Spitalizare de zi

Departamentul Spitalizare de zi deserveste cazurile care sunt rezolvate (chirurgical sau medical) in cadrul unei internari pe o perioada determinata de timp, ce nu depaseste 12 ore. Internarea care depaseste 12 ore se transforma in spitalizare continua aferenta departamentului Specialitati Medicale.

Spitalul Medicover Pipera dispune de 22 paturi de spitalizare de zi si acopera urmatoarele specialitati:

  • Diabet zaharat, Nutritie si Boli Metabolice (disponibila in curand)
  • Gastroenterologie
  • Oncologie medicala.

Spitalizarea de zi este decontata prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Pentru a beneficia de acest serviciu, pacientul trebuie sa solicite o programare in Call Center 021 9896 si sa prezinte un bilet de trimitere validat, eliberat de catre medicul de familie ori de catre medicul specialist.

Pacientii oncologici si pacienti care prezinta afectiuni gastroenterologice cronice sau acute, pot primi asistenta medicala de specialitate in regim de spitalizare de zi atunci cand diagnosticul nu poate fi stabilit in conditii de ambulatoriu, respectiv tratamentul nu poate fi efectuat si/sau monitorizat in ambulatoriu.

In timpul internarii de zi, pacientii au acces la examinari clinice, investigatii, tratament, proceduri si supraveghere medicala in functie de specificitatea cazului.

Daca pacientul prezinta complicatii sau comorbiditati cu risc care nu pot fi gestionate pe durata spitalizarii de zi, atunci medicul va recomanda internare continua.