Terapia vampir, tratament natural anti-aging

Stilul de viata, expunerea repetata la soare sau frig, trecerea anilor aduc, inevitabil, schimbarea pielii - treptat apar ridurile fine, petele pigmentare, pielea isi pierde elasticitatea, vitalitatea si luminozitatea. Din fericire, exista un tratament revolutionar, terapia PRP sau vampir, care face adevarate minuni pentru revitalizarea pielii, stimuland organismul sa se regenereze natural, pielea devenind mai ferma si luminoasa.
terapia vampir
Terapia vampir - tratament anti-aging

Ce este terapia PRP sau terapia vampir?

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma sau plasma imbogatita cu plachete) este o procedura folosita de multi ani, cu foarte mare succes, in Ortopedie, Stomatologie, Ginecologie, dar si in Dermatologie si Chirurgie Estetica. Practic, terapia consta in injectarea pacientului cu plasma imbogatita cu trombocite proprii. In dermatologie, terapia PRP se foloseste in tratamentul estetic al cicatricilor si ridurilor de la nivelul fetei, gatului si decolteului, dar si de la nivelul mainilor sau scalpului.

Sangele este format din plasma si celule sangvine - celule rosii, celule albe (sau leucocite) si trombocite sau plachete sangvine. Plasma imbogatita cu trombocite sau terapia PRP foloseste practic sangele propriu al fiecarui pacient, dar cu o concentratie mai mare de plachete (trombocite), care au aceasta capacitate miraculoasa de a regenera și vindeca locul în care sunt injectate.

Desi poate parea dureros, procedura este extrem de simpla si, mai ales, naturala. Pentru efectuarea acestui tratament minune, pacientei i se recolteaza o cantitate mica de sange, aproximativ 8 ml, intr-o eprubeta speciala. Proba de sange recoltata este supusa unui proces de centrifugare, timp in care plasma si trombocitele sunt separate de restul elementelor din sange. Plasma astfel pregatita, imbogatita cu vitamine si aminoacizi, este injectata apoi in zona care se doreste a fi reintinerita - zona faciala (in jurul ochilor, al gurii si nasului), decolteu, maini, scalp (impotriva caderii parului).

Beneficiile terapiei PRP

Terapia PRP (Platelet-Rich Plasma) sau terapia vampir, cum mai este cunoscuta, asigura o multime de beneficii pielii:

 • elimina liniile si ridurile fine
 • reda stralucirea naturala pielii
 • diminueaza defectele de pigmentare
 • rejuveneaza pielea uscata si matura
 • atenueaza ridurile de expresie din jurul ochilor, gurii si nasului
 • reface fermitatea ovalului fetei
 • imbunatateste calitatea pielii de la nivelul gatului, decolteului si mainilor sau din alte regiuni ale corpului unde se doreste imbunatatirea tonusului si texturii pielii (brate, coapse, fese, gambe, abdomen)
 • actioneaza asupra cicatricilor post-acnee
 • amelioreaza vergeturile
 • grabeste vindecarea plagilor
 • trateaza caderea parului

In plus, la aceste beneficii se adauga si faptul ca terapia vampir nu necesita perioada de recuperare, nu raman cicatrici, iar rezultatele apar in primele doua saptamani de la prima injectare. Mai mult, serul injectat este un produs natural (fiind extras din sangele pacientului), nu produce alergii sau reactii adverse.

Cat dureaza si cum are loc procedura?

Procedura de injectare a serului nu dureaza mai mult de 45-50 de minute si necesita o usoara anestezie. Aceasta poate fi prin refrigerare, adica folosirea apei foarte reci sau a ghetii pentru amortirea zonei care va fi supusa injectarii, sau prin aplicarea unei creme cu efect anestezic. Injectarea se efectueaza dupa o toaleta minutioasa si dezinfectarea zonei ce urmeaza a fi supusa terapiei vampir, apoi anestezia usoara. Substanta se reinjecteaza in piele cu ajutorul unei ”seringi” speciale, cu ac extrem de fin si delicat, astfel incat procedura nu este deloc dureroasa.
Numarul sedintelor necesare terapiei vampir se stabilesc in functie de nevoile si problemele tenului fiecarei pacienta, dar sunt necesare minimum 3-4 injectari la interval de 2-3 saptamani pentru rezultatele dorite. Efectul acestora poate dura si un an sau mai mult, iar pentru intretinere este necesar un tratament pe an.

Reactii adverse si contraindicatii

Post-procedura, pacientii nu raman cu cicatrici, dar pot prezenta usoare pete de roseata si edem, care vor disparea in 1-2 zile. De asemenea, exista riscul de a face mici echimoze sau vanatai (in locul de injectare), dar care vor trece in cateva zile.
Printre contraindicatiile terapiei PRP se numara starile febrile, afectiunile de coagulare a sangelui, bolile autoimune, afectiuni oncologice, infectii pe zona care urmeaza a fi supusa procedurii, sarcina si alaptare.

Terapia PRP este o procedura minim invaziva, care revitalizeaza si regenereaza pielea in profunzime, atenueaza ridurile, cearcanele si cicatricile, ofera stralucirea naturala tenului. Terapia vampir este o alternativa naturala la liftingul chirurgical.

 

Procedura se poate efectua in clinicile:

Consultant Medical Dr. Borislava Urda
Data publicării 02.10.2019