Dr. Mioara Cocora, chirurg cardiovascular, se alatura echipei Spitalului Medicover din Bucuresti

Dr. Mioara Cocora, medic primar in chirurgie cardiovasculara si coordonatoarea unuia dintre cele mai avansate Centre de Interventii Cardiovasculare din tara, se alatura echipei Spitalului Medicover din Bucuresti.

Ii uram bun venit in echipa doamnei doctor Cocora! In permanenta ne consolidam eforturile pentru a facilita accesul pacientilor nostri la specialisti de top. Suntem mandri sa putem conta pe dedicarea si cunostintele unuia dintre cei mai experimentati chirurgi cardiaci din Romania.

5.000 de operatii cardiace pe cord deschis

In cei peste 25 de ani de activitate, doamna dr. Mioara Cocora a realizat peste 5.000 de interventii chirurgicale pe cord deschis, la adulti si copii.

Din noiembrie 2020, in cadrul Serviciului de Chirurgie Cardiovasculara al Spitalului Pelican Medicover din Oradea, sub coordonarea doamnei dr. s-au efectuat 250 de interventii complexe de anevrisme de aorta ascendenta, plastie de valva mitrala toracoscopica, plastie de valva mitrala combinata cu ablatie cu radiofrecventa pentru fibrilatie atriala, precum si interventii frecvente in chirurgia cardiovasculara, de bypass aorto-coronarian si stenoza aortica.

Arii de expertiza si domenii de interes - Dr. Mioara Cocora

Dr. Mioara Cocora este medic primar chirurgie cardiovasculara si doctor in medicina, cu o vasta experienta si competente in:

 • Chirurgia valvulara mitrala si aortica miniinvaziva, reconstructii valvulare complexe in patologia cardiaca congenitala a adultului: boala Ebstein, Boala Marfan, canalul atrioventricular incomplet
 • Chirurgia coronariana, exclusiv arteriala
 • Chirurgia coronariana pe cord batand
 • Chirurgia cardiaca la gravida
 • Excizii complexe de tumori mediastinale masiv invadante cu reconstrucția marilor vase
 • Disectii si anevrisme de aorta toraco-abdominala
 • Urgente cardiovasculare, precum infarctul miocardic acut, disectia de aorta, endocardita, valve colmatate si plaga cardiaca.

Dr. Mioara Cocora, chirurg cardiovascular, se alatura echipei Spitalului Medicover din Bucuresti

Formarea profesionala – studii

Absolventa a Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes”, din Timisoara, doamna dr. Cocora si-a desfasurat activitatea in programul de formare in chirurgie cardiovasculara, in:

 • Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti
 • Institutul Arnault Tzanck, Saint Laurent du Var, Franta
 • Spitalul Universitar Marseille - Hopital le Timone, Franta
 • Spitalul Necker - chirurgie cardiaca pediatrica, Paris.

In noiembrie 2004 a obtinut titlul de Doctor in stiinte medicale la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, cu teza “Chirurgia coronariana pe cord batand”.

Puteti face o programare la Dr. Mioara Cocora apeland:

 

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Data publicării 24.03.2022