Adagin Forte

Adagin Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care actioneaza reducand durerea, inflamatia şi febra. Adagin Forte 400 mg este utilizat pentru a calma durerile uşoare pana la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzand migrena, durerea de dinti, durerea menstruala şi a reduce febra.

Cuprins

Adagin Forte

Ce este Adagin Forte şi pentru ce se utilizeaza 

Adagin Forte face parte din grupa medicamentelor denumite AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care actioneaza reducand durerea, inflamatia şi febra.

Adagin Forte 400 mg este utilizat pentru a calma durerile uşoare pana la moderate, cum sunt durerea de cap, incluzand migrena, durerea de dinti, durerea menstruala şi a reduce febra.

Ce trebuie sa ştiti inainte sa luati Adagin Forte

Nu luati Adagin Forte:

 • daca sunteti alergic la ibuprofen sau oricare dintre celelalte componentele ale acestui medicament (vezi pct. 6).
 • daca ati avut reactii alergice, cum sunt astm bronşic, secretii nazale, eruptie trecatoare pe piele cu mancarime sau umflarea buzelor, a fetei, a limbii sau a gatului dupa ce ati luat medicamente care contin acid acetilsalicilic sau alte medicamente pentru durere şi inflamatie (AINS).
 • daca ati avut ulcer sau sangerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) legate de utilizarea anterioara a medicamentelor pentru durere şi inflamatie (AINS)
 • daca aveti ulcer sau sangerare la nivelul stomacului sau intestinului subtire (duoden) sau daca ati avut doua sau mai multe astfel de episoade in trecut
 • daca aveti probleme ale ficatului, rinichilor sau inimii (incluzand boala cardiaca coronariana) severe
 • daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina
 • daca sunteti sever deshidratat (determinata de varsaturi, diaree sau consumul insuficient de lichide)
 • daca aveti orice sangerare activa (inclusiv la nivelul creierului)
 • daca aveti o afectiune de origine necunoscuta avand ca rezultat formarea neobisnuita a celulelor sanguine

Adagin Forte 400 mg nu se administreaza la copii cu varsta sub 12 ani.

Atentionari şi precautii 

Adresati-va medicului dumneavoastra inainte sa luati Adagin Forte:

 • daca aveti lupus eritematos sistemic (LES) sau alte afectiuni autoimune
 • daca exista in familie o tulburare in producerea pigmentului roşu din sange (porfirie)
 • daca aveti afectiuni intestinale inflamatorii cronice, cum sunt inflamatia colonului cu ulcere (colita ulcerativa), o inflamatie care afecteaza tractul digestiv (boala Crohn) sau alte afectiuni ale stomacului sau intestinului
 • daca aveti tulburari de formare a celulelor sanguine
 • daca aveti probleme legate de mecanismul de coagulare normal al sangelui
 • daca aveti alergii, febra fanului, astm bronşic, inflamare cronica a mucoasei nazale şi a sinusurilor, vegetatii adenoide sau afectiuni obstructive cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de ingustare a cailor respiratorii cu dificultati in respiratie (bronhospasm) este mai mare
 • daca aveti de probleme de circulatie la nivelul arterelor mainilor sau picioarelor
 • daca aveti probleme de ficat, rinichi, inima sau tensiune arteriala mare
 • daca ati avut recent o interventie chirurgicala majora
 • daca sunteti in primele şase luni de sarcina
 • daca alaptati.
 • daca aveti o infectie – va rugam sa consultati capitolul "Infectii" mentionat mai jos

Varstnici

Daca sunteti in varsta veti fi mai expus la reactii adverse, in special sangerare şi perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale.

Ulcere, perforatie şi sangerare la nivelul stomacului sau intestinelor

Daca ati avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, in special daca acesta a fost complicat cu perforatie sau a fost insotit de sangerare, trebuie sa fiti atent la orice simptome abdominale neobişnuite şi sa spuneti imediat medicului dumneavoastra, mai ales daca aceste simptome apar la inceputul tratamentului. Aceasta este necesar, deoarece riscul de sangerare sau de ulceratie la nivelul tractului digestiv este mai mare in acest caz, in special la pacientii varstnici. Daca apare sangerarea sau ulceratia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie intrerupt.

Sangerarea, ulceratia sau perforatia la nivelul stomacului sau intestinelor pot aparea fara alte semne de avertizare, chiar şi la pacientii care nu au avut niciodata astfel probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale.

