• Tot ce trebuie să știi despre histeroscopie

  Tot ce trebuie să știi despre histeroscopie

  Histeroscopia este o procedură minim invazivă ce constă în vizualizarea cavității uterine cu ajutorul unui dispozitiv numit histeroscop, accesul în cavitatea uterină făcându-se pe la nivelul colului uterin. Histeroscopia poate fi efectuată în scop diagnostic sau în scop terapeutic. Histeroscopia diagnostică este utilizată pentru identificarea diferitelor afecțiuni uterine sau pentru confirmarea...
 • Totul despre hipoacuzie. De ce este importantă testarea auzului bebelușilor?

  Totul despre hipoacuzie. De ce este importantă testarea auzului bebelușilor?

  Hipoacuzia congenitală reprezintă o problema majoră de sănătate, fiind una dintre cele mai frecvente anomalii congenitale cu o frecvență de 1 - 3/1000 de nou-născuți.
 • Tot ce trebuie să știi despre hipotiroidie și cum poate fi tratată

  Tot ce trebuie să știi despre hipotiroidie și cum poate fi tratată

  Tiroida este o glandă în formă de fluture situată în mijlocul gâtului, mai jos de laringe (organul răspunzător de voce) și mai sus de clavicule. Tiroida produce doi hormoni, triiododotironină (T3) și tiroxină (T4), care reglementează modul în care organismul utilizează și stochează energie (metabolismul organismului). Funcția tiroidiană este controlată de o glandă din creier, cunoscută sub numele de...
 • Hernia inghinală: cauze, simptome, intervenții

  Hernia inghinală: cauze, simptome, intervenții

  Ca toate celelalte hernii, hernia inginala se tratează chirurgical. Pentru hernia inghinală, în Spitalul Medicover folosim trei procedee chirurgicale.
 • Hernia - cauze, evoluție, tratament

  Hernia - cauze, evoluție, tratament

  Hernia reprezintă o boală prin care un organ din cavitatea în care se găsește în mod normal (cavitate peritoneală) protruzionează printr-un punct slab de la nivelul peretelui abdominal.
 • Hernia abdominală: cauze, simptome, intervenții

  Hernia abdominală: cauze, simptome, intervenții

  Herniile apar la orice vârstă și la ambele sexe. Cauzele principale ale herniei sunt efortul fizic și slăbirea peretelui muscular abdominal.
 • Cea mai ușoară metodă în depistarea Helicobacter Pylori: testul respirator

  Cea mai ușoară metodă în depistarea Helicobacter Pylori: testul respirator

  Helicobacter Pylori este o bacterie care trăiește în mucusul ce acoperă mucoasa stomacului. Infecția cu Helicobacter Pylori este principala cauză a apariției gastritei, a ulcerului gastric și duodenal.
 • Gripa - simptome și prevenție

  Gripa - simptome și prevenție

  Gripa este o infecție respiratorie acută, contagioasă, de origine virală, cauzată de virusul gripal.
 • Ginecomastie: mărirea în volum a sânului la bărbat

  Ginecomastie: mărirea în volum a sânului la bărbat

  Ginecomastia reprezintă creșterea în dimensiuni a sânului la bărbat. Această creștere este benignă și de obicei bilaterală, deși uneori poate fi și unilaterală. Ginecomastia apare prin dezvoltarea țesutului glandular și trebuie diferențiată de adipomastie, care este doar o acumulare de țesut gras în zona mamară, fără proliferarea glandulară.
 • Gimnastica medicală poate combate durerile de spate

  Gimnastica medicală poate combate durerile de spate

  În ultimii ani, stilul de viață modern al multora dintre noi presupune petrecerea a ore în șir stând pe scaun în fața calculatorului sau în mașină și prea puțin timp pentru exerciții fizice, esențiale pentru menținerea stării de sănătate.