Asociatia Medicover

Asociatia Medicover

Asociatia Medicover Romania s-a infiintat in anul 2016, cu ajutorul Fundatiei Medicover. Ambele sunt patronate de Fundatia Christina si Jonas af Jocknick.

Misiunea Asociatiei

In 2007, Fundatia Medicover a luat fiinta dintr-un sentiment de responsabilitate pentru a indeplini misiunea sociala in cadrul Medicover. Fundatia a crescut prin diferite programe de voluntariat si in 2013, folosindu-se de expertiza specialistilor Medicover, a pus bazele primului program de preventie impotriva diabetului de tip II.

In 2016, cu ajutorul experientei Fundatiei si cu aceeasi responsabilitate, Asociatia Medicover a fost infiintata in Romania.

Tot sprijinul financiar este acordat ambelor entitati de catre Fundatia Christina si Jonas af Jocknick.

Principalele sarcini statutare ale Asociatiei sunt:

 • cresterea gradului de constientizare cu privire la stilul de viata sanatos
 • promovarea prevenirii si diagnosticarii corecte
 • sensibilizarea sociala cu privire la necesitatea de a oferi servicii medicale profesionale
 • sustinerea grupurilor de copii si de tineri defavorizati care sunt sustinuti de o institutie legal infiintata prin diverse activitati si donare de bunuri, dar niciodata prin sustinere financiara directa

Bazat pe cunostintele si experienta din domeniul activitatii medicale, Asociatia este axata pe educarea, sprijinirea comunitatilor locale si dezvoltarea unor programe care sa contribuie in mod direct sau indirect la imbunatatirea sanatatii si la sensibilizarea publicului la un stil de viata adecvat.

Cui se adreseaza actiunile noastre?

Programele si actiunile sunt directionate catre organizatii comunitare care au nevoie de sprijin si de ingrijire. Noi credem in puterea de prevenire, prin care fiecare dintre noi poate evita consecintele obiceiurilor proaste.

Aceasta misiune se realizeaza prin mai multe activitati diferite, care sunt axate in principal pe aspecte ale vietii sociale, cum ar fi munca voluntara, educatia si exemplificarea imbunatatirii stilului de viata.

In fiecare zi facem alegeri care ne afecteaza in mod direct sau indirect pe noi si pe cei dragi. Dieta saraca, stresul, orele lungi la birou, tigarile, alcoolul, somnul insuficient si multi alti factori influenteaza in mod constant sanatatea noastra.

Asociatia a fost creata pentru a indeplini o misiune sociala si pentru a schimba realitatea in mai bine. Dar, mai presus de toate, pentru a convinge copiii, tinerii si adultii sa faca alegerea corecta in fiecare zi, pentru a avea un impact real asupra starii fizice si mentale.

Voluntariat

Noi sprijinim initiativele locale care sunt propuse de catre angajatii si colaboratorii Medicover si Synevo.

Voluntarii nostri vin exclusiv din randurile angajatilor Medicover si Synevo.

Asociatia este o organizatie ce are facilitati, expertiza si experienta, dar pentru ca actiunile sale sa aiba  rezultate corespunzatoare sunt necesare persoane implicate si care doresc sa ajute. Astfel de voluntari nu lipsesc din grupul Medicover. Multumim tuturor pentru acest lucru si pentru ca soarta altora nu va este indiferenta.

Noi toti credem ca impreuna putem face mai mult si ca aceasta consta in puterea de a ajuta.

 

Criterii de eligibilitate

 • Actiunile sunt menite sa sprijine institutiile constituite in mod legal (asociatii, fundatii, institutii de servicii sociale etc.) care ingrijesc copiii si adolescentii dezavantajati. Nu sprijinim persoane fizice
  Scopul nostru sunt activitatile de preventie, ateliere de lucru si training-uri tematice
  Ne aratam intotdeauna sprijinul prin diverse activitati si donatii de bunuri, dar niciodata prin sprijin financiar direct
  Nu avem implicare politica sau religioasa

Cum poti ajuta?

A. In cazul in care doriti sa sprijiniti asociatia, puteti semna un contract de donatie/sponsorizare si apoi sa trimiteti banii in urmttorul cont:
Număr de cont: RO69 BRDE 450S V567 3980 4500

Sucursala: BRD SMCC

Asociatia Medicover, Strada Sergent Constantin Ghercu, nr. 1A, etaj 2, sector 6, Bucuresti

CUI 36712808

Registrul Asociatiilor si Fundatiilor nr 143/25.10.2016


B. Aveti dreptul sa redirectionati 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. Facilitatea de 2% a fost introdusa de statul roman, hotarand ca, din impozitul pe venitul realizat in anul anterior, sa lase 2% la dispozitia contribuabilului.

Procedura este foarte simpla. Formularele de mai jos trebuie descarcate, completate, semnate si depuse la Administratia Financiara de care apartineti. Nu este necesar sa scrieti suma, administratia financiara va completa acest lucru pentru dvs.  Este foarte important ca formularul sa fie semnat.

 1. Completati formularul 230 in cazul in care salariul a fost sursa dvs. de venit anul trecut.

 2. Completati formularul 200 in cazul în care aveți si alte surse de venit in afara de salariu (profesii libere - medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, cedarea folosintei bunurilor - chirii, drepturi de autor, etc.)

Daca adunati mai multe formulare de la colegi sau prieteni, le putem colecta noi de la dvs.

C. Companiile pot face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul pe profit se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii.

 

Medicover Runners/ Sports

Medicover Runners este un alt proiect al Asociatiei Medicover, realizat, printre altele, prin activitati dinamice in domeniul promovarii stilului de viata, pentru a imbunatati si a mentine o buna sanatate pentru fiecare dintre noi. Proiectul a inceput sa fie implementat inca din august 2014.

Proiectul are ca scop implicarea tuturor angajatilor Grupului Medicover, propunandu-si sa incurajeze alergarea, una dintre cele mai simple forme de miscare. Cea mai mare valoare a programului, precum si avantajele sale asupra altor initiative similare este complexitatea. Conceptul de Medicover Runners este creat atat pentru cei care se antreneaza in mod regulat, iau parte la concursuri, depasesc saptamanal zeci de kilometri, dar si pentru cei care o fac pentru relaxare.

Proiectul Medicover Runners implica in mod deliberat participantii in situatii asociate cu miscarea pentru a le imbunatati sanatatea, calitatea vietii si organizarea timpului in scopul pro-sanatate. Cu o astfel de abordare cuprinzatoare, ei vor fi capabili sa-si imbunatateasca forma fizica si sa aprecieze in mod activ beneficiile ce le aduc miscarea si un stil de viata activ.

 

Contact:

+4021 310 16 99

George Istrate – Manager General

george.istrate@medicover.ro

Georgiana Apreutesei – Manager Proiect

georgiana.apreutesei@medicover.com