Asociația Medicover

Asociația Medicover România s-a înființat în anul 2016, cu ajutorul Fundației Medicover. Ambele sunt patronate de Fundația Christina și Jonas af Jocknick.

Misiunea Asociației

În 2007, Fundația Medicover a luat ființă dintr-un sentiment de responsabilitate pentru a îndeplini misiunea socială în cadrul Medicover. Fundația a crescut prin diferite programe de voluntariat și în 2013, folosindu-se de expertiza specialiștilor Medicover, a pus bazele primului program de prevenție împotriva diabetului de tip II.

În 2016, cu ajutorul experienței Fundației și cu aceeași responsabilitate, Asociația Medicover a fost înființată în România.

Tot sprijinul financiar este acordat ambelor entități de către Fundația Christina și Jonas af Jocknick.

Principalele sarcini statutare ale Asociației sunt:

  • creșterea gradului de conștientizare cu privire la stilul de viață sănătos
  • promovarea prevenirii și diagnosticării corecte
  • sensibilizarea socială cu privire la necesitatea de a oferi servicii medicale profesionale
  • susținerea grupurilor de copii și de tineri defavorizați care sunt susținuți de o instituție legal înființată prin diverse activități și donare de bunuri, dar niciodată prin susținere financiară directă

Bazat pe cunoștințele și experiența din domeniul activității medicale, Asociația este axată pe educarea, sprijinirea comunităților locale și dezvoltarea unor programe care să contribuie în mod direct sau indirect la îmbunătățirea sănătății și la sensibilizarea publicului la un stil de viață adecvat.

Cui se adresează acțiunile noastre?

Programele și acțiunile sunt direcționate către organizații comunitare care au nevoie de sprijin și de îngrijire. Noi credem în puterea de prevenire, prin care fiecare dintre noi poate evita consecințele obiceiurilor proaste.

Această misiune se realizează prin mai multe activități diferite, care sunt axate în principal pe aspecte ale vieții sociale, cum ar fi muncă voluntară, educația și exemplificarea îmbunătățirii stilului de viață.

În fiecare zi facem alegeri care ne afectează în mod direct sau indirect pe noi și pe cei dragi. Dieta săracă, stresul, orele lungi la birou, țigările, alcoolul, somnul insuficient și mulți alți factori influențează în mod constant sănătatea noastră.

Asociația a fost creată pentru a îndeplini o misiune socială și pentru a schimbă realitatea în mai bine. Dar, mai presus de toate, pentru a convinge copiii, tinerii și adulții să facă alegerea corectă în fiecare zi, pentru a avea un impact real asupra stării fizice și mentale.

Voluntariat

Noi sprijinim inițiativele locale care sunt propuse de către angajații și colaboratorii Medicover și Synevo.

Voluntarii noștri vin exclusiv din rândurile angajaților Medicover și Synevo.

Asociația este o organizație ce are facilități, expertiză și experiență, dar pentru ca acțiunile sale să aibă  rezultate corespunzătoare sunt necesare persoane implicate și care doresc să ajute. Astfel de voluntari nu lipsesc din grupul Medicover. Mulțumim tuturor pentru acest lucru și pentru că soarta altora nu va este indiferentă.

Noi toți credem că împreună putem face mai mult și că aceasta constă în puterea de a ajuta.

 

Criterii de eligibilitate

  • Acțiunile sunt menite să sprijine instituțiile constituite în mod legal (asociații, fundații, instituții de servicii sociale etc.) care îngrijesc copiii și adolescenții dezavantajați. Nu sprijinim persoane fizice
  • Scopul nostru sunt activitățile de prevenție, ateliere de lucru și training-uri tematice
  • Ne arătăm întotdeauna sprijinul prin diverse activități și donații de bunuri, dar niciodată prin sprijin financiar direct
  • Nu avem implicare politică sau religioasă

Cum poți ajuta?

A. În cazul în care doriți să sprijiniți asociația puteți semna un contract de donație/sponsorizare și apoi să trimiteți banii în următorul cont:
Număr de cont: RO69 BRDE 450S V567 3980 4500

Sucursala: BRD SMCC

Asociația Medicover, Strada Sergent Constantin Ghercu, nr. 1A, sector 6, București

CUI 36712808

Registrul Asociațiilor și Fundațiilor nr 143/25.10.2016


B. Aveți dreptul să redirecționați 2% din impozitul pe venit către o organizație non-profit. Facilitatea de 2% a fost introdusă de statul român, hotărând că, din impozitul pe venitul realizat în anul anterior, să lase 2% la dispoziția contribuabilului.

Procedura este foarte simplă. Formularele de mai jos trebuie descărcate, completate, semnate și depuse la Administrația Financiară de care aparțineți. Nu este necesar să scrieți suma, administrația financiară va completa acest lucru pentru dvs.  Este foarte important ca formularul să fie semnat.

 1. Completați formularul 230 în cazul în care salariul a fost sursa dvs. de venit anul trecut.

 2. Completați formularul 200 în cazul în care aveți și alte surse de venit în afară de salariu (profesii libere - medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosinței bunurilor - chirii, drepturi de autor, etc.)

Dacă adunați mai multe formulare de la colegi sau prieteni, le putem colecta noi de la dvs.

C. Companiile pot face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul pe profit se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

 

Medicover Runners/ Sports

Medicover Runners este un alt proiect al Asociației Medicover, realizat, printre altele, prin activități dinamice în domeniul promovării stilului de viață, pentru a îmbunătăți și a menține o bună sănătate pentru fiecare dintre noi. Proiectul a început să fie implementat încă din august 2014.

Proiectul are ca scop implicarea tuturor angajaților Grupului Medicover, propunându-și să încurajeze alergarea, una dintre cele mai simple forme de mișcare. Cea mai mare valoare a programului, precum și avantajele sale asupra altor inițiative similare este complexitatea. Conceptul de Medicover Runners este creat atât pentru cei care se antrenează în mod regulat, iau parte la concursuri, depășesc săptămânal zeci de kilometri, dar și pentru cei care o fac pentru relaxare.

Proiectul Medicover Runners implică în mod deliberat participanții în situații asociate cu mișcarea pentru a le îmbunătăți sănătatea, calitatea vieții și organizarea timpului în scopul pro-sănătate. Cu o astfel de abordare cuprinzătoare, ei vor fi capabili să-și îmbunătățească forma fizică și să aprecieze în mod activ beneficiile ce le aduc mișcarea și un stil de viață activ.

 

Contact:

+4021 310 16 99

George Istrate – Manager General

george.istrate@medicover.ro

Georgiana Apreutesei – Manager Proiect

georgiana.apreutesei@medicover.com