CT (Computer Tomograf)

CT - Computer Tomograf

CT - Computer Tomografia este este o investigatie imagistica de inalta performanta prin care se obtin imagini in detaliu ale structurilor interne ale corpului. In urma efectuarii unor expuneri multiple se va face reconstructie volumetrica a intregii regiuni de interes seriate, care vor alcatui la finalul examinarii, pe baza unui calcul matematic, rezultatele investigatiei CT.

Spre deosebire de RMN, care foloseste o tehnologie bazata pe camp magnetic puternic pentru furnizarea imaginilor, CT-ul implica utilizarea razelor X.

Investigatia CT dureaza mai putin, fiind o optiune pentru pacientii claustrofobi si cei cu implanturi metalice, stimulatoare cardiace etc, care reprezinta contraindicatii pentru examinarea prin rezonanta magnetica nucleara.

Examinarea computer tomografica este o examinare rapida, de ordinul minutelor, si permite investigarea cu succes a tuturor organelor corpului, cu o rezolutie spatiala (cat de mici pot fi modificarile pentru a putea fi vazute) de sub 1 mm.

 

Echipamente performante pentru examinare CT

Spitalul Medicover Pipera este cel mai modern spital din reteaua Medicover, fiind prevazut cu un Centru de Imagistica High Tech.

Computerul Tomograf Revolution Maxima produs de GE HealthCare este un echipament ultramodern cu functii inteligente integrate pentru:

  • Evaluarea rapida si precisa a pacientului cu AVC
  • Aplicatii dedicate pentru proceduri cardiace si oncologice
  • Reducerea artefactelor in examinarile pacientilor cu implanturi metalice care ar putea afecta acuratetea imaginilor obtinute
  • Aplicatii avansate de vizualizare a imaginilor obtinute, cu automatizare post-procesare imagine, care ofera medicului o perspectiva clinica cuprinzatoare si precisa, fundamentala in interpretarea rezultatelor CT-ului.

Noile echipamente asigura scanari rapide, imagini de calitate inalta necesare stabilirii cu acuratete a unui diagnostic, in conditii de siguranta si confort pentru pacient.

Scanari CT sunt disponibile si in Maternitatea Medicover din Str. Pechea, nr. 8, pentru investigarea afectiunilor medicale din sfera ORL, tumorilor renale, colorectale, de vezica, a fracturilor si traumatismelor ori in cazul suspiciunilor de trombembolism pulmonar, hemoragie interna si altele.

CT in Patologia Craniana

Scanarea CT este foarte utila in patologia posttraumatica deoarece evidentiaza cu acuratete fracturile si hematoamele intracraniene. Ofera informatii utile despre structura interna a tumorilor craniene ce vor fi ulterior investigate prin rezonanta magnetica.

CT in Patologia Ortopedica

In patologia ortopedica si traumatica, CT-ul permite achizita rapida a imaginilor, cu disconfort minim pentru pacient. Imaginile achizitionate permit postprocesare (lucrul dupa plecarea pacientului din sala de examinare) foarte utila in patologia ortopedica, permitand chirugului ortoped sa beneficieze de reconstructii tridimensionale ale oaselor si eventualelor fracturi, pentru un tratament mai eficient si corect.

Investigatia intregului corp cu CT

Poate investiga in scurt timp intregul corp, fie in vederea unui screening general, fie pentru stadializarea unui cancer deja depistat. Investigheaza cu succes organele interne, inclusiv cele ce contin aer (intestine, stomac, plaman). Uneori este necesara administrarea de substanta de contrast fie oral fie intravenos, pentru a pune in evidenta cu si mai mare acuratete anumite zone.

Examinare angiografica cu CT

Reconstructii similare se pot efectua si pentru examinarea angiografica (a vaselor, in special artere), permitand medicului curant (cardiolog, chirurg cardiovascular sau medic internist) sa observe cu exactitate traiectul, calibrul si eventualele boli ale vaselor.

Atat rezontanta magnetica, cat si computer tomografia sunt utile deopotriva in diagnosticarea bolilor si in urmarirea postterapeutica a pacientilor, in vederea verificarii eficientei unui tratament.

Investigatii imagistice avansate

Investigatia prin Rezonanta Magnetica (IRM/ RMN) si cea Computer Tomografica (CT) sunt investigatii complementare. Ele se completeaza reciproc, oferind informatii clinice valoroase prin diferite metode de abordare. In unele cazuri este posibil ca medicul radiolog-imagist sa va recomande si examene suplimentare, in functie de situatia medicala.

