Chirurgi de elita in Laparoscopia Urologica Europeana la cea de a 13-a editie anuala a Cursului de Laparoscopie Urologica de la Cluj

Cea de-a 13-a editie anuala a Cursului de chirurgie laparoscopica in urologia oncologica va avea loc saptamana aceasta la Cluj. Evenimentul este organizat de Spitalul Medicover Cluj alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, prin coordonarea Conf. Dr. Bogdan Petrut.

Evenimentul va avea loc in perioada 1-3 iunie in cadrul Spitalului Medicover Cluj. Printre speakerii de renume din strainatate care vor participa in acest an se numara Prof. Dr. Francesco Greco si Prof. Dr. Thomas Bschleipfer, domnia sa primind recent distinctia de „Doctor Honoris Causa” din partea Universitatii de Medicina si Farmacie, Cluj-Napoca.

„Este al 13-lea an consecutiv in care organizam acest curs de chirurgie laparoscopica, curs menit sa construiasca echipe functionale de laparoscopie urologica. Pe parcursul celor trei zile, cursantii vor avea sansa sa interactioneze si sa invete de la unii dintre cei mai experimentati chirurgi din tara si strainatate. Cursul este organizat pe trei sectiuni: antrenament pe animal de laborator; antrenament la simulator si sectiunea de operatii transmise in direct 3D efectuate de chirurgi cu o vasta experienta in laparoscopia urologica. In cadrul acestor transmisii cursantii pot adresa chirurgilor intrebari despre tehnica si strategia operatorie.

Sectiunea de antrenament la simulator include exercitii de manualitate laparoscopica precum si de antrenament pentru efectuarea suturilor laparoscopice. Antrenamentul chirurgical pentru tehnica operatorie pe tesut viu, realizat pe animal de laborator, are un rol important in formarea viitorilor specialisti. Toate cunostintele si tehnicile pe care le invata cursantii nu au valoare daca nu sunt aplicate in conditii reale pe organism viu. Mentionam ca pentru acest tip de antrenament sunt respectate toate normele europene in vigoare de lucru pe animal viu, acesta este anesteziat si supravegheat de catre medici anestezisti veterinari printr-o colaborare, deja devenita traditie, cu domnul conferentiar Cosmin Pestean de la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

De-a lungul celor 13 editii ale cursului de chirurgie laparoscopica, personalitati de prim rang ale chirurgiei urologice europene au dat curs invitatiei noastre de a opera in direct: Prof. Guillonneau Bertrand, considerat parintele prostatectomiei radicale laparoscopice, profesorul Jens Rassweiler din Germania, unul dintre pionierii multor tehnici de laparoscopie urologica, Prof. Jens Uve Stolzenburg, Prof. Antonio Alcaraz, Prof. Liatzikos si altii urologi europeni cu realizari extraordinare in cadrul acestui domeniu.

Cursul s-a nascut prin colaborarea si prietenia domnului Prof. Ali Serdar Gozen actualmente Seful sectiunii ESUT din cadrul Asociatiei Europene de Urologie. Multumim tuturor participantilor de-a lungul anilor pentru increderea cu care ne-au creditat, si pentru efortul lor de a participa si de a invata aceasta minunata tehnica chirurgicala, respectiv laparoscopia urologica. O parte dintre acestia au devenit traineri si ajuta in continuare la bunul mers al acestui curs”, a spus Conf. Dr. Bogdan Petrut.

Spitalul Medicover Cluj face parte din Medicover Romania, retea medicala prezenta la nivel national cu 41 de clinici si 4 spitale multi-disciplinare. In urma unor investitii de 8 milioane de euro, spitalul are in dotare, incepand de anul trecut, si un sistem de chirurgie robotica da Vinci Xi, tehnologie ce poate facilita interventii cu o rata de succes foarte ridicata pacientilor cu afectiuni uro-oncologice.

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara, patru spitale generaliste: in Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 28 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si Germania. In 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro si peste 38.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.com

 

 

 

Data publicării 30.05.2023