Riscul de aparitie a ulcerelor, perforatiei sau sangerarii la nivelul stomacului sau intestinelor creşte la doze mari de ibuprofen. Riscul creşte, de asemenea, daca anumite alte medicamente sunt luate in acelaşi timp cu ibuprofenul (vezi mai jos, Adagin ForteFolosirea altor medicamente).

Reactii la nivelul pielii

Au fost raportate reactii grave la nivelul pielii in asociere cu tratamentul cu Adagin Forte. Trebuie sa incetati sa mai luati Adagin Forte si sa solicitati imediat asistenta medicala daca prezentati eruptie pe piele, leziuni ale mucoaselor, basici sau alte semne de alergie, intrucat acestea pot fi primele semne ale unei reactii foarte grave la nivelul pielii. Vezi pct. 4.

Infectii

Adagin Forte poate ascunde semnele de infectie, cum ar fi febra si durere. Prin urmare, este posibil ca Adagin Forte sa determine o intarziere a tratamentului infectiei, ceea ce poate duce la un risc crescut  de complicatii. Acest lucru a fost observat in cazul pneumoniei cauzata de bacterii si a infectiilor bacteriene ale pielii asociate cu varicela. Daca luati acest medicament in timp ce aveti o infectie si simptomele infectiei persista sau se agraveaza, consultati imediat medicul.

Efecte asupra inimii şi creierului

Medicamente antiinflamatorii/analgezice precum ibuprofen se pot asocia cu un risc uşor crescut de aparitie a atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral, in special in cazul dozelor mari. Nu depaşiti doza recomandata sau durata tratamentului (7 zile la adulti sau 3 zile la adolescenti).

Trebuie sa discutati cu medicul sau farmacistul despre tratamentul dumneavoastra inainte sa utilizati Adagin Forte daca:

 • aveti probleme ale inimii, inclusiv insuficienta cardiaca, angina (dureri in piept), sau daca ati avut vreodata infarct miocardic, interventie chirurgicala de bypass, boala arteriala periferica (circulatie deficitara la nivelul picioarelor sau labelor piciorelor ca urmare a ingustarii sau blocarii arterelor) sau orice fel de accident vascular cerebral (inclusiv accident vascular cerebral minor sau accident ischemic tranzitor (AIT))
 • aveti tensiune arteriala mare, diabet zaharat, colesterol mare sau antecedente familiale de boala cardiaca sau accident vascular cerebral sau sunteti fumator.

Efecte asupra rinichilor

Ibuprofenul poate determina probleme in functionarea rinichilor, chiar şi la pacientii care nu au mai avut astfel de probleme. Aceste probleme pot determina umflarea picioarelor şi pot conduce chiar la insuficienta cardiaca sau tensiune arteriala mare la persoanele predispuse.

Ibuprofenul poate determina leziuni la nivelul rinichilor, in special la pacientii care deja au avut probleme la nivelul rinichilor, inimii sau ficatului sau care iau diuretice sau inhibitori ai ECA, precum şi la varstnici. Cu toate acestea, intreruperea tratamentului cu ibuprofen, in general, conduce la vindecare.

Meningita aseptica (inflamatie a mambranei creierului in absenta unei infectii bacteriene)

In timpul tratamentului cu ibuprofen au fost raportate unele cazuri de meningita (manifestata ca rigiditate a gatului, dureri de cap, greata, varsaturi, febra sau dezorientare). Desi aceasta afectiune este mai probabila la pacientii cu boli autoimune pre-existente, precum lupus eritematos sistemic sau boala mixta a tesutului conjuntiv, a fost raportata si la pacienti care nu au o boala veche.

Alte precautii

In tratamentul de lunga durata, la utilizarea de doze mari de analgezice, poate sa apara durerea de cap care nu trebuie tratata prin creşterea dozelor din acest medicament. Utilizarea de rutina a analgezicelor poate determina leziuni renale permanente şi risc de insuficienta renala.

Ibuprofen poate poate prelungi temporar timpul de sangerare.

Se recomanda sa se evite administrarea Adagin Forte in timpul varsatului de vant (varicela)

Adagin Forte poate reduce posibilitatea de a ramane gravida. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca planificati sa ramaneti gravida sau daca aveti probleme in a ramane gravida.

Copii si adolescenti

Nu se administreaza copiilor cu varsta sub 12 ani.

