Amlodipina

Daca suferiti de angina, Amlodipina Arena actioneaza prin imbunatatirea alimentarii cu sange a muşchiului inimii, care apoi primeşte mai mult oxigen şi astfel este prevenita durerea in piept. Amlodipina Arena nu indeparteaza imediat durerea in piept in cazul anginei.

Cuprins

CE ESTE AMLODIPINA ARENA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Daca suferiti de tensiune arteriala crescuta, Amlodipina Arena actioneaza prin dilatarea vaselor de sange din inima, astfel incat sangele trece prin ele cu mai multa uşurinta.

Daca suferiti de angina, Amlodipina Arena actioneaza prin imbunatatirea alimentarii cu sange a muşchiului inimii, care apoi primeşte mai mult oxigen şi astfel este prevenita durerea in piept. Amlodipina Arena nu indeparteaza imediat durerea in piept in cazul anginei.

CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZAŢI AMLODIPINA ARENA

Nu utilizati Amlodipina Arena

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa sau la oricare dintre celelalte componente ale Amlodipina Arena;
 • daca aveti valori foarte mici ale tensiunii arteriale;
 • in stari de şoc;
 • daca aveti insuficienta cardiaca dupa un infarct miocardic acut (in ultimele 28 de zile);
 • daca aveti o ingustare a orificiului valvei aortice (stenoza aortica);
 • daca aveti angina pectorala instabila.

Atentionari si precautii

 • daca aveti afectata functia inimii (insuficienta cardiaca);
 • daca aveti insuficienta hepatica;
 • daca sunteti tratati prin dializa;
 • daca sunteti in varsta şi este necesara o creştere a dozei

Datorita experientei insuficiente, Amlodipina Arena nu este recomandata pentru utilizare la copii şi adolescenti (cu varsta sub 18 ani).

Amlodipina Arena impreuna cu alte medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Intotdeauna spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau vi se administreaza in asociere cu Amlodipina Arena, unul din urmatoarele medicamentele:

 • ketoconazol, itraconazol (impotriva infectiilor fungice) sau ritonavir (un medicament pentru SIDA), deoarece pot creşte concentratia amlodipinei;
 • rifampicina, deoarece concentratia amlodipinei poate fi redusa;
 • preparate din plante medicinale care contin sunatoare (Hypericum perforatum), deoarece concentratia amlodipinei poate fi redusa;
 • alte medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale şi diuretice, deoarece amlodipina poate creşte actiunea lor.

Amlodipina Arena impreuna cu alimente şi bauturi

Puteti administra Amlodipina Arena cu sau fara alimente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina

Utilizati Amlodipina Arena numai la recomandarea medicului dumneavoastra.

Alaptarea

Daca alaptati, nu utilizati Amlodipina Arena.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Utilizarea Amlodipina Arena poate determina reactii adverse, cum sunt ameteli, durere de cap, oboseala sau greata, care pot afecta siguranta la locul de munca şi in trafic.

Amlodipina Arena contine lactoza monohidrat.

Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rog sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

CUM SA UTILIZAŢI AMLODIPINA ARENA

Utilizati intotdeauna Amlodipina Arena exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

 Adulti:

Doza uzuala este de 5 mg zilnic. Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 10 mg o data pe zi dupa 2-4 saptamani.

Varstnici:

Doza trebuie ajustata. Urmati intotdeauna indicatiile medicului. Orice creştere a dozei necesita precautie.

Pacienti cu insuficienta hepatica:

Doza trebuie redusa. Urmati intotdeauna indicatiile medicului. Comprimatele trebuie luate cu un pahar cu apa.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Amlodipina Arena

Daca din greşeala utilizati prea multe comprimate, pot aparea urmatoarele simptome: ameteli pronuntate şi/sau senzatie de cap uşor, dificultati in respiratie, creşterea frecventei urinare.

Mergeti la cel mai apropiat spital, unitatea de primiri urgente sau spuneti imediat medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Amlodipina Arena

Daca uitati sa luati un comprimat, puteti sa-l luati pana la 12 ore de la ora dumneavoastra obişnuita de administrare. Daca au trecut mai mult de 12 ore, nu mai trebuie sa luati doza uitata, ci sa luati urmatoarea doza la ora dumneavoastra obişnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Amlodipina Arena

Tratamentul trebuie intrerupt sau schimbat numai la indicatiile medicului dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Amlodipina Arena poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

 Reactii adverse grave

Reactii adverse foarte rare (acestea apar la mai putin de 1 din 10000 pacienti, inclusiv cazurile izolate): reactii cutanate grave, de exemplu, inflamarea pielii şi ulceratii ale pielii, umflarea fetei, laringelui, mainilor, picioarelor şi probleme de respiratie (edem angioneurotic).

