Terapie inovatoare pentru sanatatea ta: imunitate puternica si echilibru emotional | Interviu cu dr. Florin Balanica

Atunci cand suntem stresati sau anxiosi, doua constante ale vietii cotidiene din ultimii ani, organismul nostru reactioneaza eliberand hormoni de stres, precum cortizolul. Acesti hormoni de stres pot interfera cu activitatea sistemul imunitar, scazandu-i performanta si facand organismul mai vulnerabil la infectii si boli. Afla din interviul cu dl. dr. Florin Balanica despre cum putem obtine beneficii pentru sanatatea noastra cu ajutorul terapiilor inovatoare de suport, asa cum este Blu Room - o solutie moderna, revolutionara, ce imbina fototerapia cu raze ultraviolete (UV-B) cu banda ingusta si terapia prin sunet cu unde Theta, pentru a sustine sistemul imunitar si reechilibrarea emotionala.
Terapie inovatoare pentru sanatatea ta: imunitate puternica si echilibru emotional | Interviu cu dr. Florin Balanica

Cuprins

Ce este Blu Room?

Blu Room este o tehnologie patentata in Statele Unite ale Americii ce foloseste ca element terapeutic lumina (UVB – ultravioletele de tip B) pe o frecventa medicala. Utilizand terapia vindecatoare cu UVB, Blu Room creeaza un mediu terapeutic relaxant care contribuie la diminuarea stresului, sustine procesul de rejuvenare celulara si stimuleaza productia de Vitamina D3.

Camera Blu Room este construita in forma de octagon, este acoperita de oglinzi cu 9 lampi si un pat confortabil in mijloc. Pacientul se intinde pe acest pat si este expus in totala siguranta la un camp nepolarizat. Tehnologia Blu Room constituie un mediu terapeutic de expunere la raze ultraviolete sigur pentru pacient.

De ce ne preocupa atat de mult imunitatea?

Intarirea sistemului imunitar si modul in care Vitamina D3 sustine imunitatea se afla printre subiectele de interes din ultimul timp. Variatiile mari de temperatura la care suntem supusi intr-o singura zi si care ne fac sa fim vulnerabili la infectii respiratorii acute cu virusuri mai agresive decat in anii precedenti, perioadele de izolare de la debutul pandemiei si distantarea sociala care a urmat primului val de imbolnaviri, au avut o contributie majora in redimensionarea perceptiei asupra starii generale de sanatate.

Atentia profesionistilor din sanatate, dar si a pacientilor a fost canalizata catre intelegerea modului in care functioneaza sistemul imunitar si cum ne ajuta raspunsul sistemului imun in „lupta" cu agentii patogeni din mediul inconjurator, de ce unii oameni par sa nu se imbolneasca niciodata, in timp ce altii sunt extrem de vulnerabili in fata bolii?

Vitamina D3 la pacientii romani

Studiile observationale au aratat faptul ca majoritatea romanilor au un titru al Vitaminei D3 scazut si foarte scazut, acesta fiind unul din motivele imbolnavirii premature si sperantei de viata scazute a romanilor. Astazi petrecem cea mai mare parte a timpului in casa, in masina, la job in birou, in mall, departe de lumina solara naturala care asigura productia de vitamina D.

In contextul unor conditii si a unui stil de viata complet diferit fata de cel de acum 30-40 de ani, presati constant de lipsa timpului, cu activitati restranse in spatii interioare, si solutiile medicale au necesitat o recalibrare astfel incat sa fie capabile sa sustina efecte terapeutice adaptate nevoilor actuale ale pacientilor.

Care este principiul de functionare al terapiei Blu Room?

Terapia Blu Room, reprezinta o varianta terapeutica eficienta in ceea ce priveste beneficiile aduse pacientului, prin cresterea titrului de Vitamina D3 si indirect, a imunitatii. O sedinta la Blu Room echivaleaza cu administrarea a 10,000 – 30,000 UI de Vitamina D administrata oral.

