Mai aproape de visul de a fi mama cu pachetul de consiliere pentru infertilitate

In perioada 20 septembrie – 31 decembrie 2022 beneficiezi de 20% discount la pachetul de consiliere pentru infertilitate la doamna doctor Cristina Tanase-Damian, medic specialist in Obstetrica - Ginecologie si Infertilitate. Pachetul include consultatia de specialitate si o ecografie ginecologica transvaginala si poate fi achizitionat la pretul de 336 lei direct din receptia clinicii Victoria Medicover, din Str. Grigore Alexandrescu, nr. 16-20, sector 1.

In Romania, statistici recente arata ca 1 din 5 cupluri de varsta reproductiva se confrunta cu probleme de fertilitate. Din clipa in care cuplul decide ca este momentul potrivit sa conceapa un copil si pana la obtinerea efectiva a sarcinii este drum presarat cu emotii, nerabdare, dar si dezamagire pentru cei care vad ca timpul se scurge, iar cele doua liniute magice pe testul de sarcina nu mai apar.

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) constituie una dintre cauzele frecvent implicate in infertilitatea feminina. Alaturi de SOP, boala inflamatorie pelvina (BIP), anomaliile structurale ale vaginului sau ale colului, tulburarile ciclului menstrual, tulburarile de ovulatie si endometrioza se numara si ele printre cauzele medicale ale infertilitatii.

Cand este recomandat sa te adresezi medicului pentru un consult de infertilitate?

  • Varsta sub 35 de ani si incerci timp de 12 luni sa concepi un copil
  • Varsta peste 35 de ani si incerci timp de 6 luni sa concepi un copil
  • Varsta peste 40 de ani.

Call Center

PROGRAMEAZA-TE ACUM

 

Evaluarea fertilitatii in cadrul unei consultatii de specialitate reprezinta primul pas in obtinerea sarcinii dorite.

Pe baza examinarii clinice amanuntite si a ecografiei transvaginale pentru explorare imagistica medicul va poate indruma mai departe. Fiecare pacienta este unica, nu exista un protocol terapeutic standard. In urma informatiilor obtinute, pot fi recomandate:

  • alte teste de laborator (hormonale si/sau imunologice)
  • ecografii
  • analize specifice si investigatii.

Efectuarea investigatiilor suplimentare pot fi necesare pentru confirmarea diagnosticului initial sau pentru depistarea altor probleme din cauza carora nu puteti avea copii. In cazul unei afectiuni clinice care determina infertilitatea, consultul la medicul specialist “castiga timp” pentru pacienta. In special dupa o anumita varsta, timpul este o resursa pretioasa, diagnosticarea cat mai rapida a infertilitatii inseamna si adoptarea solutiei potrivite: tratament medicamentos, interventie chirurgicala sau apelarea la tehnici si metode de reproducere umana asistata.

Exista si situatii fericite cand nu exista o problema medicala care pune cuplul in imposibilitatea de a concepe. Insa consultul de specialitate este singurul care elimina temerea cuplului cu privire la functia reproductiva.

 

Va asteptam in clinica Victoria Medicover.

Data publicării 20.09.2022
Data ultimei actualizari 05.12.2022