Specialitati chirurgicale

Echipa noastra de medici experimentati realizeaza interventii chirurgicale de diferite grade de complexitate – chirurgie laparoscopica si chirurgie invaziva, conform ultimelor protocoale.

Chirurgia este specialitatea medicala care trateaza organul sau tesutul bolnav prin efectuarea unor proceduri de reparare, excizie sau rezectie, reconstructie, inlaturare sau mica chirurgie. In functie de tehnica utilizata, chirurgia poate fi invaziva sau minim-invaziva, aceasta fiind denumita si laparoscopie. Mai mult, chirurgia s-a desprins in diverse specializari, denumite sugestiv dupa zona corpului unde se efectueaza operatia.

Chirurgia Bariatrica

Tehnicile operatorii care se adreseaza obezitatii sunt cunoscute ca operatii bariatrice. Acestea intra sub umbrela chirurgiei generale si sunt realizate sub anestezie generala cu intubatie oro-traheala.

Solicita o programare online

 

Chirurgie Colorectala

Chirurgia colorectala trateaza afectiunile apendiculare, colonului in totalitate, rectului si canalului anal si urmareste tratamentul terapeutic al bolilor maligne (cancere) si a altor boli ce necesita tratament chirurgical.

Solicita o programare online

 

Chirurgia Endocrina

Chirurgia glandei tiroide este indicata intr-o varietate de afectiuni – de la gusa polinodulara pana la cancerul tiroidian.

Chirurgia Eso-Gastrica

Chirurgia eso-gastrica este specialitatea chirurgicala care trateaza patologiile, benigne sau maligne, ale esofagului abdominal si ale stomacului.

Solicita o programare online

 

Chirurgia Ginecologica

Chirurgia ginecologica se adreseaza afectiunilor aparatului reproducator si inglobeaza interventiile de rutina, cele histeroscopice si cele laparoscopice.

Solicita o programare online

 

Chirurgia Ortopedica

Chirurgia Ortopedica este specialitatea chirugicala care trateaza bolile aparatului locomotor, bolile de natura traumatica si cele de natura degenerativa.

Solicita o programare online

 

Chirurgia ORL

Interventiile chirurgicale de tip ORL sunt indicate in tratamentul afectiunilor de la nivelul nasului, urechilor si gatului.

Solicita o programare online

 

Chirurgia Parietala

Ramura a chirurgiei generale, chirurgia parietala abdominala are ca principal obiectiv tratamentul minim invaziv (laparoscopic) sau clasic al patologiilor peretelui abdominal antero-lateral.

Solicita o programare online

 

Chirurgie Plastica si Estetica

Chirurgia plastica si reparatorie este specialitatea medicala care se ocupa cu efectuarea unor operatii de reconstructie si de redare a functionalitatii unor organe. Din aceasta specialitate s-a desprins chirurgia estetica - aceasta se refera strict la aspect, nu si la functionalitate.

Chirurgie Robotica

In chirurgia robotica, avantajele pe care utilizarea da Vinci le are pentru echipele de chirurgi, se transpun in beneficii majore pentru pacienti.

Solicita o programare online

 

Chirurgia Sanului

Tehnicile chirurgicale adresate sanului necesita echipament tehnologic avansat si sunt efectuate in echipa mixta, formata din chirurg oncolog, chirurg plastician si medic imagist.

Chirurgia Urologica

Chirurgia urologica reprezinta totalitatea interventiilor chirurgicale clasice sau minim invazive, adresate in special patologiei oncologice si litiazice ale aparatului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra), prostatei si aparatului reproducator masculin.

Solicita o programare online

 

Chirurgia Vasculara

Chirurgia vasculara se adreseaza afectiunilor arterelor care ating un stadiul avansat si necesita interventie chirurgicala, neputand fi controlate prin terapie medicamentoasa.

 

Informarea pacientilor

Descarca documentele in format pdf

Interventii

Ce tipuri de interventii se pot face laparoscopic in cadrul Spitalului Medicover?

Cum sa alegi chirurgul potrivit?