Advantan Milk

Advantan Milk este un medicament corticosteroid indicat aplicatiilor pe piele. Advantan Milk contine ca substanta activa: aceponat de metilprednisolon. Aceasta este indicata in: eczema endogena (dermatita atopica, neurodermatita) eczema de contact, eczema degenerativa, dishidrozica, seboreica, numulara, vulgara, neclasificata, eczeme la copii, arsura solara (forma severa).

Cuprins

Advantan Milk

Ce este Advantan Milk şi pentru ce se utilizeaza 

Advantan Milk este un medicament corticosteroid indicat aplicatiilor pe piele. Advantan Milk contine ca substanta activa: aceponat de metilprednisolon. Aceasta este indicata in: eczema endogena (dermatita atopica, neurodermatita) eczema de contact, eczema degenerativa, dishidrozica, seboreica, numulara, vulgara, neclasificata, eczeme la copii, arsura solara (forma severa).

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Advantan Milk

Nu utilizati Advantan Milk:

 • daca sunteti alergic la aceponatul de metilprednisolona sau la oricare dintre celelalte componente ale Advantan Milk;
 • daca la nivelul zonei de piele care urmeaza sa fie tratata aveti:
  • leziuni tuberculoase sau sifilis
  • afectiuni cauzate de virusuri (de exemplu: varicela, herpes zoster)
  • acnee
  • iritatii la nivelul pielii in zona gurii
  • ulceratii la nivelul pielii
  • subtierea pielii
  • dermatita periorala
  • reactii post-vaccinare la nivelul zonei care urmeaza sa fie tratata
  • infectii la nivelul pielii cauzate de ciuperci sau

Atentionari si precautii:

 • Daca medicul dumneavoastra stabileşte ca afectiunea dumneavoastra de la nivelul pielii este asociata cu infectii bacteriene sau fungice, este necesar tratament specific
 • Daca pielea dumneavoastra se usuca excesiv in timpul utilizarii Advantan Milk, acesta trebuie inlocuit cu una dintre formularile cu un continut mai mare de grasime (Advantan unguent).
 • La aplicarea Advantan Milk, aveti grija ca acesta sa nu vina in contact cu ochii, mucoasele şi leziuni
 • Daca ati avut vreodata o criza de glaucom (afectiune a ochilor), va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra.

Este necesara o atentie sporita la utilizarea Advantan Milk. Advantan Milk este destinat numai pentru uz extern. Advantan Milk poate fi aplicat numai pe suprafetele afectate de piele.

Advantan Milk nu trebuie aplicat la nivelul pliurilor a ariilor intertriginoase.

Similar glucocorticoizilor sistemici, in cazul utilizarii glucocorticoizilor topici poate sa apara glaucom (de exemplu dupa aplicarea de doze mari, aplicatii pe suprafete corporale mari, timp indelungat, sub pansament ocluziv sau aplicarea in zona ochilor).

Adresati-va medicului dumneavoastra daca aveti vederea incetosata sau alte probleme de vedere.

Aplicarea glucocorticoizilor topici pe suprafete corporale mari sau timp indelungat, in special sub pansament ocluziv, creste semnificativ riscul aparitiei reactiilor adverse. Tratamentul in conditii ocluzive trebuie evitat daca nu este indicat altfel.

Cand sunt tratate suprafete mari ale pielii, durata tratamentului trebuie scurtata atat cat este posibil daca posibilitatea absorbtiei sau a efectelor sistemice nu poate fi exclusa complet.

Daca Advantan Milk se aplica pe zona anala sau genitala, unele dintre componentele sale pot duce la deteriorarea produselor din latex, cum ar fi prezervativele sau diafragmele. Prin urmare, acestea nu mai pot fi eficiente ca produse contraceptive sau de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala cum ar fi infectia cu HIV. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii.

Copii si adolescenti

Advantan Milk trebuie utilizat la copii numai pe durata si in doza minima absolut necesara pentru obtinerea si mentinerea efectului terapeutic dorit.

Advantan Milk nu trebuie utilizat sub pansament ocluziv. Trebuie avut in vedere ca scutecele pot actiona ca pansamente ocluzive. Acest lucru este relevant deoarece Advantan Milk nu este recomandat pentru utilizare la copii cu varsta sub 4 luni. Este necesara o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu in cazul copiilor cu varsta intre 4 luni si 3 ani.

Advantan Milk impreuna cu alte medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina şi alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Fertilitatea

Nu sunt date disponibile privind efectul aceponatului de metilprednisolona asupra fertilitatii.

Sarcina

Daca sunteti gravida, medicul dumneavoastra va tine seama de acest lucru inainte de a va prescrie Advantan Milk, de aceea, va rugam sa-l informati ca sunteti sau ca ati putea fi gravida. In general, preparatele care contin corticosteroizi cu administrare locala nu trebuie utilizate in primele trei luni de sarcina. In general, Advantan Milk nu trebuie aplicat pentru tratarea suprafetelor mari, utilizarea prelungita sau pansamentele ocluzive trebuie evitate in timpul sarcinii.

Alaptarea

Daca alaptati,nu trebuie sa aplicati Advantan Milk la nivelul sanilor. Inainte de a va prescrie Advantan Milk, va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra ca alaptati. In special, trebuie evitata utilizarea indelungata sau pe zone intinse.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Advantan Milk nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Advantan Milk contine alcool benzilic.