Ibuprofen poate determina probleme ale rinichilor la copiii si adolescentii deshidratati.

Adagin Forte impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Reactiile adverse ale Adagin Forte pot creşte daca anumite medicamente sunt luate in acelaşi timp. Pe de alta parte, Adagin Forte poate creşte sau scadea efectul altor medicamente sau creşte aparitia reactiilor adverse ale acestora cand sunt luate in acelaşi timp.

Adagin Forte poate influenta sau poate fi inflentat de alte medicamente. De exemplu:

 • alte AINS
 • medicamente anticoagulante (pentru subtierea sangelui/impotriva coagularii sangelui, de exemplu acid acetilsalicilic, warfarina, heparina, ticlopidina)- antiagregante plachetare (impotriva coagularii sangelui), cum este clopidogrelul
 • metotrexat (utilizat in tratamentul cancerului şi afectiunilor autoimune)
 • digoxina (pentru tratamentul diferitelor afectiuni ale inimii)
 • fenitoina (utilizata pentru a preveni aparitia convulsiilor epileptice)
 • litiu (utilizat in tratamentul depresiei şi maniei)
 • diuretice (comprimate pentru eliminarea apei), incluzand diuretice care economisesc potasiu
 • medicamente care reduc tensiunea arteriala mare (inhibitori de ECA precum captopril, beta- blocante precum atenolol, antagonisti ai receptorului de angiotensina II, precum losartan)- colestiramina (utilizata in tratamentul valorilor mari ale colesterolului)
 • aminoglicozide (medicamente impotriva anumitor tipuri de bacterii)
 • ISRS (medicamente impotriva depresiei), cum sunt paroxetina, sertralina, citalopramul
 • moclobemida (IMAO selectiv şi reversibil – un medicament utilizat in tratamentul bolilor depresive sau fobiilor sociale)
 • ciclosporina, tacrolimus (pentru inhibarea sistemul imunitar dupa transplantul de organe)
 • zidovudina sau ritanovir (utilizat in tratamentul infectiilor cu HIV)
 • mifepristona
 • probenecid sau sulfinpirazona (pentru tratamentul gutei)
 • antibiotice chinolone
 • sulfoniluree (pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2)
 • corticosteroizi (utilizati impotriva inflamatiilor)
 • bisfosfonati (utilizati in osteoporoza, boala Paget şi pentru a reduce valorile mari ale calciului din sange)
 • oxpentifilina (pentoxifilina) (utilizata in tratamentul afectiunii circulatorii ale arterelor picioarelor sau bratelor)
 • baclofen (un relaxant pentru muşchi)

Solicitati recomandari de la medicul dumneavoastra daca oricare dintre situatiile de mai sus este valabila pentru dumneavoastra.

Alte medicamente pot de asemenea sa influenteze sau sa fie influentate de tratamentul cu Adagin Forte. De aceea, trebuie sa solicitati intotdeauna recomandari de la medicul dumneavoastra sau de la farmacist inainte sa utilizati Adagin Forte impreuna cu alte medicamente.

Adagin Forte impreuna cu alimente şi bauturi

Adagin Forte trebuie inghitit cu un pahar de apa in timpul mesei sau dupa masa.

Evitati alcoolul etilic, deoarece acesta accentueaza reactiile adverse la Adagin Forte, in special pe acelea care afecteaza stomacul, intestinele sau creierul.

Sarcina, alaptarea şi fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau doriti sa ramaneti gravida, adresati- va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Ibuprofenul nu trebuie luat in ultimele 3 luni de sarcina, deorece poate determina la fat tulburari majore la nivelul inimii, plamanilor şi rinichilor. Daca este utilizat la sfarşitul sarcinii, poate determina tendinta de sangerare atat la mama, cat şi copil şi diminueaza puterea contractiilor uterine intarziind debutul naşterii.

Tratamentul in timpul primelor 6 luni de sarcina va fi recomandat numai de catre medicul dumneavoastra, daca este absolut necesar.

Medicamentul apartine unui grup de medicamente (AINS) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la intreruperea tratamentului.

