Specialități chirurgicale

Echipa de Chirurgie din Spitalul Medicover București

Echipa noastră de medici experimentați realizează intervenții chirurgicale de diferite grade de complexitate – chirurgie laparoscopică și chirurgie invazivă, conform ultimelor protocoale.

Chirurgia este specialitatea medicală care tratează organul sau țesutul bolnav prin efectuarea unor proceduri de reparare, excizie sau rezecție, reconstrucție, înlăturare sau mică chirurgie. În funcție de tehnica utilizată, chirurgia poate fi invazivă sau minim-invazivă, aceasta fiind denumită și laparoscopie. Mai mult, chirurgia s-a desprins în diverse specializări, denumite sugestiv după zona corpului unde se efectuează operația.

Chirurgia Bariatrică

Tehnicile operatorii care se adresează obezității sunt cunoscute ca operații bariatrice. Acestea intră sub umbrela chirurgiei generale și sunt realizate sub anestezie generală cu intubație oro-traheală.

Chirurgie Colorectală

Chirurgia colorectală tratează afecțiunile apendiculare, colonului în totalitate, rectului și canalului anal și urmărește tratamentul terapeutic al bolilor maligne (cancere) și a altor boli ce necesită tratament chirurgical.

Chirurgia Endocrină

Chirurgia glandei tiroide este indicată într-o varietate de afecțiuni – de la gușă polinodulară până la cancerul tiroidian.

Chirurgia Eso-Gastrică

Chirurgia eso-gastrică este specialitatea chirurgicală care tratează patologiile, benigne sau maligne, ale esofagului abdominal și ale stomacului.

Chirurgia Ginecologică

Chirurgia ginecologică se adresează afecțiunilor aparatului reproducător și înglobează intervențiile de rutină, cele histeroscopice și cele laparoscopice.

Chirurgia Ortopedică

Chirurgia Ortopedică este specialitatea chirugicală care tratează bolile aparatului locomotor, bolile de natură traumatică si cele de natură degenerativă.

Chirurgia ORL

Intervențiile chirurgicale de tip ORL sunt indicate în tratamentul afecțiunilor de la nivelul nasului, urechilor și gâtului.

Chirurgia Parietală

Ramură a chirurgiei generale, chirurgia parietală abdominală are ca principal obiectiv tratamentul minim invaziv (laparoscopic) sau clasic al patologiilor peretelui abdominal antero-lateral.

Chirurgie Plastică și Estetică

Chirurgia plastică si reparatorie este specialitatea medicală care se ocupă cu efectuarea unor operații de reconstrucție și de redare a funcționalității unor organe. Din această specialitate s-a desprins chirurgia estetică - aceasta se referă strict la aspect, nu și la funcționalitate.

Chirurgia Sânului

Tehnicile chirurgicale adresate sânului necesită echipament tehnologic avansat și sunt efectuate în echipă mixtă, formată din chirurg oncolog, chirurg plastician și medic imagist.