Acest medicament contine 1,25 g alcool benzilic in fiecare 100 g. Alcoolul benzilic poate provoca reactii alergice si / sau iritatii locale usoare.

Cum sa utilizati Advantan Milk

Utilizati Advantan Milk exact aşa cum v-a prescris medicul. Va rugam sa consultati medicul sau farmacistul daca nu sunteti sigur de modul in care trebuie sa utilizati medicamentul.

Advantan Milk este indicat pentru uz cutanat (utilizare la nivelul pielii).

Daca medicul dumneavoastra nu v-a prescris altfel, Advantan Milk trebuie aplicat in strat subtire, o data pe zi, pe zonele afectate, masand usor.

In general, durata tratamentului nu trebuie sa depaşeasca 2 saptamani la adulti. In cazul eczemelor seboreice inflamatorii, zonele afectate ale fetii nu trebuie tratate mai mult de o saptamana.

Daca in timpul utilizarii Advantan Milk, pielea tratata se usuca prea tare, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va prescrie un tratament neutru adjuvant (emulsie uleioasa/apoasa sau un unguent gras), ca emolient.

Va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra despre acest lucru.

Copii şi adolescenti

Nu este necesara ajustarea dozelor atunci cand Advantan Milk este utilizat la copii cu varsta peste 4 luni si adolescenti.

La copii, durata tratamentului trebuie sa fie minima.

Siguranta administrarii Advantan Milk la copii cu varsta cu varsta sub 4 luni nu a fost stabilita.

Daca aveti impresia ca efectul Advantan este prea puternic sau prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Daca ati utilizat mai mult Advantan Milk decat trebuie

Nu exista riscul intoxicatiei in urma aplicarii unice a unei supradoze la nivelul pielii (aplicare pe suprafata intinsa) sau in cazul ingestiei accidentale.

Daca uitati sa utilizati Advantan Milk

Daca ati uitat sa utilizati Advantan Milk nu aplicati cantitati mai mari de decat cele prescrise şi continuati tratamentul conform recomandarii medicului.

Daca incetati sa utilizati Advantan Milk

Daca intrerupeti tratamentul cu Advantan Milk, este posibil ca simptomele initiale ale bolii dumneavoastra de piele sa reapara. Va rugam sa contactati medicul inainte de a intrerupe tratamentul.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Advantan Milk poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Lista generala a reactiilor adverse posibile:

Frecvente (pot afecta pina la 1 din 10 persoane):

 • senzatie de arsura si mancarime la locul de aplicare.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):

 • umflaturi la nivelul pielii
 • mancarimi
 • durere
 • eroziunea pielii
 • exfolierea pielii
 • fisuri la nivelul pielii

Reactiile adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):

 • hipersensibilitate la medicament
 • uscaciunea pielii
 • foliculita
 • hipertricoza
 • acne
 • dilatatie a vaselor mici la nivelul fetei
 • atrofierea pielii
 • striatii ale pielii
 • dermatita periorala
 • decolorarea pielii
 • vedere incetosata

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Advantan Milk

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Advantan Milk dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 30 ºC, in ambalajul original.

Advantan Milk poate fi utilizat pana la 3 luni dupa prima deschidere a tubului.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Advantan Milk

 • Substanta activa este aceponatul de metilprednisolona. Un gram emulsie cutanata contine aceponat de metilprednisolona 1
 • Celelalte componente sunt: trigliceride cu lant mediu, trigliceride ale acidului caprilic-capricstearic (Softisan 378), Macrogol-2-stearil eter (Brij 72), Macrogol-21-stearil-eter (Brij 721), alcool benzilic, edetat disodic, glicerol 85%, apa purificata.

Cum arata Advantan Milk şi continutul ambalajului

Advantan Milk este o emulsie cutanata de culoare alba sau aproape alba, opaca.

Advantan Milk este disponibil in cutii cu tuburi care contin 20 g sau 50 g emulsie cutanata. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

LEO PHARMA A/S

Industriparken 55, DK-2750 Ballerup, Danemarca

Fabricantul

LEO Pharma Manufacturing Italy S.r.l.

Via E. Schering 21, 20090 Segrate (Milano), Italia

Acest prospect a fost aprobat in februarie 2020.

Denumire comerciala ADVANTAN MILK 1mg/g
DCI METHYLPREDNISOLONUM ACEPONAT
Forma farmaceutica EMULSIE CUT.
Concentratia 1mg/g
Cod ATC D07AC14
Actiune terapeutica CORTICOSTEROIZI SIMPLI CORTICOSTEROIZI CU POTENTA MARE (GRUP III)
Prescriptie PRF
Ambalaj Cutie cu 1 tub de Al vernisat cu un strat interior din PE x 20 g emulsie cutanata
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 3 ani;dupa ambalarea pentru comercializare;3 luni- dupa prima deschidere a tubului
Cod CIM W66593001
Firma / tara producatoare APP LEO PHARMA MANUFACTURING ITALY S.R.L. - ITALIA
Firma / tara detinatoare APP LEO PHARMA A/S - DANEMARCA
Nr. / data ambalaj APP 5507/2013/01

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.

*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.