Si pentru ca ne intereaza atat sanatatea, cat si gradul de siguranta al procedurilor medicale pe care vi le propunem, am conceput programe personalizate, sigure si care reprezinta mult mai mult decat o alternativa, ci chiar solutia rapida, la indemana, care nu consuma mult timp, pentru oamenii ocupati.

Studiile au aratat ca nivelul de siguranta, adica „protectia” pacientului in fata bolilor acute si cronice poate incepe de la un interval al Vitaminei D3 de 40-60 ng/ml. De exemplu, administrarea zilnica timp de 3 luni a unei doze de 1,000 UI, asigura o crestere cu 10 ng/ml a nivelului seric de 25-OH Vitamina D, in timp ce, pentru a mentine un titru de 40 ng/ml avem nevoie de o doza de 6,000-10,000 UI/zi.

Terapia Blu Room poate sa asigure intr-o singura sedinta, necesarul zilnic pentru a putea ajunge la un titru al Vitaminei D3 de peste 40 ng/ml.

 Dr. Florin Balanica

Cresterea nivelului de Vitamina D3 este singurul obiectiv?

NU! Majoritatea covarsitoare a romanilor au un titru al Vitaminei D3 foarte scazut, de multe ori sub 15 ng/ml, lucru care ii predispune catre patologii acute, cum ar fi racelile, dar si cronice, asa cum sunt bolile metabolice, insomnia, anxietatea, depresia si chiar patologiile oncologice. Terapia Blu Room este una complexa, holistica si care se adreseaza echilibrarii intregului organism, atat prin sistemele - hormonal, imun, digestiv, excretor, cat si prin sanatatea emotionala, prin stimularea proceselor care duc la un somn odihnitor si ameliorarea anxietatii.

Este necesara recomandare medicala pentru initierea terapiei Blu Room?

Inainte de a experimenta o sedinta de terapie BluRoom este necesara o consultatie initiala la medicul specialist, astfel incat terapia sa se desfasoare in completa siguranta si cu beneficii complete pentru pacient. Pe baza unui formular specializat conceput de catre medici si a scanarii tipului de piele, medicul recomanda programul potrivit pentru nevoile individuale ale pacientului.

Tot medicul este cel care indica programele personalizate pentru a mentine titrul Vitaminei D3 peste 40 ng/ml, pentru o buna imunitate si, conform studiilor, protectie potentiala la bolile acute si cronice.

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Cum este experienta Blu Room?

In timpul unei sedinte de terapie Blu Room, pacientul se intinde confortabil pe un pat, primeste ochelari de protectie si i se explica pas cu pas intreaga procedura, in asa fel incat acesta sa se afle in perfecta siguranta din punct de vedere fizic, dar si emotional.

Pe durata sedintei, pacientul experimenteaza pe langa terapia cu UVB, si un sunet pe frecventa de 111 Hz (undele Theta) si o usoara vibratie. Undele Theta fac parte din cele 5 tipuri de unde ale creierului, fiind implicate in obtinerea starii de meditatie si a unui somn profund. Rezultatele unor RMN-uri cerebrale au aratat faptul ca, exact la 111 Hz, creierul comuta temporar dominant emisferelor cerebrale de la stanga la dreapta, partea responsabila de creativitate, procesare holistica, inducand starea de meditatie.

Camera Blu Room reprezinta echilibrul perfect intre minte, trup si suflet, fiind construita in asa fel incat beneficiul terapeutic sa atinga un varf inalt, in timp scurt.

Suportul echipei Medicover

Pacientii beneficiaza de sprijinul echipei Medicover pe tot parcursul tratamentului. Sunteti in siguranta si ne dorim sa obtineti beneficiul terapeutic maxim.

Statisticile arata ca, pana in acest moment s-au efectuat peste 200,000 de sedinte de terapie in Romania si intreaga lume.

Pentru ce afectiuni este recomandata terapia Blu Room?

