• Mancatul compulsiv: cum recunoastem supraalimentarea compulsiva?

  Mancatul compulsiv: cum recunoastem supraalimentarea compulsiva?

  Mancatul compulsiv presupune consumul unei cantitati foarte mari de mancare, mai mult decat organismul ar avea nevoie, si este insotit de sentimentul lipsei de control, persoanele in cauza afirmand ca “nu se pot opri din mancat”. Mancatul compulsiv reprezinta o tulburare de comportament alimentar care afecteaza un numar din ce in ce mai ridicat de persoane din intreaga lume.
 • Tipuri de carbohidrati si impactul asupra sanatatii

  Tipuri de carbohidrati si impactul asupra sanatatii

  Carbohidrati, proteine si grasimi – sunt cei trei nutrienti majori din alimentatie. Pe langa acestia, exista si micronutrienti de tipul vitaminelor si mineralelor. Pentru mentinerea unei greutati normale si a unei stari de sanatate bune, organismul are nevoie sa primeasca din toate cele trei grupe. Intelegea modului in care carbohidratii influenteaza numarul de kilograme si cunoasterea modalitatilor...
 • Efectele consumului exagerat de zahar asupra sanatatii

  Efectele consumului exagerat de zahar asupra sanatatii

  Consumul exagerat de zahar are efecte negative asupra sanatatii. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine implementarea unor actiuni la nivel global pentru a reduce consumul de zahar si implicit, impactul consumului exagerat de zahar asupra organismului. Consumul de zaharuri, in produse precum bauturile zaharoase, reprezinta una dintre cauzele cresterii numarului de persoane care sufera de obezitate...
 • Regimul alimentar in hipertensiunea arteriala

  Regimul alimentar in hipertensiunea arteriala

  Hipertensiunea arteriala reprezinta o boala frecvent intalnita in practica medicala curenta, a carei manifestare pe termen lung determina modificari la nivelulul sistemului cardiovascular care pot culmina cu aparitia insuficientei cardiace si a evenimentelor vasculare acute. Tensiunea arteriala este influentata atat de volumulul sangvin ejectat de la nivelul cordului, cat si de rezistenta arteriala...
 • Regimul alimentar al pacientului cu diabet

  Regimul alimentar al pacientului cu diabet

  Medicamentele care tin sub control diabetul, alimentatia sanatoasa si exercitiul fizic sunt cele trei componente majore in gestionarea diabetului zaharat de tip 2. De multe ori, pentru pacientii diagnosticati, cea mai provocatoare parte o reprezinta regimul alimentar in diabet.
 • De ce copilul meu ar trebui sa cunoasca un nutritionist?

  De ce copilul meu ar trebui sa cunoasca un nutritionist?

  Necesitatea consilierii nutritionale nu trebuie sa se rezume doar la simpla idee de a fi “prea slab/a” sau “prea gras/a”, pe care ne-o sugereaza fie cantarul, fie oglinda, sau un membru al familiei.
 • Ghidul complet al alimentatiei dupa interventia bariatrica

  Ghidul complet al alimentatiei dupa interventia bariatrica

  Respectarea unui plan alimentar bine pus la punct este foarte importanta dupa interventia bariatrica, pentru a atinge cu succes obiectivul de a pierde rapid kilogramele in exces. Sunt anumite alimente pe care este recomandat sa le consumi si altele interzise. Mai important decat atat, in urma unei interventii bariatrice, este nevoie sa iti schimbi obiceiurile alimentare si intreg stilul de viata....
 • Diabetul poate fi prevenit!

  Diabetul poate fi prevenit!

  Diabetul zaharat este o afectiune cronica care in prezent nu poate fi vindecata. Mai exact, diabetul zaharat este o boala cronica, netransmisibila care apare in clipa in care organismul nu mai poate produce insulina, hormonul ce este implicat in metabolismul glucidelor avand pricipalul scop de a reduce concentratia glucozei din sange sau atunci cand corpul nu o poate utiliza corect.
 • Importanta nutritiei la copii

  Importanta nutritiei la copii

  Copiii din zilele noastre sunt expusi la un stil de viata mult mai nesanatos, comparativ cu anii copilariei noastre. Accesul nelimitat la fast-food, insistenta lor de a consuma zilnic dulciuri, sedentarismul ales in defavoarea activitatii fizice, peste cativa ani ne vor pune, ca parinti, in fata unui adult supraponderal sau obez, cu probleme de sanatate.
 • inelul gastric

  Inelul gastric si avantajele montarii acestuia

  Este cea mai simpla metoda restrictiva care consta in plasarea in jurul portiunii superioare a stomacului a unui inel de silicon cu diametrul reglabil prin intermediul unui rezervor plasat sub piele cu care se afla in legatura.