CT (Computer Tomograf)

Este o investigatie de inalta performanta care ofera informatii complementare rezonantei magnetice. Principiul obtinerii informatiilor este diferit de rezonanta magnetica si este similar, in mare, efectuarii unor radiografii multiple, seriate, ale corpului uman, care vor alcatui la finalul examinarii, in urma unui complicat calcul matematic, o reconstructie volumetrica a intregii regiuni de interes.

Examinarea computer tomografica este o examinare rapida, de ordinul minutelor, si permite investigarea cu succes a tuturor organelor corpului, cu o rezolutie spatiala (cat de mici pot fi modificarile pentru a putea fi vazute) de sub 1 mm.

 

CT in Patologia Craniana

In patologia craniana este foarte utila in patologia posttraumatica, evidentiind cu acuratete fracturile si hematoamele intracraniene. Ofera informatii utile despre structura interna a tumorilor craniene ce vor fi ulterior investigate prin rezonanta magnetica.

 

CT in Patologia Ortopedica

In patologia ortopedica si traumatica, permite achizita rapida a imaginilor, cu disconfort minim pentru pacient. Imaginile achizitionate permit postprocesare (lucrul dupa plecarea pacientului din sala de examinare) foarte utila in patologia ortopedica, permitand chirugului ortoped sa beneficieze de reconstructii tridimensionale ale oaselor si eventualelor fracturi, pentru un tratament mai eficient si mai corect.

 

Investigatia intregului corp cu CT

Poate investiga in scurt timp intregul corp, fie in vederea unui sreening general, fie pentru stadializarea unui cancer deja depistat. Investigheaza cu succes organele interne, inclusiv cele ce contin aer (intestine, stomac, plaman). Uneori este necesara administrarea de substanta de contrast fie oral fie intravenos, pentru a evidentia cu si mai mare acuratete anumite zone.

 

Examinare angiografica cu CT

Reconstructii similare se pot efectua si pentru examinarea angiografica (a vaselor, in special artere), permitand medicului curant (cardiolog, chirurg cardiovascular sau medic internist) sa observe cu exactitate traiectul, calibrul si eventualele boli ale vaselor.

Atat rezontanta magnetica cat si computer tomografia sunt utile atat in diagnosticarea bolilor dar si in urmarirea postterapeutica a pacientilor, in vederea verficarii eficientei unui tratament.

 

Explicatii suplimentare

De mentionat ca investigatia prin rezonanta magnetica si cea computer tomografica sunt investigatii complementare (care se completeaza reciproc, oferind informatii prin diferite metode de abordare). In unele cazuri este posibil ca medicul radiolog-imagist sa va recomande si examene suplimentare, pentru informatii in plus, fie prin CT, fie prin ecografie.

De asemenea, trebuie retinut ca fiecare organ si patologie in parte are un algoritm de investigatie propriu (ordinea in care trebuie efectutate investigatiile imagistice, care anume metoda este de prima intentie), pentru a obtine in final un diagnostic cat mai exact, in timp cat mai scurt si cu minim de efecte adverse pentru pacient. Medicul curant impreuna cu medicul radiolog au datoria sa puna in balanta multiplele aspecte ale investigatiilor imagistice pentru  a alege metoda optima.

Personalul serviciului de radiologie si imagistica medicala este calificat, cu o vasta experienta in domeniu si va sta permanent la dispozitie pentru orice fel de alte detalii.

Preturi CT

ANGIO CT ARTERE PULMONARE SAU RENALE 787
ANGIOGRAFIE CT ABDOMEN SUPERIOR (CU SC INCLUSA) 787
ANGIOGRAFIE CT AORTA ABDOMINO-PELVINA (CU SC INCLUSA) 1276
ANGIOGRAFIE CT AORTA TORACICA (CU SC INCLUSA) 787
ANGIOGRAFIE CT PELVIS (CU SC INCLUSA) 787
ANGIOGRAFIE CT Vase cerebrale (cu SC Inclus) 787
ANGIOGRAFIE CT Vase cervicale ( cu SC inclus) 787
ARTRO CT 787
CD CT 55
CT 3 REGIUNI NATIV (TORACE + ABDOMEN + PELVIS) 1056
CT ABDOMEN INFERIOR (PELVIS) NATIV 528
CT ABDOMEN SUPERIOR NATIV 528
CT ABDOMEN+PELVIS NATIV 671
CT ARTICULATII NATIV  (GENUNCHI/UMAR/GLEZNA/COT/MANA/SOLD) 385
CT BAZIN OSOS NATIV 385
CT CEREBRAL + SINUSURI 468
CT CEREBRAL NATIV 407
CT COLOANA CERVICALA NATIV 457
CT COLOANA LOMBARA NATIV 446
CT COLOANA TORACALA NATIV 446
CT EXTREMITATI NATIV (OS/PARTI MOI) 468
CT HIPOFIZA NATIV 363
CT low-dose (screening litiaza) 275
CT masuratori articulatie - secventa suplimentara 275
CT MASURATORI ARTICULATII NATIV 418
CT REGIUNE GAT NATIV 440
CT SINUSURI/MASIV FACIAL NATIV 424
CT TORACE NATIV 490
CT URECHE INTERNA/STANCA TEMPORALA NATIV 391
Film CT 77
Infiltratie interapofizara (spinala) posterioara sub ghidaj CT - 1 nivel 913
Infiltratie interapofizara (spinala) posterioara sub ghidaj CT- 2 niveluri 1166
Interpretare rezultate CT 182