Transpiratie excesiva

Sudoratia reprezinta unul din mecanismele principale de termoreglare ale organismului, prin evaporarea transpiratiei de pe suprafata pielii producandu se o scadere a temperaturii corpului. Hipersudoratia reprezinta cresterea in exces a secretiei glandelor sudoripare si poate deveni un fenomen neplacut care afecteaza calitatea vietii de zi cu zi a persoanelor care sufera de aceasta afectiune. Transpiratia in exces poate fi datorata factorilor de stres emotional, starilor febrile sau supraincalzirii in conditii ambientale nevaforabile.

In momentul in care transpiratia excesiva (hiperhidroza) nu este declansata de unul dintre factorii mentionati anterior, exista posibilitatea ca aceasta sa fie cauzata de o suprasolicitare a glandelor sudoripare de catre sistemul nervos.

Transpiratia excesiva se poate manifesta numai la nivelul anumitor parti ale corpului (palme, talpi, axile), sau pe intreaga suprafata a pielii si in context patologic poate fi determinata de infectii pulmonare cronice, afectiuni cardiace, dereglari ale sistemului endocrin sau dezechilibre metabolice.

Cauze posibile ale transpiratiei excesive:

Transpiratie excesiva