Ibuprofenul trece in cantitati foarte mici in laptele matern şi, de obicei, alaptarea nu trebuie intrerupta in timpul tratamentelor de scurta durata. Cu toate acestea, daca vi se recomanda un tratament de lunga durata, trebuie luata in considerare intreruperea definitiva a alaptarii la san.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

In general, ibuprofenul nu are reactii adverse asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, intrucat la doze mari, in cazuri individuale, se pot manifesta reactii adverse, cum sunt oboseala, somnolenta, senzatie de invartire (raportate ca frecvente) şi tulburari de vedere (raportate ca mai putin frecvente), capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje ar putea fi afectata. Acest efect este accentuat in cazul consumului concomitent de alcool etilic.

Adagin Forte contine sodiu

Acest medicament contine mai putin de 1 mmol sodiu (23 mg) per comprimat filmat, adica practic “fara sodiu”.

Cum sa luati Adagin Forte

Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul, daca nu sunteti sigur.

Pentru ameliorarea simptomelor trebuie utilizata cea mai mica doza eficace pentru o perioada cat mai scurta de timp.

Daca aveti o infectie, consultati fara intarziere medicul daca simptomele (cum ar fi febra si durerea) persista sau se agraveaza (vezi pct. 2).

Adultii nu trebuie sa ia Adagin Forte mai mult de 7 zile consecutiv fara recomandarea medicului. Copiii nu trebuie sa ia Adagin Forte mai mult de 3 zile consecutiv fara recomandarea medicului.

Doza de ibuprofen depinde de varsta şi greutatea corporala a pacientului. Doza recomandata este:

Durere uşoara pana la moderata şi febra

Adulti şi adolescenti cu varsta peste 12 ani (≥40 kg):

½ - 1 comprimat administrat intr-o priza unica sau de 3-4 ori pe zi, la intervale de 4 pana la 6 ore. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaşeasca 3 comprimate (1200 mg).

Migrena

Adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani (≥40 kg):

1 comprimat administrat in doza unica, daca este necesar 1 comprimat la intervale de 4 pana la 6 ore. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 3 comprimate (1200 mg).

Durere menstruala

Adulti şi adolescenti cu varsta peste 12 ani:

½ -1 comprimat de 1-3 ori pe zi la intervale de 4 pana la 6 ore, la nevoie. Doza maxima zilnica nu trebuie sa depaşeasca 3 comprimate (1200 mg).

Comprimatul trebuie inghitit cu un pahar de apa in timpul mesei sau dupa masa. Pentru a fi mai uşor de inghitit sau pentru ajustarea dozei, comprimatele pot fi divizate in doua parti egale.

Daca sunteti adult si starea dumneavoastra nu se imbunatateşte in decursul a 7 zile sau daca se agraveaza, trebuie sa va prezentati la medic. Daca un adolescent are nevoie de acest medicament pentru mai mult de 3 zile, sau daca simptomele se agraveaza, acesta trebuie consultat de un medic.

Utilizarea la copii

Adagin Forte 400 mg comprimate filmate nu trebuie administrat copiilor cu varsta sub 12 ani.

Varstnici

Daca sunteti in varsta, cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua Adagin Forte, deoarece sunteti mai predispuşi la reactii adverse, in special la hemoragie şi perforatie la nivelul tractului digestiv, care pot fi letale. Medicul dumneavoastra va va sfatui in consecinta.

Functia rinichilor sau a ficatului redusa

Daca aveti functia rinichilor sau a ficatului redusa, cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua Adagin Forte. Medicul dumneavoastra va va sfatui in consecinta.

Daca luati mai mult Adagin Forte decat trebuie

Daca ati luat mai mult Adagin Forte decat trebuie sau daca un copil a luat accidental acest medicament, adresati-va intotdeauna unui medic sau celui mai apropiat spital pentru a obtine o opinie cu privire la risc si pentru recomandari privind masurile care trebuie intreprinse.

Simptomele supradozajului includ greata, dureri de stomac, diaree, varsaturi (pot fi insotite de sange), dureri de cap, tiuituri in urechi, confuzie si miscari necontrolate ale ochilor. Pot aparea, de asemenea, sangerari la nivelul stomacului sau intestinelor.La doze mari si in cazuri de intoxicare grava, au fost raportate somnolenta, durere toracica, palpitatii, pierderea constientei, excitatie, dezorientare, coma, convulsii (in special la copii), slabiciune, ameteli, crampe (mai ales la copii), vedere incetosata si probleme de vedere, tulburari la nivelul rinichilor, sange in urina, leziuni la nivelul ficatului, tensiune arteriala mica, senzatie de corp rece, probleme de respiratie, colorarea in albastru a buzelor, a limbii si a degetelor si cresterea tendintei de sangerare. De asemenea, poate apare agravarea astmului bronşic la pacientii cu astm bronşic.

