• Cand ar trebui sa ne ingrijoreze alunitele

  Cand ar trebui sa ne ingrijoreze alunitele

  Nevii (alunitele) sunt tumorete benigne, cu dimensiuni variate, forma si culoare, care pot aparea oriunde pe suprafata pielii, inclusiv sub unghii, la palme si talpi, interdigital la picioare sau maini, in zonele genitale sau pliurile pielii.
 • Cum poti combate durerile de cap

  Cum poti combate durerile de cap

  In clasificarea Societatii Internationale pentru Studiul Durerilor de Cap (International Headache Society – IHS), cefaleea de tip tensiune este cea mai frecventa dintre durerile de cap cronice sau recurente (repetitive). Cea mai frecventa cauza a acestor dureri este stresul.
 • Tot ce trebuie sa stii despre histeroscopie

  Tot ce trebuie sa stii despre histeroscopie

  Histeroscopia este o procedura minim invaziva ce consta in vizualizarea cavitatii uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop, accesul in cavitatea uterina facandu-se pe la nivelul colului uterin. Histeroscopia poate fi efectuata in scop diagnostic sau in scop terapeutic. Histeroscopia diagnostica este utilizata pentru identificarea diferitelor afectiuni uterine sau pentru confirmarea...
 • Totul despre hipoacuzie. De ce este importanta testarea auzului bebelusilor?

  Totul despre hipoacuzie. De ce este importanta testarea auzului bebelusilor?

  Hipoacuzia congenitala reprezinta o problema majora de sanatate, fiind una dintre cele mai frecvente anomalii congenitale cu o frecventa de 1 - 3/1000 de nou-nascuti.
 • Tot ce trebuie sa stii despre hipotiroidie si cum poate fi tratata

  Tot ce trebuie sa stii despre hipotiroidie si cum poate fi tratata

  Tiroida este o glanda in forma de fluture situata in mijlocul gatului, mai jos de laringe (organul raspunzator de voce) si mai sus de clavicule. Tiroida produce doi hormoni, triiododotironina (T3) si tiroxina (T4), care reglementeaza modul in care organismul utilizeaza si stocheaza energie (metabolismul organismului). Functia tiroidiana este controlata de o glanda din creier, cunoscuta sub numele de...
 • Hernia inghinala: cauze, simptome, interventii

  Hernia inghinala: cauze, simptome, interventii

  Ca toate celelalte hernii, hernia inginala se trateaza chirurgical. Pentru hernia inghinala, in Spitalul Medicover folosim trei procedee chirurgicale.
 • Hernia - cauze, evolutie, tratament

  Hernia - cauze, evolutie, tratament

  Hernia reprezinta o boala prin care un organ din cavitatea in care se gaseste in mod normal (cavitate peritoneala) protruzioneaza printr-un punct slab de la nivelul peretelui abdominal.
 • Hernia abdominala: cauze, simptome, interventii

  Hernia abdominala: cauze, simptome, interventii

  Herniile apar la orice varsta si la ambele sexe. Cauzele principale ale herniei sunt efortul fizic si slabirea peretelui muscular abdominal.
 • Cea mai usoara metoda in depistarea Helicobacter Pylori: testul respirator

  Cea mai usoara metoda in depistarea Helicobacter Pylori: testul respirator

  Helicobacter Pylori este o bacterie care traieste in mucusul ce acopera mucoasa stomacului. Infectia cu Helicobacter Pylori este principala cauza a aparitiei gastritei, a ulcerului gastric si duodenal.
 • Gripa - simptome si preventie

  Gripa - simptome si preventie

  Gripa este o infectie respiratorie acuta, contagioasa, de origine virala, cauzata de virusul gripal.