Daca apare vreuna dintre aceste reactii adverse, trebuie sa mergeti imediat la medic.

 Alte reactii adverse

Reactii adverse foarte frecvente (acestea apar la mai mult de 1 din 10 pacienti): umflarea gleznelor.

Reactii adverse frecvente (acestea apar la mai putin de 1 din 10 pacienti, dar la mai mult de 1 din 100 pacienti): dureri de cap (in special la inceputul tratamentului), somnolenta, ameteli, slabiciune generala, palpitatii, greata, indigestie, dureri abdominale, inroşirea fetei cu senzatie de caldura, in special la inceputul tratamentului.

Reactii adverse mai putin frecvente (acestea apar la mai putin de 1 din 100 pacienti, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienti): dezvoltarea sanilor la barbati, stare generala de rau, uscaciunea gurii, frisoane, furnicaturi la nivelul pielii, transpiratie excesiva, tulburari de vedere, tiuituri in urechi, sunete in urechi, tulburari ale somnului, iritabilitate, depresie, stare de leşin, accelerarea batailor inimii, dureri in piept, agravarea anginei pectorale (la inceputul tratamentului).

Tensiune arteriala scazuta, scurtarea respiratiei, stranut/secretii nazale, simptome de raceala, varsaturi, diaree, constipatie, umflarea gingiilor, eruptie trecatoare pe piele, mancarimi, urticarie, caderea parului, decolorarea pielii, purpura, crampe, dureri de spate, musculare şi articulare, urinari frecvente, creşteri sau scaderi in greutate, inflamarea venelor.

Reactii adverse rare (acestea apar la mai putin de 1 din 1000 pacienti, dar la mai mult de 1 din 10000

pacienti): confuzie, modificari ale dispozitiei, anxietate, creşterea valorilor enzimelor hepatice, icter şi hepatita.

Reactii adverse foarte rare (acestea apar la mai putin de 1 pacient din 10000, inclusiv cazuri izolate): scaderea numarului de celule albe şi de trombocite in sange, continut ridicat de zahar in sange, boala a nervilor periferici (neuropatie periferica), tuse, inflamarea mucoasei stomacului, inflamarea pancreasului, reactii alergice cu mancarime şi eruptii trecatoare pe piele.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.  Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

CUM SE PASTREAZA AMLODIPINA ARENA

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati Amlodipina Arena dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMAŢII Ce contine Amlodipina Arena

 • Substanta activa este amlodipina 5 mg, respectiv 10 mg (sub forma de besilat de amlodipina 6, 944 mg, respectiv 13,888 mg)
 • Celelalte componente sunt: celuloza monocristalina, lactoza monohidrat, amidonglicolat de sodiu tip A, stearat de magneziu

 

Cum arata Amlodipina Arena şi continutul ambalajului Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 10 comprimate
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVDC/Al a cate 10 comprimate

Comprimate rotunde, plate, prevazute cu o linie mediana pe una din fete, de culoare alba. Linia mediana are rol de divizare in doze egale.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

ARENA GROUP S.A.

Str. Ştefan Mihaileanu, nr. 31, Etaj 1, Ap. 1, cod 024022, Sector 2, Bucureşti

Producatorul

ARENA GROUP S.A.

Bd. Dunarii nr.54,cod 077190, Oras Voluntari,, Jud. Ilfov, Romania

Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost aprobat in octombrie 2019.

Denumire comerciala AMLODIPINA ARENA 10 mg
DCI AMLODIPINUM
Forma farmaceutica COMPR.
Concentratia 10mg
Cod ATC C08CA01
Actiune terapeutica BLOC. SELECTIVE CANALE CALCIU CU EF. PREPONDERENT VASCULAR DERIVATI DIHIDROPIRIDINICI
Prescriptie P6L
Ambalaj Cutie cu 1 blist. PVC-PVDC/Al x 10 compr.
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 4 ani
Cod CIM W60373001
Firma / tara producatoare APP ARENA GROUP S.A. - ROMANIA
Firma / tara detinatoare APP ARENA GROUP S.A. - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 12581/2019/01

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.
*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.