la nevoie si nu are riscuri. De regula, acest test se efectueaza copiilor de orice varsta, de peste 2 luni, suspecti de fibroza chistica (sau mucoviscidoza) sau pentru a scoate din discutie aceasta boala in cazurile de...
 • tratament gerovital

  Tratamentul Gerovital H3

  Gerovital H3, descoperirea Anei Aslan, prezentata in 1956, la Congresul Therapiewoche de la Karlsruhe si apoi la Congresul European de Gerontologie de la Basel, este un tratament de preventie a imbatranirii celulare, adica la nivelul intregului organism.
 • test de efort

  Testul de efort poate scoate la iveala afectiuni ascunse

  In cardiologie, testarea la stres presupune evaluarea aparatului cardiovascular in conditii de suprasolicitare. Scopul unui astfel de test de efort este de a depista si diagnostica afectiuni cardiace ascunse la examenele clinic si paraclinic, efectuate in repaus sau la evaluarea capacitatii functionale a pacientului.
 • immunizare prin vaccinare

  Imunizarea prin vaccinare

  Inca din prima zi de viata si pana la implinirea varstei de 14 ani, orice copil ar trebui vaccinat conform schemei nationale realizate de Ministerul Sanatatii. Vaccinarea nu are riscuri. In anumite cazuri, pot exista insa efecte adverse. Mai important, insa, este sa devenim constienti ca un copil nevaccinat este supus unui risc dublu: atat pentru propria-i persoana, cat si pentru colectivitatea din...
 • alergie

  Afla daca esti alergic

  Poluarea si stresul, pe un fond de imunitate scazuta, cresc continuu numarul celor afectati de alergii. Oameni care pana mai ieri nu se stiau sensibili la praf, polen, mucegai sau teribila ambrozie, care au fost mai tentati sa dea vina pe vreo viroza de sezon, mai degraba decat pe alergii, afla acum ca, de fapt, este totusi vorba de o alergie.
 • screening oftalmologic

  Screening oftalmologic

  Modul in care percepem lumea este esential pentru abilitatea noastra de a invata si de a ne desfasura activitatile zilnice, asa ca sistemul vizual are un rol foarte important. Un consult oftalmologic care include si un screening extins trebuie efectuat in anumite momente cheie ale vietii, dar si atunci cand exista suspiciunea aparitiei anumitor afectiuni oftalmologice. Desigur, chiar daca stim ca...