• examinare oftalmologica

  Ghid pentru un control oftalmologic reusit

  Primul pas in prevenirea, dar si tratarea problemelor oculare este examenul oftalmologic. Examinarea oftalmologica completa trebuie facuta periodic, deoarece multe boli oculare sunt silentioase sau asimptomatice.
 • fibromialgie

  Fibromialgia: diagnostic si recuperare

  Fibromialgia este o suferinta ce se caracterizeaza prin existenta unor zone sensibile, deseori simetrice, localizate in partile moi ale aparatului locomotor (de cele mai multe ori la distanta de articulatii), la subiectii stresati, la care nu se constata o boala reumatica evidenta care sa le poate explica.
 • remedii homeopate copii

  Bolile acute la copii – remedii homeopate

  Bolile acute sunt comune atat in randul copiilor cat si a adultilor, indiferent de varsta.
 • carii copii

  Totul despre preventia cariilor la copii

  Pastrarea unei igiene oro-dentare optime a dintilor copilului si vizitele anuale in cabinetul de medicina dentara constituie primul pas in prevenirea cariilor si aparitia recidivelor.
 • RMN

  Tot ce trebuie sa stii despre examinarea prin rezonanta magnetica

  Rezonanta Magnetica Nucleara, denumita, pe scurt, RMN, este o investigatie performanta si moderna care ofera informatii precise fata de celelalte investigatii traditionale.
 • eventratia

  Eventratia - cauze, simptome si tratament

  Eventratia sau hernia incizionala este aparitia la nivelul cicatricilor postoperatorii a unor proeminente, din cauza deteriorarii peretelui abdominal la acest nivel.
 • evaluarea cardiologica

  Importanta evaluarii cardiologice inainte de o interventie chirurgicala

  Foarte multe suferinte isi gasesc rezolvarea prin tratament chirurgical si exista in prezent tehnici moderne de anestezie si metode chirurgicale minim invazive. Este cazul situatiilor urmatoare: calculii biliari sau renali, tumorile mamare, gastrice, colonice, hepatice, renale, pulmonare, ovariene, prostatice; herniile; chirugia endocrina (tiroida, suprarenale), suferinte de coloana vertebrala sau...
 • boala cardiovasculara

  Totul despre boala cardiovasculara si metode de evaluare

  Boala cardiovasculara aterosclerotica este o afectiune cronica ce se dezvolta insidios de-a lungul vietii si, care, de obicei, a progresat catre stadii avansate la momentul in care apar simptome.
 • enurezis

  Enurezis - tratament homeopat

  Enurezis este termenul medical pentru accidentele diurne sau nocturne (incontinenta urinara) ale copilului mai mare de 5-6 ani. Majoritatea copiilor se pot mentine uscati pe durata noptii pana la 3-5 ani.
 • elastografia mamara

  Ce este elastografia mamara si care este utilitatea ei

  Elastografia mamara sau sonoelastografia este o procedura neiradianta, neinvaziva si complet nedureroasa care poate descoperi la timp cancerul la san.