Proiectele si Programele noastre

De-a lungul celor 5 ani de la infiintarea sa, Asociatia Medicover a cladit bazele mai multe programe si proiecte ce au ca scop ajutorarea celor din jur. Descopera mai jos doar cateva dintre programele prin intermediul carora am reusit sa facem schimbari in bine in jurul nostru!

„înCerc“ – Program de Preventie a Diabetului Zaharat de tip 2 si a Bolilor Civilizatiei

Realizat cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii, prrogramul este primul de acest fel din tara si are drept scop sprijinirea elevilor de gimnaziu in conturarea unor obiceiuri de viata sanatoase, atat de esentiale pentru prevenirea numeroaselor probleme de sanatate la maturitate. Initiat inca din 2017 la Ploiesti si din 2018 in Cluj- Napoca, programul „înCerc“ reprezinta un ajutor real pentru elevi, cat si pentru familiile lor prin asociere. Cu ajutorul echipelor noastre de specialisti elevii descopera intr-un mod interactiv si modern ceea ce un stil de viata sanatos prespune, cat de importanta este preventia, dar si cum putem sa avem grija de sanatate aplicand trucuri benefice zi de zi.

Actiunile de voluntariat

Ne place sa credem ca toate actiunile noastre de voluntariat sunt de fapt o mana intinsa pentru cei din jur ce fac fata cu greu nevoilor zilnice. Stim ca fiecare sprijin de acest fel inseamna o grija in minus, iar acesta este imboldul care ne ajuta sa ajungem in cat mai multe zone defavorizate, indiferent de judetul tarii. Un plus al actiunilor noastre de voluntariat este reprezentat si de workshop-urile de nutritie/importanta igienei/prim ajutor pe care le-am desfasurat intr-un mod interactiv pentru sute de copii. Din lista lunga de prieteni pe care reusim sa o completam an de an fac parte: Autism Voice, Hospice Casa Sperantei, Fundatia Sf. Dimitrie, World Vision Romania, Asocitia Copii pentru Viitor, Asociatia Casa Buna, Asociatia Ana si Copiii, Asociatia Conil, Asociatia Sprijin Fara Frontiere si numeroase scoli din mediul rural.

Bursele Asociatiei Medicover – Impreuna putem face mai mult!

Asa cum si numele lor sugereza, prin intermediul burselor reusim sa facem mai mult bine alaturi de colegi. Reusim sa sustinem astfel initiativele colegilor de ajutorare a organizatiilor de pe intreg teritoriul tarii. Plecand de la ideile colegilor construim un plan prin care sa fim alaturi de cauza aleasa si sa reducem din multele nevoi existente. La fel ca si in cazul actiunilor de voluntariat, catre partenerii pe care reusim sa ii cunostem prin bursele asociatiei revenim anual.

Medicover Runners/Sports

Implementat inca din luna august a anului 2014, Medicover Runners este un alt proiect al asociatei prin care incercam sa incurajam miscarea, respectiv un stil de viata sanatos. Prin intermediul acestuia ne propunem ca la evenimentele sportive sa ne alaturam cu cat mai multi dintre colegii ce sunt doritori de miscare. Astfel putem sa intarim si mai mult spiritul de unitate, de echipa, dar si sa facem miscare, obicei ce aduce nenumarate beneficii sanatatii fizice, cat si celei psihice. Conceptul de Medicover Runners este creat atat pentru cei care se antreneaza in mod regulat, iau parte la concursuri, depasesc saptamanal zeci de kilometri, dar si pentru cei care o fac pentru relaxare.