Blu room este o terapie de suport in tratamentele farmacologice si in interventiile nutritionale in diverse afectiuni si conditii medicale, fiind utila in:

 • Cresterea imunitatii
 • Reducerea inflamatiei, in special la nivelul sistemului digestiv
 • Reducerea deficitului de Vitamina D3
 • Terapia durerii
 • Recuperarea dupa interventii chirurgicale
 • Tratamentul obezitatii alaturi de interventia nutritionala personalizata
 • Echilibrarea hormonala
 • Echilibrarea functiei cardiovasculare
 • Echilibrarea nivelului mineralelor
 • Echilibrarea neurologica
 • Participa la echilibrarea diabetului zaharat de tip 2
 • Preventia si terapia complicatiilor Covid 19
 • Preventia gripei si racelilor sezoniere.

Ce beneficii poate aduce la nivel psihic terapia Blu Room?

 • Reduce nivelul stresului
 • Reduce nivelul de anxietate
 • Participa in terapia complexa a depresiei
 • Imbunatateste calitatea somnului
 • Previne si reduce frecventa „atacului de panica"
 • Creste nivelul de atentie
 • Moduleaza nivelul de concentrare
 • Creste performanta academica si profesionala.

Cum se simte un pacient dupa o sesiune?

Din testimonialele pacientilor:

 • „Incredibil, am adormit dupa mult timp de insomnie!"
 • „Intotdeauna am avut retentie de apa, dupa terapia Blu Room am eliminat apa si ma simt usoara!"
 • „Raceam des, acum se intampla din ce in ce mai rar!"
 • „Am luat mult timp Vitamina D, mereu uitam sa iau capsula, acum este simplu si mult mai eficient!"
 • „Am luat mult timp medicamente pentru inflamatie, acum nu mai am nevoie!”
 • „De cand ma stiu am avut probleme cu digestia, iar medicii imi spuneau ca este ceva inflamator
 • „Acum ma simt mult mai bine!”.

De cate sedinte avem nevoie pentru a simti o imbunatatire reala a starii de sanatate?

In functie de rezultatele consultatiei initiale, a testarii tipului de piele si a obiectivelor individuale, medicul stabileste timpul de expunere la UVB in timpul sedintei Blu Room. Pentru siguranta, acest timp poate fi crescut gradual. Astfel, la inceputul terapiei recomandam 1 sedinta/saptamana, ulterior putem creste la 2-3 sedinte/saptamana, fara ca acestea sa se desfasoare in zile consecutive.

In cazul in care discutam despre o patologie acuta, medicul poate sa recomande si o alta schema de terapie cu Blu Room.

Poate fi recomandata si copiilor? In ce cazuri?

Da, copiii peste 13 ani pot accesa singuri terapia Blu Room, in cazul in care parintii decid acest lucru. Expunerea la UVB in timpul unei sedinte de 20 de minute, pentru tineri intre 13-17 ani este de 3 minute. Copiii cu varsta sub 12 ani pot accesa terapia Blu Room insotiti de parinti, timpul de expunere la UVB fiind decis de catre medic.

Beneficiile sunt aceleasi precum in cazul adultilor. Mai mult, reducerea stresului, cresterea nivelului de Vitamina D, pot conduce la o mai buna atentie, concentrare si disciplina mentala, necesara tinerilor de aceasta varsta.

Blu Room - alternativa mai sigura a radiatiilor ultraviolete naturale?

Blu Room este alternativa terapeutica potrivita, atat din punct de vedere al efectului, cat si al modului in care functioneaza. UVB sunt radiatii ultraviolete cu indicatie medicala stiintific demonstrata. Pacientii se afla in siguranta, atingand scopul terapeutic intr-un timp optim si care depinde de fiecare persoana in parte.

 

Preocuparea constanta a Medicover pentru preventie si terapie de ultima ora a patologiilor specifice omului modern, fac ca Blu Room sa fie parte a unor programe de medicina inovatoare. In acest fel, pacientii cu boli metabolice, oncologice, tulburari emotionale, insomnie, scaderea imunitatii, au la dispozitie o solutie sigura si eficenta, care functioneaza in toata lumea, acum si in Romania.

 

 

 

 

Consultant Medical Dr. Florin Ioan Balanica
Data publicării 27.03.2023