Daca uitati sa luati Adagin Forte

Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o cat mai repede posibil, cu exceptia cazului in care au ramas mai putin de patru ore pana la urmatoarea doza.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.

Posibilitatea de aparitie a reactiilor adverse creşte la doze mai mari şi la o durata mai lunga de tratament.

Medicamente precum Adagin Forte se pot asocia cu un risc uşor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Retentie de apa (edem), tensiune arteriala mare şi insuficienta cardiaca au fost raportate in asociere cu AINS.

Evaluarea reactiilor adverse a fost facuta in functie de frecventa de aparitie a acestora. S-a utilizat urmatoarea conventie:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane Frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane

Mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane Rare: pot afecta pana la 1 din 1000 persoane

Foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10000 persoane

Cu frecventa necunoscuta: care nu poate fi estimata din datele disponibile

Urmatoarele reactii adverse sunt importante şi necesita interventie imediata, daca apar. Trebuie sa incetati de a mai lua Adagin Forte şi sa va adresati imediat medicului dumneavoastra daca apar urmatoarele simptome:

Frecvente:

 • scaune de culoarea pacurii sau varsaturi cu sange (ulcer la nivelul tractului digestiv cu sangerare)

Foarte rare:

 • umflare a fetei, a limbii sau a gatului (laringe) care poate determina dificultati in respiratie (angioedem), batai rapide ale inimii, scadere severa a tensiunii arteriale sau şoc cu potential letal
 • reactie alergica brusca cu scurtarea respiratiei, respiratie şuieratoare şi scaderea tensiunii arteriale
 • eruptie severa pe piele cu vezicule, in special pe picioare, brate, palme şi talpi care pot implica şi fata şi buzele (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson). Acestea se pot agrava şi mai mult, veziculele se pot largi şi extinde şi parti ale pielii se pot cojii (sindromul Lyell). De asemenea, poate exista o infectie severa cu distrugerea pielii (necroza), a tesutului subcutanat şi muşchilor.

Cu frecventa necunoscuta:

 • Se poate produce o reactie cutanata severa cunoscuta sub numele de sindrom Simptomele sindromului DRESS includ: eruptie cutanata tranzitorie, febra, umflarea ganglionilor limfatici si o crestere a eozinofilelor (un tip de globule albe din sange).
 • O eruptie extinsa pe piele, de culoare rosiatica si cu aspect de solzi, cu umflaturi sub piele

si basici, localizata in special in zonele in care pielea este cutata, pe trunchi si la nivelul extremitatilor superioare, insotita de febra, care apare la initierea tratamentului (pustuloza exantematica generalizata acuta). Daca prezentati aceste simptome, incetati utilizarea si solicitati asistenta medicala. Vezi si pct. 2.

Trebuie sa incetati a mai lua medicamentul şi sa va adresati medicului dumneavoastra cat mai repede posibil, daca manifestati urmatoarele reactii adverse:

Foarte frecvente:

 • senzatie de arsura in capul pieptului, durere abdominala, indigestie

Mai putin frecvente:

 • vedere incetoşata sau alte probleme de vedere, cum este sensibilitatea la lumina
 • reactii de hipersensibilitate, cum sunt eruptia trecatoare pe piele, mancarimea, criza de astm bronşic (uneori cu tensiune arteriala mica)
 • fotosensibilitate (sensibilitate crescuta la lumina solara)

Rare:

 • pierdere a vederii

Foarte rare:

 • umplere brusca a plamanilor cu apa avand ca rezultat dificultati in respiratie, tensiune arteriala mare, retentie de apa şi creştere in greutate

Alte reactii adverse posibile la Adagin Forte sunt:

Foarte frecvente:

 • tulburari la nivelul tractului digestiv, cum sunt diaree, greata, varsaturi, vanturi, constipatie

Frecvente:

 • Ulcer la nivelul tractului digestiv cu sau fara perforatie
 • Inflamatie a intestinului şi agravare a inflamatiei colonului (colita) şi a tractului digestiv (boala Crohn) şi complicatii ale diverticulitei de la nivelul intestinului gros (perforatie sau fistula)
 • Sangerare microscopica intestinala care poate conduce la anemie
 • Ulcere la nivelul gurii şi inflamatie
 • Durere de cap, somnolenta, senzatie de invartire, ameteli, oboseala, agitatie, insomnie şi iritabilitate

