Constructia noului spital Medicover Romania, coordonata de Vitalis Consulting

16 septembrie 2021 – Medicover, singurul furnizor de servicii medicale private din Romania cu expertiza internationala, a inceput colaborarea cu Vitalis Consulting, companie de project management şi consultanta in constructii, pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a noului spital Medicover din Bucuresti.
Constructia noului spital Medicover Romania, coordonata de Vitalis Consulting

Proiectul va atrage o investitie in valoare de peste 20 milioane de euro din partea Medicover si presupune  transformarea unei cladiri de birouri cu o suprafata de 15.000 metri patrati, amplasata pe Soseaua Fabricii de Glucoza nr. 11, intr-un spital cu abordare integrata, construit la standarde occidentale. Viitorul spital va beneficia astfel de o infrastructura urbana dezvoltata, asigurata si de apropierea de autostrada  Bucuresti-Ploiesti, de spatii generoase si luminoase la interior, si numeroase locuri de parcare. Toate acestea vor permite ca nevoile pacientilor sa fie cat mai bine deservite.

Noul spital Medicover va avea un bloc operator de inalta performanta, imagistica High Tech, ambulatoriu integrat si peste 150 de paturi.

Proiectul beneficiaza de constructori profesionisti, avand ca manager de proiect compania Vitalis Consulting, firma de top din domeniul consultantei si managementului in constructii, o garantie a calitatii proiectelor pe care le supervizeaza fiind cei peste 15 ani de experienta in administrarea proiectelor pe plan local si international. Compania va asigura servicii de management de proiect si costuri, dirigentie de santier si coordonarea serviciilor de securitate a muncii.

Atragerea unui partener cu expertiza vasta in dezvoltarea de centre medicale moderne este un pas important in atingerea obiectivului nostru principal de a raspunde cat mai prompt nevoilor pacientilor nostri intr-o perioada in care sistemul medical romanesc este greu incercat. Alaturi de dezvoltarea acestui proiect din Bucuresti, vizam activ si noi achizitii in tara prin care sa punem experienta noastra medicala de peste 25 de ani in serviciul pacientilor”, a declarat dr. Florinela Cirstinadirector general Medicover Romania.

Viitorul spital Medicover va deservi o populatie extinsa din zona metropolitana Bucuresti, de circa 2,2 milioane de locuitori.

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, trei spitale generaliste: in capitala, la Oradea si Craiova, 29 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si India. In 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro si peste 32.000 de angajati.

Despre Vitalis Consulting

Vitalis Consulting este una dintre cele mai importante companii din piata de constructii si imobiliare din Romania, cu peste 15 ani de experienta interna si internationala. Compania a oferit de-a lungul anilor servicii de management de proiect, management al costurilor, dirigentie de santier, coordonare SSM, due diligence tehnic, monitorizare de proiect, fit-out si multe altele, pentru peste 600 de proiecte de constructii. Printre cele mai importante proiecte in domeniul medical se numara dezvoltarea a cinci centre de dializa Nefromed, constructia Spitalului Sfantul Spiridon din Mioveni, Centrul de Radioterapie Amethyst din Bucuresti, cladirea Hospice Casa Sperantei din Bucuresti, precum si centrele de radioterapie MedEuropa din Bucuresti, Oradea, Brasov si Constanta.

Data publicării 17.09.2021