Dr. Bogdan Serban, medic primar Chirurgie generala, se alatura echipei noului Spital Medicover Pipera in calitate de Sef de sectie Chirurgie Generala, Oncologica si Robotica

Domnul doctor Bogdan Serban este medic primar in chirurgie generala, cu peste 17 ani de experienta, timp in care s-a specializat si a dobandit competente in chirurgia robotica – cea mai precisa si progresista forma de chirurgie minim-invaziva, si in chirurgia laparoscopica avansata – nivelul II, efectuand de-a lungul anilor numeroase interventii pentru cancere de colon si rect, cancere gastrice, patologie beningna abdominala si tratamentul herniilor primare si incizionale, precum si operații chirurgicale de urgenta.

Dr. Bogdan Serban s-a alaturat echipei de profesionisti a noului Spital Medicover si va coordona activitatea sectiei de Chirurgie Generala, Oncologica si Robotica in calitate de sef de sectie.

Dupa o cariera universitara, dl. dr. Serban a investit constant in dobandirea abilitatilor care sa ii sustina performanta chirurgicala in abordarea unui spectru larg de patologii, de la cazuri cu grad redus de dificultate la interventii complexe care necesita decizii rapide, precizie in procedura chirurgicala si stapanirea unor tehnici care sa ofere pacientului o mai buna ingrijire:

  • A urmat cursuri de perfectionare postuniversitare in chirurgie laparoscopica si robotica in tara si in afara tarii (chirurgia oncologica – colon, rect, stomac, chirurgia peretelui abdominal si chirurgie de urgenta)
  • A publicat texte de specialitate si a participat la numeroase congrese si conferinte medicale
  • A luat parte la studii clinice internationale.

Dr. Serban are mai bine de 12 ani de experienta in managementul chirurgical al cancerului - neoplazii gastrice, de intestin subtine, tumori de colon si rect.

Cancerul colorectal reprezinta una dintre cele mai raspandite forme de neoplazii din lume, clasandu-se pe prima pozitie ca frecventa in randul celor mai agresive forme de cancer de la noi din tara. Potrivit The Global Cancer Observatory, in Romania, in 2020, din totalul de 98.886 cazuri noi de afectiuni maligne, prevalenta cancerului colorectal era de 13.1%.

Pregatirea avansata a medicului in interventiile chirurgicale pentru tratarea cancerului, in colaborare cu echipa de oncologie, radioterapie si alti specialisti constituie un element cheie in stabilirea celei mai eficiente strategii de tratament pentru pacientul diagnosticat cu neoplasm.

De asemenea, Dr. Bogdan Serban este membru fondator al Asociatiei Romane de Dezvoltare si Inovare in Chirurgie (ARCIC) si membru al Societatii Romane de Chirurgie.

Ca orice alt domeniu de activitate, chirurgia reprezinta o specialitate medicala intr-o continua evolutie. Noile tehnologii si metodele de tratament din ce in ce mai avansate ofera astazi pacientilor optiuni medicale care tintesc deopotriva diminuarea riscurilor clinice, maximizarea efectelor terapeutice, recuperarea si reinsertia socio-profesionala rapide.

O echipa medicala de exceptie si aparatura medicala de ultima generatie, care impreuna sustin sanatatea pacientului, sunt criterii ce definesc standardele de calitate ale Medicover in furnizarea serviciilor medicale.

Ne bucuram sa avem in echipa un medic cu expertiza si o profunda intelegere a nevoii de adresare personalizata a problemelor medicale ale pacientilor.

Spitalul Medicover Pipera, situat in zona de Nord a Bucurestiului, pe Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 11G, cel mai nou si modern spital din reteaua Medicover Romania, primeste pacienti incepand cu 7 iunie 2023.

Data publicării 29.05.2023
Data ultimei actualizari 20.06.2023