Antispasmin

Antispasmin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti şi copii cu varsta peste 6 ani.

Cuprins

Ce este Antispasmin si pentru ce se utilizeaza

Antispasmin este indicat utilizarii la adulti, adolescenti şi copii cu varsta peste 6 ani. Antispasmin este un medicament antispastic.

Antispasmin este utilizat pentru reducerea durerilor provocate de diverse colici (biliare, renale, vezicale, dureri din timpul ciclului menstrual, spasme uterine), ca antispastic in diverse afectiuni digestive (ulcer la nivelul stomacului, gastrita, enterita, spasme ale cardiei şi pilorului, sindromul colonului iritabil, colita spastica insotita de constipatie, balonare), dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana.

Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Antispasmin

Nu utilizati Antispasmin:

  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre celelalte componente ale Antispasmin;
  • daca aveti afectiuni grave ale ficatului, rinichiului sau la nivelul inimii.

Atentionari si precautii

  • daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti porfirie;
  • daca aveti tensiune arteriala mica;
  • daca utilizati Antispasmin timp indelungat (medicul dumneavoastra va poate indica evaluarea functiei hepatice).

Antispasmin nu este recomandat copiilor cu varsta sub 6 ani, deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta şi eficacitatea la aceasta grupa de varsta.

Antispasmin impreuna cu alte medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Daca utilizati Antispasmin impreuna cu alte medicamente, işi pot modifica reciproc modul lor de actiune.

Informati-l pe medicul dumneavoastra daca utilizati levodopa, inainte de a incepe tratamentul cu Antispasmin.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Utilizarea Antispasmin in timpul sarcinii necesita prudenta.

Nu se recomanda administrarea Antispasmin in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Daca in timpul tratamentului cu Antispasmin prezentati senzatia de lipsa de echilibru in spatiu a corpului sau de invartire a obiectelor din jur, este necesar sa evitati activitatile potential periculoase, conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor.

Antispasmin contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Cum sa utilizati Antispasmin

Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti, adolescenti

Doza recomandata este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (3-6 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-3 prize.

Copii cu varsta peste 6 ani

Doza recomandata este de 80-200 mg clorhidrat de drotaverina pe zi (2-5 comprimate Antispasmin pe zi), fractionat in 2-5 prize.

Trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra daca dupa 3 zile de tratament simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza.

Copii cu varsta sub 6 ani

Deoarece nu sunt disponibile date privind siguranta şi eficacitatea administrarii, Antispasmin nu este indicat la acest grup de varsta.

Daca ati utilizat din Antispasmin mai mult decat trebuie

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgente al celui mai apropiat spital daca ati utilizat mai multe comprimate de Antispasmin decat trebuie.

Daca ati uitat sa utilizati Antispasmin

Daca ati uitat sa utilizati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totuşi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, dupa cum urmeaza: foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 pacienti); frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti); mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti); rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti); foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10 000 pacienti); frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile).

Rare: durere de cap, ameteli, insomnie, palpitatii, tensiune arteriala mica, greata, constipatie. Antispasmin a fost asociat cu aparitia porfiriei acute.

Cum se pastreaza Antispasmin

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati Antispasmin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa ”Data expirarii”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Antispasmin

  • Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat contine clorhidrat de drotaverina 40 mg.
  • Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, glicolat sodic de amidon tip A, povidona K 25, talc, stearat de magneziu.

Cum arata Antispasmin si continutul ambalajului

Antispasmin se prezinta sub forma de comprimate lenticulare de culoare galbena.

Ambalaj

Cutie cu 1 blister din PVC/Al a cate 20 comprimate Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 15 comprimate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

BIOFARM S.A.

Str. Logofatul Tautu nr. 99, Sector 3, Bucureşti, Romania

Acest prospect a fost revizuit in Septembrie, 2020.

Denumire comerciala ANTISPASMIN 40 mg
DCI DROTAVERINUM
Forma farmaceutica COMPR.
Concentratia 40mg
Cod ATC A03AD02
Actiune terapeutica MED. PT.TRAT.TULBURARILOR FUNCTIONALE GASTRO-INTESTINALE PAPAVERINA SI DERIVATI
Prescriptie OTC
Ambalaj Cutie cu 1 blist. PVC/Al x 20 compr.
Volum ambalaj  
Valabilitate ambalaj 2 ani
Cod CIM W58043001
Firma / tara producatoare APP BIOFARM S.A. - ROMANIA
Firma / tara detinatoare APP BIOFARM S.A. - ROMANIA
Nr. / data ambalaj APP 12155/2019/01

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/.
*Nu este recomandata administrarea de medicamente fara consult medical.
*Numele, siglele produselor si companiilor terte afisate pe site-ul Medicover.ro utilizate in materiale, sunt proprietatea companiilor respective si pot fi, de asemenea, marci comerciale.