De asemenea, trebuie retinut ca fiecare organ si patologie in parte are un algoritm de investigatie propriu (ordinea in care trebuie efectutate investigatiile imagistice, care anume metoda este de prima intentie), pentru a obtine in final un diagnostic cat mai exact, in timp cat mai scurt si cu minim de efecte adverse pentru pacient. Medicul curant impreuna cu medicul radiolog au datoria sa puna in balanta multiplele aspecte ale investigatiilor imagistice pentru a alege metoda optima.

Personalul serviciului de radiologie si imagistica medicala este calificat, cu o vasta experienta in domeniu si va sta permanent la dispozitie pentru orice fel de alte detalii.

Preturi CT Spital Medicover Pipera si Maternitatea Medicover

Serviciu Pret
ANGIOGRAFIE CT CEREBRAL (CU SUBSTANTA DE CONTRAST INCLUSA) 1017
ANGIOGRAFIE CT REGIUNE CERVICALA (CU SUBSTANTA DE CONTRAST INCLUSA) 1017
Completare investigatie CT cu substanta de contrast 283
CT 3 REGIUNI NATIV (TORACE + ABDOMEN + PELVIS) 1211
CT ABDOMEN INFERIOR (PELVIS) NATIV 611
CT ABDOMEN SUPERIOR NATIV 611
CT ABDOMEN+PELVIS NATIV 773
CT ARTICULATII NATIV  (GENUNCHI/UMAR/GLEZNA/COT/MANA/SOLD) 448
CT CEREBRAL NATIV 475
CT COLOANA CERVICALA NATIV 530
CT COLOANA LOMBARA NATIV 519
CT COLOANA TORACALA NATIV 519
CT EXTREMITATI NATIV (OS/PARTI MOI) 543
CT orbita fara substanta de contrast 374
CT REGIUNE GAT NATIV 511
CT SINUSURI/MASIV FACIAL NATIV 492
CT TORACE NATIV 568
CT URECHE INTERNA/STANCA TEMPORALA NATIV 456
Film CT 100
Program Paraclinic CT CAS 0
ANESTEZIE CT (SITUATII SPECIALE COPII) 355
ANGIO CT ARTERE PULMONARE SAU RENALE 905
ANGIOGRAFIE CT ABDOMEN SUPERIOR (CU SC INCLUSA) 905
ANGIOGRAFIE CT ABDOMEN TOTAL (CU SUBSTANTA DE CONTRAST INCLUSA) 1435
ANGIOGRAFIE CT AORTA ABDOMINO-PELVINA (CU SC INCLUSA) 1461
ANGIOGRAFIE CT AORTA TORACICA (CU SC INCLUSA) 905
ANGIOGRAFIE CT AORTA TORACO-ABDOMINALA  (CU SUBSTANTA DE CONTRAST INCLUSA) 1435
ANGIOGRAFIE CT MEMBRE SUPERIOARE SAU INFERIOARE (CU SUBSTANTA DE CONTRAST INCLUSA) 1673
ANGIOGRAFIE CT PELVIS (CU SC INCLUSA) 905
ANGIOGRAFIE CT Vase cerebrale (cu SC Inclus) 905
ANGIOGRAFIE CT Vase cervicale ( cu SC inclus) 905
ARTRO CT 905
CD CT 74
CT aparat urinar cu secventa urografica cu substanta de contrast 668
CT BAZIN OSOS NATIV 448
CT CARDIO - SCOR DE CALCIU+CORONARE NATIV 2636
CT CEREBRAL + SINUSURI 543
CT HIPOFIZA NATIV 423
CT low-dose (screening litiaza) 324
CT masuratori articulatie - secventa suplimentara 324
CT MASURATORI ARTICULATII NATIV 486
CT TORACE pachet evaluare initiala post Covid 19 457
GASTROGRAFIN 62
Imagistica CT - second opinion 386
Infiltratie interapofizara (spinala) posterioara sub ghidaj CT- 2 niveluri 1336
Infiltratie interapofizara (spinala) posterioara sub ghidaj CT - 1 nivel 1049
INJECTOMAT CT 111
Interpretare rezultate CT 218
Pachet 4 CT cu substanta si creatinina 1806
ENTERO CT 662