Medicover inaugureaza un spital multi-disciplinar in Bucuresti, cel mai modern din retea

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Romania, anunta deschiderea Spitalului Medicover Pipera din Bucuresti, o investitie menita sa raspunda cererii tot mai mari de ingrijire complexa si angajamentului de a redefini viitorul asistentei medicale.

Constructia noului spital multi-disciplinar Medicover din Bucuresti a constat in reconfigurarea unei cladiri de birouri intr-o unitate medicala la standarde occidentale, dispusa pe 9 etaje plus parter, in suprafata totala de peste 22.000 metri patrati, din care spatiul medical este de 15.000 metri patrati. Noul spital este localizat in nordul Capitalei, in zona Pipera, pe Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 11G, oferind astfel acces rapid la servicii medicale, atat bucurestenilor, cat si locuitorilor din judetele limitrofe. Spitalul are 200 de paturi, sapte sali de operatie, sectie moderna de Anestezie si Terapie Intensiva, robot da Vinci, centru de imagistica high-tech, laborator de cateterism si ambulatoriu integrat. Pentru confortul pacientilor si insotitorilor, spitalul este dotat cu o cafeterie moderna si locuri de parcare.

„Romania a inregistrat un progres impresionant in ultimii ani. Suntem mandri ca Medicover a fost una din principalele forte care au alimentat acest progres. Ne bucuram ca odata cu deschiderea noului spital multi-disciplinar din Bucuresti, vom pune in beneficiul sanatatii oamenilor cele mai noi echipamente si tehnologii medicale”, a declarat Fredrik Stenmo, Presedintele Consiliului de Administratie Medicover AB.

„Deschiderea noului spital din Bucuresti este punctul culminant al multor luni de munca cu adevarat extraordinara. Noul spital ne va spori si mai mult capacitatea de a oferi ingrijire medicala la standarde occidentale si un loc de munca excelent pentru angajatii nostri. Am pus un accent deosebit pe tehnologia medicala de ultima generatie, care va permite medicilor nostri obtinerea celor mai inalte performante in domeniu, in beneficiul pacientilor nostri”, a declarat dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania.

Dr. Florinela Cirstina, director general Medicover Romania

Noul spital promoveaza o cultura a excelentei si sustine personalul medical cu cele mai noi echipamente pentru diagnostic si tratament, transformand asistenta medicala. Medici de elita cu experienta in tara si strainatate vor aborda cazuri de complexitate din sfera oncologiei, urologiei, chirurgiei generale, ginecologiei, cu precizie si control sporite, minim-invaziv, astfel incat recuperarea pacientilor sa fie cat mai usoara si rapida.

Un spatiu important este alocat medicinei de preventie, in cadrul spitalului functionand un ambulatoriu modern cu numeroase specialitati medicale, precum Cardiologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Medicina Interna, Neurologie, Oncologie, Pneumologie, Reumatologie. 24 de cabinete medicale sunt disponibile pentru consultatii de specialitate, investigatii si mici interventii.

Spitalul este dotat, de asemenea, cu un laborator modern operat de catre Synevo Romania, parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic a grupului Medicover. Laboratorul dispune de echipamente de ultima generatie, cu o capacitate totala de procesare de peste 1.500 de probe pe ora. Testele realizate aici acopera arii precum hematologie, chimie, imunologie, microbiologie.

Spitalul Medicover Pipera este situat in zona de nord a Capitalei, pe Soseaua Fabrica de Glucoza nr. 11. Primul spital deschis de Medicover in Bucuresti este Spitalul Medicover din cartierul Aviatiei, care va fi reconfigurat in Maternitate. Din reteaua Medicover, mai fac parte Spitalul Pelican din Oradea, Spitalul Medicover Cluj, Spital Phoenix din Craiova. Medicover Romania a ajuns astfel la un total de peste 700 de paturi puse in serviciul sanatatii pacientilor sai.

 

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 41 de clinici in Bucuresti si in tara, si 5 spitale generaliste in: Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea si Craiova, 25 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale.

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si India. In 2022, Medicover a avut venituri de 1.510 milioane de euro si peste 44.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.medicover.com

 

 

Data publicării 07.06.2023