Cel mai modern concept de ingrijire in timpul sarcinii, in cadrul Spitalului Medicover

Medicover Romania a lansat Departamentul de diagnostic si tratament in sarcina incipienta, coordonat de Dr. Silviu Istoc - seful sectiei de Obstetrica a Spitalului Medicover Romania.

Peste tot in lume se produce o schimbare in ceea ce priveste modalitatea de supraveghere a sarcinii. Daca pana acum modelul de ingrijire era bazat pe vizite frecvente si supraveghere stransa in ultimul trimestru de sarcina, in timp ce pe parcursul primului trimestru pacientele abia daca apucau sa ajunga la o vizita macar, mai nou s-a descoperit ca modelul bazat pe supraveghere atenta si investigatii amanuntite efectuate in primul trimestru, cu vizite din ce in ce mai rare catre ultimul trimestru, ofera rezultate superioare in ceea ce priveste rezultatul final, anume mama si copil sanatosi la finalul sarcinii.

Primii care au constat acest lucru sunt medicii de la Fetal Medicine Foundation din Londra. De atunci se recomanda "rasturnarea" piramidei de ingrijiri in sarcina, cu un model bazat pe supraveghere atenta si diagnosticare din primul trimestru, de la stadiul de sarcina incipienta, cu rezultate mult mai bune la final.

Absolut toate dintre complicatiile primului trimestru au prognostic mai bun daca se ajunge la diagnostic precoce - sarcina extrauterina, amenintarea de avort, sarcina molara, avortul in curs etc. De aceea se pune accentul pe vizita precoce si pe stabilirea unui plan personalizat de urmarire a sarcinii.

Vino in Spitalul Medicover si fa cunostinta cu echipa departamentului de diagnostic si tratament in sarcina incipienta, coordonata de Dr. Silviu Istoc si beneficiaza de protocoale speciale de diagnostic adaptate pentru sarcina incipienta, disponibilitate imediata, un diagnostic rapid si planuri personalizate de urmarire a sarcinii.

Echipa:

Data publicării 24.10.2019