Dr. Nicole Thomas, medic primar cu peste 28 de ani de experienta in Medicina de Urgenta, se alatura echipei Spitalului Medicover Pipera

Doamna doctor Nicole Thomas, medic primar in Medicina de Urgenta, cu peste 28 de ani de experienta, cu activitate medicala in marile spitale publice, precum Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic Coltea, si cu experienta manageriala de peste 12 ani in medicina privata, gestioneaza cazurile de afectiuni acute medico-chirurgicale in cadrul Spitalului Medicover Pipera din Bucuresti, Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 11G. Activitatea coordonata de dna. dr. Thomas reprezinta un punct - cheie in evaluarea pacientilor care solicita evaluare si ingrijire medicala imediata.

Medicul de urgenta actioneaza similar unui „detectiv de caz”, obiectivul principal fiind de a stabiliza si trata pacientii care se confrunta cu probleme acute de sanatate, in urma unei evaluari imediate a fiecarui caz in parte.

Medicul de urgenta este cel care evalueaza rapid situatia pacientilor cu simptome acute, urmand sa decida daca pacientul poate fi tratat in ambulatoriu. Daca pacientul necesita internare pentru o interventie chirurgicala sau pentru investigatii aprofundate, medicul urgentist poate transfera cazul medicului specialist, care va prelua pacientul pentru spitalizare.

Pentru pacientii tratati in ambulatoriu, precum si pentru pacientii care necesita spitalizare, poate fi necesara o abordare medicala multi-disciplinara, prin consultarea si implicarea mai multor specialisti. Aceasta abordare aduce beneficii semnificative pentru pacientii care prezinta comorbiditati ori afectiuni rare. In ultimii ani, dezvoltarea spitalelor multi-disciplinare in mediul privat a permis obtinerea adresarea mai buna a nevoilor pacientilor, inclusiv in abordarea persoanelor ce se prezinta la camera de garda cu simptome acute.

Expertiza medicala si dotarile spitalului  - o asociere vitala pentru acordarea serviciilor medicale la cele mai inalte standarde

Doamna doctor se descrie ca un „medic de moda veche”, pentru care anamneza si examinarea clinica a pacientului reprezinta o piatra de temelie: „fiecare pacient este special pentru mine.” Dar, in mod evident „vremea medicului doar cu stetoscopul de gat a trecut”. Azi este extrem de important ca, atunci cand gestioneaza cazuri acute, medicul sa aiba la indemana atat analizoare de laborator cu rezultate rapide, tip POC, examinari imagistice - ecografie, radiologie conventionala, CT, RMN, cat si tehnici moderne de monitorizare si tratament a pacientilor.

Pot fi pacienti care „par cazuri usoare la prima vedere”, dar care „ascund” tot felul de „surprize”, iar misiunea medicului este sa le descopere si sa le adreseze cat mai rapid.

Atunci cand tratamentul este administrat corect si la debutul problemei medicale, pacientul se recupereaza mai rapid, cu impact vizibil asupra starii sale fizice si emotionale.

 „Cheia succesului este desfasurarea activitatii intr-un spital multidisciplinar, modern, cu dotari de ultima generatie si cu echipe medicale supraspecializate, care nu practica o «medicina defensiva», ci dimpotriva, curajul si inovatia sunt prezente in orice moment. Un dozaj armonios intre toate acestea face posibil ca medicul specialist de urgenta sa poata obtine cele mai bune rezultate pentru fiecare pacient in parte”, afirma doamna doctor.

Noul spital Medicover din Bucuresti a atras o investitie de peste 31 de milioane de euro, in reconfigurarea unei cladiri de birouri intr-un spital la standarde occidentale, dispus pe 9 etaje, prevazut cu 7 sali de operatie, 200 de paturi pentru spitalizare, din care 16 de paturi in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva, echipamente de imagistica High-Tech (CT si RMN), robot da Vinci de ultima generatie, un ambulatoriu de specialitate cu 24 cabinete si un spatiu generos de preluare a pacientilor.

Echilibru intre viata de medic de urgenta si viata persoanala

 „Medicul urgentist este un om de actiune, care iubeste oamenii, o persoana hotarata, fara ezitari, energica, cu baterii ce se incarca din mers, si nu in ultimul rand «nascut optimist». Fara falsa modestie, eu cred ca le contin pe toate, de aceea sunt si am ramas «urgentist»”.

Doamna doctor Thomas crede cu tarie ca principalul atu al unui medic urgentist este echilibrul. Pentru un medic pasionat de meseria sa, nu este usor de obtinut acest echilibru. Un medic trebuie sa fie mereu disponibil, pregatit sa intervina pentru a mentine sanatatea sau chiar salva viata pacientilor, ceea ce poate inseamna timp mai putin petrecut alaturi de familie.

Totodata, „in urgenta constientizezi ca viata este fragila, ca cea mai mica suferinta iti poate schimba perspectiva, si de aici se naste dorinta mea de a ma bucura maxim de orice clipa petrecuta alaturi de cei dragi”.

 

Ii uram bun venit in echipa Medicover doamnei doctor Nicole Thomas!

Suntem mandri sa avem alaturi de noi un profesionist desavarsit, un om delicat si sufletist, capabil sa mobilizeze toate resursele, fizice si emotionale, pentru sanatatea pacientilor nostri.

Data publicării 20.06.2023