• Toxoplasmoza sau gripa? Fii atenta la simptome!

  Toxoplasmoza sau gripa? Fii atenta la simptome!

  Toxoplasmoza in sarcina este o afectiune care poate duce la complicatii, precum avort si nasterea unui copil ce va dezvolta grave probleme de sanatate. In unele cazuri, toxoplasmoza nu are niciun simptom, iar in altele, simptomele sunt asemanatoare gripei. Fii atenta la simptome, pentru a putea lua masuri la timp!
 • Top 3 mituri in sarcina

  Top 3 mituri in sarcina

  Miturile despre sarcina exista. Asa ca daca te pregatesti sa devii mama, este recomandat sa fii foarte atenta la informatiile pe care le iei in considerare pe parcursul celor 3 trimestre de sarcina. Este foarte posibil ca printre informatiile pe care le selectezi sa existe cateva care intra la categoria ”mituri despre sarcina”. Care este de fapt adevarul si de unde pornesc miturile in sarcina?
 • Semne de alarma in sarcina: Cand este cazul sa te ingrijoreze durerile abdominale pelvine?

  Semne de alarma in sarcina: Cand este cazul sa te ingrijoreze durerile abdominale pelvine?

  Pentru o viitoare mamica, orice durere abdominala in sarcina poate genera neliniste si stres, mai ales daca sarcina are complicatii sau mamica are un istoric de sarcini dificile. In marea majoritate a cazurilor, durerile abdominale in sarcina fie nu reprezinta motiv de ingrijorare, fie nu au legatura cu sarcina. Cu toate acestea, uneori, acesta pot indica anumite complicatii obstetricale. Cand devin...
 • Sarcina dupa 35 de ani: riscuri si prevenirea lor

  Sarcina dupa 35 de ani: riscuri si prevenirea lor

  Ai peste 35 de ani si vrei sa stii ce sanse sunt sa ramai insarcinata? Chiar daca rezerva ovariana scade odata cu inaintarea in varsta, ai toate sansele sa devii mama, iar sarcina sa decurga fara complicatii. Inainte de toate insa, trebuie sa intelegi si ca exista cateva riscuri, care pot fi prevenite cu un tratament corespunzator si o monitorizare atenta a sarcinii. Care sunt riscurile in sarcina...
 • Greutatea in sarcina: Raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari

  Greutatea in sarcina: Raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari

  Greutatea in sarcina reprezinta o preocupare constanta a viitoarelor mame. Prea multe sau prea putine kilograme acumulate in sarcina pot afecta dezvoltarea fatului și pot produce disconfort mamei. Care sunt cele mai frecvente intrebari legate de greutatea in sarcina si la ce trebuie sa fie foarte atente viitoarele mamici? Toate intrebarile isi gasesc raspuns in acest material!
 • Trei simptome ingrijoratoare in sarcina

  Trei simptome ingrijoratoare in sarcina

  O parte din senzatiile de disconfort ce apar in timpul sarcinii sunt absolut normale si sunt cauzate de cresterea/dezvoltarea uterului, precum si de modificarile hormonale specifice sarcinii. Pe de alta parte, orice viitoare mama trebuie sa isi asculte propriul corp si sa fie atenta la orice modificare aparuta in timpul sarcinii, deoarece aceasta poate indica anumite complicatii sau probleme cu...
 • pediatru

  Rolul medicului pediatru – un interviu cu Prof. Dr. Eovelina Moraru

  Prof. Dr. Eovelina Moraru este Medic Primar in Imunologie si Alergologie pediatrica, specialist Gastroenterologie, Hepatologie si Nutritie, supraspecializat Hepatologie, medic primar Pediatrie si ofera consultatii in cadrul Clinicii Medicover din Iasi.
 • ecografie transfontanelara copil

  Ecografia transfontanelara

  Ecografia transfontanelara este o metoda de investigatie a creierului nou-nascutului si sugarului, iar calea de abord folosita este fontanela anterioara sau superioara, adica cea din crestetul capului. Fontanela devine fereastra ecografica pentru acest tip de examinare, adresata exclusiv nou-nascutului si sugarului.
 • varicela in sarcina

  Varicela in sarcina

  Varsatul de vant, denumit si varicela, este o infectie virala care apare, de obicei, in copilarie. Cele mai comune simptome sunt eruptiile sub forma de leziuni mici rosii, care ulterior formeaza vezicule care se sparg. Eruptia apare in valuri pe parcursul a 3-5 zile si, de multe ori, este precedata de febra si dureri musculare. Pneumonia virala poate sa apara in 10-15% dintre cazuri.
 • pierdere sarcina

  Pierderea sarcinii

  Experienta fiecareia cu privire la pierderea sarcinii este diferita si nu exista nicio modalitate corecta sau gresita de a simti acest lucru.