Mai putin frecvente:

 • Inflamatie a mucoasei stomacului
 • Probleme renale, incluzand formare de edem, inflamatie a rinichilor şi insuficienta renala
 • Secretii nazale
 • Dificultati in respiratie (bronhospasm)

Rare:

 • Depresie, confuzie, halucinatii
 • Sindrom de lupus eritematos
 • Creştere a azotului ureic din sange şi a altor valori serice ale enzimelor ficatului, scadere a valorilor hemoglobinei şi ale hematocritului, inhibare a agregarii plachetelor şi timp de sangerare prelungit, scadere a calciului din sange şi creştere a valorilor acidului uric din sange

Foarte rare:

 • Percepere neplacuta a batailor inimii, insuficienta cardiaca, infarct miocardic sau tensiune arteriala mare
 • Tulburari de formare a celulelor sanguine (cu simptome precum: febra, durere in gat, ulcere la nivelul suprafetei gurii, simptome de gripa, oboseala severa, sangerare la nivelul pielii şi nasului)
 • Ţiuituri şi vajaituri in urechi
 • Inflamatie a esofagului sau a pancreasului
 • Ingustare a lumenului intestinal
 • Inflamatie acuta a ficatului, colorare in galben a pielii sau a albului ochilor, disfunctie, leziune sau insuficienta hepatica
 • Lezare a tesutului rinichilor
 • Cadere a parului

Cu frecventa necunoscuta:

 • Senzatie de furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor
 • Anxietate
 • Afectarea auzului
 • Senzatie sau stare generala de rau
 • Inflamatia nervului optic, care poate duce la probleme de vedere
 • Inflamatie a membranei creierului in absenta unei infectii bacteriene (meningita aseptica)

Adagin Forte poate determina scaderea numarului de globule albe şi a rezistentei dumneavoastra la infectii. Daca prezentati o infectie cu simptome, cum sunt febra şi deteriorare grava a starii generale sau febra cu simptome de infectie locala, cum sunt durere in gat/faringe/gura sau probleme urinare, trebuie sa va prezentati imediat la medicul dumneavoastra. Vi se va face un test sanguin pentru a investiga o posibila scadere a numarului de globule albe (agranulocitoza). Este important sa va adresati medicului dumneavoastra cu privire la medicamentul dumneavoastra.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactii adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web- site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare cu privire la siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza acest medicament 

Nu lasati acest medicament la vederea şi indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului şi alte informatii

Ce contine Adagin Forte

 • Substanta activa este Fiecare comprimat filmat contine ibuprofen 400 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleu: celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidroxipropilceluloza, laurilsulfat de sodiu, croscarmeloza sodica, talc

Film (Opadry alb 06B28499): hipromeloza, macrogol 400, dioxid de titan (E 171).

Cum arata Adagin Forte şi continutul ambalajului

Comprimat filmat

Comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare alba, cu o linie mediana pe una din fete.

Marimea ambalajelor:

Blistere: 6, 10 si 12 comprimate filmate. Flacoane: 10 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi producatorul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Teva B.V.

Swensweg 5, 2031 GA Haarlem, Olanda

Fabricantii

Balkanpharma – Dupnitsa AD 3, Samokovsko Shose Str.

2600 Dupnitsa Bulgaria

Balkanpharma – Razgrad AD, 68 Aprilsko vastanie Blvd., Razgrad 7200,

Bulgaria

Acest prospect a fost revizuit in septembrie 2021.

Denumire comerciala ADAGIN FORTE 400 mg
DCI IBUPROFENUM
Forma farmaceutica COMPR. FILM.
Concentratia 400mg
Cod ATC M01AE01
Actiune terapeutica ANTIINFLAMATOARE SI ANTIREUMATICE NESTEROIDIENE DERIVATI DE ACID PROPIONIC
Prescriptie OTC
Ambalaj Cutie cu blist. opace din PVC/Al x 6 compr. film.
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod CIM W68083001
Firma / tara producatoare APP BALKANPHARMA - DUPNITSA AD - BULGARIA
Firma / tara detinatoare APP TEVA B.V. - OLANDA
Nr. / data ambalaj APP 7162/2014/04

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

 

*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci co