Proiectele si Programele noastre

„inCerc“ – Program de Preventie a Diabetului Zaharat de tip 2 si a Bolilor Civilizatiei

Realizat cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii, Programul de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 cuprinde evaluari si activitati adresate copiilor cu varste intre 10 si 12 ani (inscrisi in clasa a V-a).

Scopul intregului program „inCerc“ este de a oferi tuturor elevilor cunoștinte despre un stil de viata sanatos, intr-un mod interesant si modern. El se desfasoara din anul 2017 in scolile din Ploiesti si din 2018 in unitatile scolare din Cluj-Napoca. Mai multe informatii despre Programul „inCerc“ puteti sa gasiti pe pagina online https://in-cerc.ro/.    

Evenimentele de voluntariat

Asociatia este o organizatie ce are facilitati, expertiza si experienta, dar pentru ca actiunile sale sa aiba rezultate corespunzatoare sunt necesare persoane implicate si care doresc sa ajute. Astfel de voluntari nu lipsesc din grupul Medicover.

Voluntarii nostri vin exclusiv din randurile angajatilor Medicover si Synevo si ne sunt alaturi atat la evenimentele care sunt organizate in Bucuresti, cat si la cele din alte judete ale tarii. Multumim tuturor pentru acest lucru si pentru ca soarta altora nu va este indiferenta.

Printre partenerii alaturi de care incercam sa facem o schimbare pentru copii se numara Hospice Casa Sperantei, Autism Voice, World Vision Romania, Fundatia „Sf. Dimitrie“, Asociatia „Se POATE“ si lista poate continua.

Bursele Asociatiei Medicover – „Impreuna putem face mai mult!

O alta directie a asociatiei este reprezentata de Bursele „Impreuna putem face mai mult!“, prin care sunt sprijinite initiativele din toata tara ce sunt propuse de catre angajatii si colaboratorii Medicover si Synevo.

Ideile colegilor nostri sunt puse in practica astfel, iar copiii pot beneficia de ajutorul de care au nevoie pentru imbunatatirea conditiilor de viata sau pentru a putea face mai departe orele de terapie de care au nevoie.

Medicover Runners/ Sports

Medicover Runners este un alt proiect al Asociatiei Medicover, realizat, printre altele, prin activitati dinamice in domeniul promovarii stilului de viata, pentru a imbunatati si a mentine o buna sanatate pentru fiecare dintre noi. Proiectul a inceput sa fie implementat inca din august 2014.

Proiectul are ca scop implicarea tuturor angajatilor Grupului Medicover, propunandu-si sa incurajeze alergarea, una dintre cele mai simple forme de miscare. Cea mai mare valoare a programului, precum si avantajele sale asupra altor initiative similare este complexitatea. Conceptul de Medicover Runners este creat atat pentru cei care se antreneaza in mod regulat, iau parte la concursuri, depasesc saptamanal zeci de kilometri, dar si pentru cei care o fac pentru relaxare.

Proiectul Medicover Runners implica in mod deliberat participantii in situatii asociate cu miscarea pentru a le imbunatati sanatatea, calitatea vietii si organizarea timpului in scopul pro-sanatate. Cu o astfel de abordare cuprinzatoare, ei vor fi capabili sa-si imbunatateasca forma fizica si sa aprecieze in mod activ beneficiile ce le aduc miscarea si un stil de viata activ.